locked
sbs 2008 lassú másolás + login script nem fut le

  Dotaz

 • Sziasztok!

  Frissen telepített Win SBS 2008 hun x64-nél a következő problémáim lennének:
  - Nem minden usernél fut le a saját login script. A script benne van a NETLOGON könyvtárban, van hozzá "hitelesített felhasználó" számrára olvasási és futtatási jog adva, a script pedig meg van adva a profiloldalán a usereknek. Található a NETLOGON-ban egy SBS_LOGIN_SCRIPT.bat is, amiben a \\<szerver>\Clients\Setup\SBSCLNT.exe /s <szerver> sor van. Ennek mindenkinél le kéne futnia? A Clients\ megosztás viszont nem létezik, sőt az egész szerveren nem találok SBSCLNT.exe-t. Arra nem tudtam rájönni, hogy mi alapján de kb. a userek felénél mégsem fut le a login script...


  A legfurább probléma:
  - Lassú a másolás a kliensekről a szerverre (és bár valamivel gyorsabb de a szerverről a kliensre is lassú). 100M-s hálón a maximum 1600Kbyte/sec. Sok programmal, módon próbáltam. Ez akkor van, ha egy kliens gépen akármilyen userrel belépve (adminként is) indítom el a másolást, vagyis egyszerűen megpróbálok felmásolni egy fájlt a szerverre.
  Ami a legfurcsább: ha a szerverről rákapcsolódok ugyanerre a kliensgépre (//kliensgép/c$ vgy bármilyen helyi megosztás) és a szerveren indítva másolom fel a fájlt a szerverre nagyságrendekkel gyorsabb 10-15Mbyte/sec. A szerveren természetesen csak adminként lehet belépni.

  Ugyanezt csinálja linuxos samba <-> windows sbs 2008 között is. (vagyis ha a szerverrel kapcsolódok rá egy samba share-re úgy nagyságrendekkel gyorsabb ugyanazt a fájlt átmásolni, mintha a linuxról kapcsolódok a win. szerverre és próbálom felmásolni rá a fájlt.)

  Van egy munin monitoring telepítve a gépekre, a kliensen indított másolásnál láthatóan van egy sávszélesség limit úgy 20Mbit-nél, míg a szerverről való másolásnál a hálózati 100Mbit a határ. Fontos, hogy a másolás iránya megegyezik ugye!

  Háttér:
  A szerver 100Mbit-en kapcsolódik, adatpec raid1 vezérlős diszkek vannak benne, amik helyben 2 array között másolva hozzák a 40MB/sec-et. a legfrissebb patch-ek fent vannak kliensen szerveren egyaránt. A hálózatot ellenőriztem, nincs baja, a kliensek windows xp sp3 magyar/angol vegyesen. http://connect-el lettek beléptetve a domainbe. DHCP-n kapják az IP-t DNS-ként természetesen az SBS-t használják.
  A klienseken NOD32 van, ha letiltom akkor sem javul a másolás számottevően.
  A gépek ezelőtt egy windows 2000-es tartományba voltak léptetve, onnan ki lettek léptetve és a teljesen új install 2008 sbs-re lettek átléptetve.

  Szerintetek mi lehet a para?
  7. února 2011 11:09

Všechny reakce

 • Hello
   
  Csak tipp:
  A duplexitast ellenorizd a switchen es a halokartyan is.
   
   

  Udvozlettel:Sneff Gabor
  9. února 2011 21:06
 • Minden hálózat full duplex. A switch-en is és a kártyákon is. -> A hálózat más szervereivel a kliensek jól teljesítenek.

  Ha az adott szerverről indítom a másolást mindig gyors az átvitel, ha a kliensről akkor lassú. A grafikonok alapján úgy fixen 10Mbit-nél vagy 25 Mbit-nél áll be az átvitel - mintha valami korlátozná (policy?), mikor hogy.

  A szerverben egy Gigabyte GA-H55-UD3h alaplap van, ennek az alaplapi rtl 1Gb-es eth. csatolóján keresztül megy az egész. Ez az alaplapi rendszerrajz szerint egy PCI-X x4-es buszon van az adaptec 1430SA RAID kártyával. A szervernek van ipv6-os címe a klienseknek csak ipv4. 

  10. února 2011 13:35
 • Hello
   
  Csak tipp:
  allisd be tesztkent full autora a switch-et es a servert es try.
   
   

  Udvozlettel:Sneff Gabor
  10. února 2011 17:20