none
network path was not found to join the domain

    Question

  • hi

    i have windows server 2003 enterprise edition and pc's with windows xp pro. when i join the domain then error occurs that

    "The following error occurred attempting to join the domain "domain name":

    The network path was not found."

    i can ping easily with domain and nslookup also resolve  the dns but i can not join the domain with this error.

    please provide me solution so that i can implement the project in  the enterprise.

     

    thanks in advance 


    piush@786
    Friday, January 21, 2011 6:34 PM

Answers

  • Hi,

    Please refer to the following article and run the nslookup command on the Windows XP computer to check if the SRV record is returned:

    How to verify that SRV DNS records have been created for a domain controller
    http://support.microsoft.com/kb/816587 


    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    Wednesday, January 26, 2011 7:55 AM
    Moderator

All replies

  • Hi,

    Please refer to the following article and run the nslookup command on the Windows XP computer to check if the SRV record is returned:

    How to verify that SRV DNS records have been created for a domain controller
    http://support.microsoft.com/kb/816587 


    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    Wednesday, January 26, 2011 7:55 AM
    Moderator
  • Hello,

    please post an unedited ipcongig /all from the DC/DNS server and a problem client.


    Best regards Meinolf Weber Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees , and confers no rights.
    Wednesday, January 26, 2011 7:59 AM
  • Try disabling firewall & antivirus & the try to  join the computer in domain.

    Also, somtime using abc.com\username doesn't work so try abc\username & see if it works for you.

    Take a look at below link.

     

    http://support.microsoft.com/kb/285182

    http://support.microsoft.com/kb/329866

     

    Regards,


    Awinish Vishwakarma

    Blog : http://awinish.wordpress.com

    Disclaimer : This posting is provided AS-IS with no warranties or guarantees and confers no rights.

    Wednesday, January 26, 2011 2:36 PM
    Moderator
  • Awinish, your answer worked for me (disabling firewall).  Thanks

    Collin Sauve


    • Edited by Collin Sauve Wednesday, December 19, 2012 8:32 PM
    Wednesday, December 19, 2012 8:32 PM
  • Awinish, your answer worked for me (disabling firewall).  Thanks

    Collin Sauve


    Collin, glad to hear that solution provided worked for you.:)


    Awinish Vishwakarma - MVP

    My Blog: awinish.wordpress.com

    Disclaimer This posting is provided AS-IS with no warranties/guarantees and confers no rights.

    Thursday, December 20, 2012 7:26 AM
    Moderator
  • Awinish,

    Your solution worked for me also. In my case I had AVG firewall on inadvertently, and it was blocking the joining of the network.

    Thanks!

    Chad Singleton

    Wednesday, June 26, 2013 1:45 PM