none
problemy s Hyper-V a NAT

    Obecná diskuse

  • Ahoj,
    na testovaci stroj (NTB :) jsem si na hrani nahodil Win 2008R2 + HyperV.

    Abych se z hostovanych OS co nejjednoduseji dostal na Internet (nasdilel pripojeni) pridal jsem MS Loopback Adapter, pridelil jej Hyper-V atd. Pote jsem vybral dialup pripojeni, nasdilel pres ICS na zvirtualizovany MS Loopback adapter, vytocil pripojeni a nastartoval hostovany OS.

    A ono NIC. Hostovany OS proste nedostal pridelenou IP adresu, hosts.ics na hostu se take neaktualizoval ... tragedie. Saskoval jsem s tim asi pul hodiny. Pak jsem zkapituloval, nainstaloval DNS, DHCP a RRAS, nastavil DHCP a DNS , zkonfiguroval RRAS jako NAT+demand dial ... NIC. Teda NECO - klient dostal IP adresu od DHCP ale RRAS nevytacel natoz aby NAToval (po rucnim vytoceni).

    Proklel jsem olsove ruce, odinstaloval RRAS+DHCP+DNS, vypl pocitac, dal si kafe, zapl pocitac, zkusil jeste jednou ICS ... a vsechno slapalo behem nekolika malo nanosekund.

    WTF? Opravdu je potreba po "zvirtualizovani" sitoveho adapteru RESTARTOVAT Host OS ?!?!

    Dekuji za pripadne reakce.

    MP
    pátek 25. září 2009 13:45
    Moderátor

Všechny reakce

  • Ahoj,

    ne, opravdu není nutné po "zvirtualizování" síťového rozhraní restart hostitele. Ale ono nedodat do Hyper-V fyzické síťovky a switche tak stavět nad čímsi taky není úplně košer. Každopádně to bude někde mezi tím zvěrstvem s loopback adapterem a pochopením ze strany Hyper-V.

    Zdar, kafe jinak chutnalo? :-)

    JP
    středa 30. září 2009 14:45
  • Ja vim ze to nebylo scenario tipico ale presto/proto jsem byl rozladen :/

    Kava chutna kazda lip nez ta predchozi ...

    D.

    MP

    středa 30. září 2009 17:15
    Moderátor