none
[App-V5] Error connection Group Plugins for Excel2013_x64 - RDS (W2012 R2) on XenServer (PVS) RRS feed

  • Question

  • I create a connection Group (NB#1), and can't start Excel witch his plugins (Issue #1)

    Issue#1:

    https://imgur.com/72oCldG

    Summary:

    The application failed to launch

    This may be due to a network failure.

    Error code 0x8F10252A-0x2

    ------------------------------------------------------------------------------

    PS C:\> Get-WinEvent *appv-client* -MaxEvents 2 | fl


    TimeCreated  : 2019-09-04 15:09:29
    ProviderName : Microsoft-AppV-Client
    Id           : 13003
    Message      : C:\ProgramData\App-V\499AEC9F-A5FE-4953-98EF-4B1CD3F8D2EF\C25B9C
                   60-1853-47BB-91C8-2FC2CE4EEE69\Root\Office15\EXCEL.EXE
                   application from package ID
                   {4B684A11-7DBC-4F66-AD98-3A65BA0E0D40} failed to launch.
                   process ID 5976, error 0x55900D02-0x501.

    TimeCreated  : 2019-09-04 15:09:29
    ProviderName : Microsoft-AppV-Client
    Id           : 13003
    Message      : C:\ProgramData\App-V\499AEC9F-A5FE-4953-98EF-4B1CD3F8D2EF\C25B9C
                   60-1853-47BB-91C8-2FC2CE4EEE69\Root\Office15\EXCEL.EXE
                   application from package ID
                   {4B684A11-7DBC-4F66-AD98-3A65BA0E0D40} failed to launch.
                   process ID 5976, error 0x8F10252A-0x2.
    ----------------------------------

    NB#1

    Package1:

    O365ProPlusRetail_fr-fr_x64.appv + O365ProPlusRetail_fr-fr_x64_DeploymentConfig.xml

    ------------------------------------

    Pakcage2 (plugings):

    3_Plguings_Excel_x64.appv* + 3_Plguings_Excel_x64_DeploymentConfig.xml

    *Enabled COM when i sequencing the plugings

    ---------------------------------------

    I did a demo on another W10 + W2012 R2 (as RDS) & working fine, but on a XENSERVER i have the error (0x2 + 0x501)

    https://youtu.be/KLDrXoZdMh8

    -----------------------

    Info+:

    RDS: Windows 2012 R2 + WindowsFeatures:

    PS C:\Users\Administrator> Get-WindowsFeature | where {$_.installed -eq $true} | select name

    Name
    ----
    FileAndStorage-Services
    Storage-Services
    Remote-Desktop-Services
    RDS-RD-Server
    NET-Framework-Features
    NET-Framework-Core
    NET-Framework-45-Features
    NET-Framework-45-Core
    NET-WCF-Services45
    NET-WCF-TCP-PortSharing45
    InkAndHandwritingServices
    Server-Media-Foundation
    Remote-Assistance
    RDC
    FS-SMB1
    User-Interfaces-Infra
    Server-Gui-Mgmt-Infra
    Desktop-Experience
    Server-Gui-Shell
    PowerShellRoot
    PowerShell
    PowerShell-V2
    PowerShell-ISE
    WoW64-Support
    XPS-Viewer

    ------------------------------

    Citrix:
    wmic product name get name,version

    Citrix 7.15 LTSR CU2 Provisioning Services Target Device x64 7.15.3.11

    Citrix 7.15 LTSR CU3 - Virtual Delivery Agent 7.15.3000.48

    Microsoft Application Virtualization (App-V) Client 5.1.86*

    *I have updated client RDS to 5.1.134 (HKLM:\software\microsoft\appv\client)

    • Edited by pc aide Saturday, September 7, 2019 10:36 PM
    Saturday, September 7, 2019 10:04 PM

All replies

  • So basically you're telling your setup (2 packages in a congrp) work fine on a win10 client, but fail on Citrix.

    Do all packages fail on your citrix env. or just those in a congrp? If you disable the congrp, does excel start at all on citrix?

    I suppose you looked up the error codes:

    ERROR_FILE_NOT_FOUND
    2 (0x2)
    The system cannot find the file specified.

    ERROR_ALREADY_THREAD

    1281 (0x501)
    The current thread has already been converted from a fiber.

    501 does not tell me much but 2, file not found could be the reason. 


    Roy Essers

    Tuesday, September 17, 2019 8:51 PM
  • i found the problem (NB01)

    NB01

    conflict between old silverlight on RDS versus new silverlight into the Bubble

    Tuesday, September 24, 2019 10:33 PM