none
Otevření nové záložky

    Dotaz

  • Ahoj, mám WinXP a IE8, popř. FF 3.0.13 a následující problém:
    chci přes Win+R spustit stránku v prohlížeči, ale pokud je již otevřen, tak jako navou záložku.
    když napíšu "firefox.exe -new-tab www.bing.com" je to ideální,
    ale nevím jaký parametr dát k "iexplore.exe www.bing.cz", zkoušel jsem to hledat přes bing a google ale nic jsem nenašel, což mě docela v IE zklamalo :-(
    středa 12. srpna 2009 19:44

Odpovědi

  • Něco jako "iexplore.exe -nohome http://www.neco.cz/", kde parametr "nohome" přeskočí domovskou stránku (nenačte), a následuje paramter "[URI]", který obsahuje stránku pro načtení? Ovšem spustí vždy novou instanci IE (automaticky parametr "-new"). Ovšem je to ovlivněno nastavením IE a otevíráním nových záložek. Otevření vícero záložek v jednom novém vlákně prohlížeče, by možná vyřešil kód od Tony Schreinera ... jinak neexistuje přepínač pro spuštění, který by do běžící instance přidal novou záložku nebo korektní cesta pro vytvoření nové instance s více záložkami (pokud se nepletu). Ostatně, pokud využíváte například funkci WinAPI ShellExecute, tak by možná mohlo stačit vypsat do parametru spouštěného programu danou webovou stránku, mělo by to automaticky spustit uživatelův výchozí prohlížeč, který by danou stránku otevřel dle svého nastavení, ale to nemohu ověřit.

    čtvrtek 13. srpna 2009 8:09
    Vlastník

Všechny reakce

  • pokud mas WIE jako defaultni prohlizec tak proste Win+R www.bing.com :)

    MP
    středa 12. srpna 2009 20:06
    Moderátor
  • ne, jako defaultní mám FF. Dělám si prográmek a rád bych funkci pro IE, tedy potřebuji funkční ekvivalent "firefox.exe -new-tab www.bing.com", tedy pouštění stránky přes přékazovou řádku. Potřebuji parametr do command line
    středa 12. srpna 2009 20:25
  • Něco jako "iexplore.exe -nohome http://www.neco.cz/", kde parametr "nohome" přeskočí domovskou stránku (nenačte), a následuje paramter "[URI]", který obsahuje stránku pro načtení? Ovšem spustí vždy novou instanci IE (automaticky parametr "-new"). Ovšem je to ovlivněno nastavením IE a otevíráním nových záložek. Otevření vícero záložek v jednom novém vlákně prohlížeče, by možná vyřešil kód od Tony Schreinera ... jinak neexistuje přepínač pro spuštění, který by do běžící instance přidal novou záložku nebo korektní cesta pro vytvoření nové instance s více záložkami (pokud se nepletu). Ostatně, pokud využíváte například funkci WinAPI ShellExecute, tak by možná mohlo stačit vypsat do parametru spouštěného programu danou webovou stránku, mělo by to automaticky spustit uživatelův výchozí prohlížeč, který by danou stránku otevřel dle svého nastavení, ale to nemohu ověřit.

    čtvrtek 13. srpna 2009 8:09
    Vlastník
  • Poouzij PowerShell

    MP
    čtvrtek 13. srpna 2009 8:11
    Moderátor
  • Tak na ten bych zapomněl jako na smrt, tam by to jít mohlo ...

    Pohrát si s funkcí Navigate / s metodou open nejspíše ovšem / zjistit jestli neběží ie, jeho instanci a do něho odeslat zkratku pro novou záložku a adresu ... možná bude i nějaký přímý způsob ...

    Příklad pro novou instanci IE...
    $ie = New-Object -ComObject InternetExplorer.Application
    $ie.Navigate("http://www.neco.cz")
    $ie.Visible = $true

    Mno, ale to už asi pro někoho, kdo v tom umí... zkuste se optat na vývojářském fóru ... tam by mohl například Bechynský poradit asi lépe a přesně, případně jsem prosím posléze překopírujte odpověď.
    čtvrtek 13. srpna 2009 8:35
    Vlastník
  • nez si sript podepises nastav si DOCASNE benevolentni politiku spousteni"

    c:\>powershell
    PS c:\set-executionpolicy unrestricted
    exit

    vytvor si soubor napr d:\open_url_in_new_tab.ps1:


    $url=$args[0]
    $app = new-object -com shell.application
    $ie = $app.windows() | where {$_.Name -eq "Windows Internet Explorer"}|Get-Unique
    if (!$ie) {$ie = New-Object -ComObject InternetExplorer.Application; $ie.navigate($url); $ie.Visible = $true } Else {$ie.navigate($url,0x800)}


    pak uz jen otviras pomoci


    powershell d:\open_url_in_new_tab.ps1
    http://www.microsoft.com


    MP
    čtvrtek 13. srpna 2009 12:34
    Moderátor
  • Zkusím a uvidím, nečekal jsem, že toto bude řešené tak složitě narozdíl od FF.
    Doufám, že v nějaké vzdálenější verzi IE toto bude již zjednodušeno.
    Jinak díky za návrhy.
    čtvrtek 13. srpna 2009 13:22
  • ono to reseni JE snadne pokud mas IE jako defaultni prohlizec - proste:

       start www.microsoft.com

    jak jsem jiz psal

    MP
    čtvrtek 13. srpna 2009 13:36
    Moderátor
  • Bohužel, já a většina mých známých používáme právě FF, ale chci mít víceprohlížečové prográmky ;)
    čtvrtek 13. srpna 2009 15:43
  • Poznámka: A mohu se zeptat, v jakém smyslu víceprohlížečové? Pokud vytváříte například HTML editor, pochopil bych funkci "Zobrazit v IE/ Opeře/Firefoxu", alle jinak je myslím zažitou praxí nechat uživatele používat jeho výchozí prohlížeč. Pokud zavoláte jednoduše funkci WinAPI (nebo čehokoliv jiného v daném programovacím jazyku) pro otevření dané internetové stránky či souboru (přiřazeného defaultně k prohlížeči [jako html]), systém automaticky otevře právě danou stránku v uživatelově výchozím prohlížeči a Vy se nemusíte starat vůbec o definice jednotlivých prohlížečů.
    čtvrtek 13. srpna 2009 15:47
    Vlastník
  • Do jisté míry s vámi souhlasím, ale existují i případy kdy je třeba dát uživateli volbu zda chtějí to(FF) či ono(IE).
    A vcelku mě i zajímalo jak tento problém řešit v IE.
    čtvrtek 13. srpna 2009 17:29
  • V IE problem neexistuje. Problem je v FF (asi to zni tvrde ale jelikoz nemoznst jednosuse otevirat dalsi odkazy v zalozkach IE byl zpusoben instalaci FF jako defaultniho prohlizece je to v podstate tak).  Duvod je nasnade: FF je multiplatformni browser a ucinit jej objektovym na vsech platformach by byla sisyfovska prace. Proto je "jednoduchy".

    Nicmene i tak ma "problem" reseni ... a problem ktery ma reseni prece jiz neni problemem - and you're happy camper :)

    PowerShell je Win skriptovaci jazyk budoucnosti (vlastne soucasnosti). Ano, my dedkove co jsme zacinali na VAX/VMS uprednostnujeme cmd, roury a par *nix ulitek ale jak vidis i tak PRACHMIZERNY "programator" jako jsem ja spachal powershell reseni za chvilku a na 4 radky. Zda se ti slozite?

    MP

    čtvrtek 13. srpna 2009 17:38
    Moderátor