none
MBAM RRS feed

  • Question

  • On Windows 10 1703 we use XTS AES 256 encryption. After MBAM is installed as part of SCCM OSD, we see that there are errors in the event viewer that it cannot connect to MBAM Server for the data to be sent. On the MBAM server under IIS logs we see that are 500 errors as follows:

    POST /MBAMComplianceStatusService/StatusReportingService.svc - 443 CONTOSO\USA129X9W$ 192.168.95.166 MS-WebServices/1.0 - 500 0 0 15

    Why does it not reach to MBAM Server ?

    Friday, September 15, 2017 7:58 PM

All replies

  • Which MBAM client version are you using? I am currently investigating an issue in conjunction with the latest MBAM update and reporting functionality not working as expected. Adding to the mystery, the 1100 version of the MBAM client works without a hitch.

    Cheers,
    Anton

    Vacuum Breather Blog | Wing Commander Saga | Twitter

    Note: Posts are provided "AS IS" without warranty of any kind. If posts are helpful please don't forget to rate them as "Helpful" or as "Answer".

    Friday, September 15, 2017 8:30 PM
  • My client version is 2.5.1133.0 and MBAM Server is 2.5.1100.0. Would it be an issue ?
    Friday, September 15, 2017 8:34 PM
  • Could be. Latest updates for MBAM server / client components are available here: https://support.microsoft.com/de-de/help/4018510/june-2017-servicing-release-for-microsoft-desktop-optimization-pack

    Cheers,
    Anton

    Vacuum Breather Blog | Wing Commander Saga | Twitter

    Note: Posts are provided "AS IS" without warranty of any kind. If posts are helpful please don't forget to rate them as "Helpful" or as "Answer".

    Friday, September 15, 2017 8:53 PM