locked
SCCM console showing client installed status as NO for few devices but application/patches getting pushed/installed correctly RRS feed

  • Question

  • Few devices showing non compliant for client status but log file and cache getting updated. I did repair the client and issue getting fixed and client status getting reflected correctly but after few hours client installed status getting changed. and this issue is for only 3-5% of the systems. pls suggest solution to fix or do let me know if more details needed. Thanks
    Thursday, July 30, 2020 11:19 AM

All replies

  • Hi,

    You may try to check ClientIDManagerStartup.log to find the GUID of the client, or get the GUID from smscfg.ini located in C:\windows folder.
    Then go back to your SQL management studio to find out which computer has this GUID ID by this query:
    select name0,SMS_Unique_Identifier0
    From v_R_System
    where SMS_Unique_Identifier0='GUID:xxxxxxxxxx'

    If you get the computer name is different from your client, that's the problem.
    You may use a simple batch script to fix this.
    For more details, you may refer to the blog:
    (Third-party link, just for your reference)
    http://eskonr.com/2018/08/troubleshooting-client-that-has-no-sccm-agent-in-console-but-still-receive-deployments/

    Regards,
    Allen

    Please remember to mark the replies as answers if they help.

    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Friday, July 31, 2020 2:49 AM