none
PXE crashed after 1810 upgrade RRS feed

  • Question

  • Hello everyone.

    My IT team upgraded my SCCM 2012 to 1810 without update ADK before. So the PXE doesn't works anymore, the PC client boot in PXE, the SCCM screen appear and the PC restart.

    My SCCM:

    So i updated my ADK to 1810 compatible version and the problem remains.

    My ADK Version:

    My SMSPXE.log

    <![LOG[============> Received from client:]LOG]!><time="11:05:28.945+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9520" file="smspxe.cpp:666">
    <![LOG[
     Operation: BootRequest (1)  Addr type: 1 Addr Len: 6 Hop Count: 0 ID: 0001E240
     Sec Since Boot: 65535 Client IP: IPCLIENT Your IP: 000.000.000.000 Server IP: 172.016.010.104 Relay Agent IP: 000.000.000.000
     Addr: 00:15:5d:0a:a0:6b:
     Magic Cookie: 63538263
     Options:
      Type=93 Client Arch: EFI BC
      Type=97 UUID: 00642b6ca9ec9f2248a959919c4f0e1bf4
      Type=53 Msg Type: 3=Request
      Type=60 ClassId: PXEClient
      Type=55 Param Request List: 3c8081828384858687
      Type=250 0c01010d020800010200070e0101050400000009ff]LOG]!><time="11:05:28.945+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9520" file="pxedump.cpp:303">
    <![LOG[Looking for bootImage RJ10010E]LOG]!><time="11:05:28.945+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="bootimagemgr.cpp:1772">
    <![LOG[Prioritizing local MP http://MYDP.mydomain.com.br.]LOG]!><time="11:05:28.957+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="database.cpp:298">
    <![LOG[Not in SSL]LOG]!><time="11:05:28.963+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="libsmsmessaging.cpp:10091">
    <![LOG[Not in SSL]LOG]!><time="11:05:28.979+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="libsmsmessaging.cpp:10091">
    <![LOG[Prioritizing local MP http://MYDP.mydomain.com.br.]LOG]!><time="11:05:29.006+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="database.cpp:298">
    <![LOG[Not in SSL]LOG]!><time="11:05:29.013+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="libsmsmessaging.cpp:10091">
    <![LOG[Report Body: <ReportBody><ClientID>81857b68-7037-4f51-9449-6ad1b93ef89c</ClientID><StateMessage MessageTime="20190723140529.000000+000" SerialNumber="1"><ClientID>81857b68-7037-4f51-9449-6ad1b93ef89c</ClientID><Topic ID="PXE Boot Client" Type="601" IDType="601"/><State ID="100" Criticality="0"/><UserParameters Flags="32" Count="4"><Param>00:15:5D:0A:A0:6B</Param><Param>A96C2B64-9FEC-4822-A959-919C4F0E1BF4</Param><Param>172.16.21.128</Param><Param>RJ1</Param></UserParameters></StateMessage></ReportBody>
    ]LOG]!><time="11:05:29.026+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="libsmsmessaging.cpp:12220">
    <![LOG[Not in SSL]LOG]!><time="11:05:29.028+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="libsmsmessaging.cpp:10091">
    <![LOG[============> REQUEST Reply to client ([IPCLIENT:68]) Len:447]LOG]!><time="11:05:29.037+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="pxehandler.cpp:2255">
    <![LOG[
     Operation: BootReply (2)  Addr type: 1 Addr Len: 6 Hop Count: 0 ID: 0001E240
     Sec Since Boot: 65535 Client IP: IPCLIENT Your IP: 000.000.000.000 Server IP: 172.016.010.104 Relay Agent IP: 000.000.000.000
     Addr: 00:15:5d:0a:a0:6b:
     BootFile: smsboot\x64\bootmgfw.efi
     Magic Cookie: 63538263
     Options:
      Type=53 Msg Type: 5=Ask
      Type=54 Svr id: 172.016.010.104
      Type=97 UUID: 00642b6ca9ec9f2248a959919c4f0e1bf4
      Type=60 ClassId: PXEClient
      Type=243 01515c534d5354656d705c323031392e30372e32332e31302e34322e30312e303030312e7b39304443323642332d423131412d344441412d413133322d3239394142344338354233437d2e626f6f742e766172
      Type=252 5c534d5354656d705c323031392e30372e32332e31302e34312e35382e30362e7b39304443323642332d423131412d344441412d413133322d3239394142344338354233437d2e626f6f742e62636400]LOG]!><time="11:05:29.038+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="pxedump.cpp:303">
    <![LOG[<============ REQUEST Reply (end)]LOG]!><time="11:05:29.038+180" date="07-23-2019" component="SMSPXE" context="" type="1" thread="9396" file="pxehandler.cpp:2259">

    My Boot images (All DPs have this Boot images):


    My Boot image properties (missing tabs):

    So i run this command (changing site code and packageID) and not works:

    Get-WmiObject -Namespace "root\SMS\site_<site_code>" -Class "SMS_BootImagePackage" -Filter "PackageId='<PackageID>'" | Invoke-WmiMethod -Name UpdateDefaultImage

    I don't understand, has no errors in SMSPXE.log. Can you help, me? :|

    Tuesday, July 23, 2019 2:30 PM

All replies

  • Hi,

    Based on my experience, the issue is due to the fact that SCCM version 1810 does not support the latest Windows 10 version 1903 and ADK version 1903.

    According to the screenshots you attached, we can see that the Boot Image X64 version is latest 10.1.18362.1 (1903) and the OS version is also 10.1.18362.1 (1903). However, the SCCM version 1810 does not support the latest Windows 10 version 1903 and ADK version 1903. Please try the following to resolve this issue:

    1.Please upgrade SCCM version 1810 to SCCM version 1902 to support Windows 101903 and ADK 1903.
    2.Please try to degrade windows ADK from1903 to 1809 to have a try.

    For more details, please refer to:
    Support for Windows 10 in Configuration Manager
    SCCM Versions Build Client Console Updated List

    Hope my answer could help you. Thanks for your time.

    Best regards,
    Simon Ren

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Wednesday, July 24, 2019 7:40 AM
  • Hi,

    May we know the current status of the question? If there is any other assistance we can provide, please feel free to let us know, we will do our best to help you.

    Thanks and regards,
    Simon 

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Friday, July 26, 2019 3:20 AM