none
Outlook 2010 občas neodesílá emaily RRS feed

  • Dotaz

  • Dobrý den,

    prosím o radu, narazil jsem na problém s Outlookem 2010 (ale podle ohlasů na internetu se to stává i u 2007).  Po dokončení emailové zprávy a klepnutí na tlačítko Odeslat, se zpráva přesune do složky Pošta k odeslání, a z té už neodejde . Ve složce K odeslání je zpráva uložena pod záložkou "Datum: žádný" . 
    Nepomůže nové otevření a odeslání zprávy, v takovém případě se jen uloží znovu do stejné záložky, jediný fígl, který funguje, je tuto zprávu "Předat dál" . 
    Poté se ve složce zpráva objeví 2x , jednou je v té záložce s názvem "Datum:žádný", podruhé v záložce "Datum:dnes" .
    V této fázi je zapotřebí spustit odesílání a příjem, kliknutí na zprávu v záložce "Datum:dnes" má za následek její okamžitý přesun do záložky "Datum:nikdy"...

    Pošta se odesílá prostřednictvím SMTP, je nastaveno automatické odesílání po časovém intervalu, zprávy se neodesílají okamžitě.
    Výskyt problému je nahodilý, někdy se několik dní vůbec neobjeví, někdy neodejde žádná zpráva. Nepodařilo se mi najít žádnou závislost výskytu na něčem jiném..

     

    pátek 25. března 2011 11:45

Odpovědi

  • Děkuji za tip, bohužel, to jsem zkoušel jako jednu z prvních věcí už před časem. Pro jistotu jsem to dneska ještě zopakoval s tím, že jsem nechal prohledat disk, a opravil jsem skutečně VŠECHNY *.pst soubory, které tam byly (mám uloženy i soubory ze starého počítače) . Problém to bohužel ani v nejmenším neovlivnilo. Teď jsem to znovu ověřil, během deseti minut se mi podařilo na tu samou adresu z šesti pokusů odeslat jen jeden email.

    pondělí 28. března 2011 13:13

Všechny reakce

  • Měl jsem podobný problém. Zřejmě vsem ho vyřešil tím, že jsem pustil scanpst na VŠECH datových souborech.
    mart
    pondělí 28. března 2011 5:27
  • Děkuji za tip, bohužel, to jsem zkoušel jako jednu z prvních věcí už před časem. Pro jistotu jsem to dneska ještě zopakoval s tím, že jsem nechal prohledat disk, a opravil jsem skutečně VŠECHNY *.pst soubory, které tam byly (mám uloženy i soubory ze starého počítače) . Problém to bohužel ani v nejmenším neovlivnilo. Teď jsem to znovu ověřil, během deseti minut se mi podařilo na tu samou adresu z šesti pokusů odeslat jen jeden email.

    pondělí 28. března 2011 13:13
  • V jedné diskusi jsem četl řešení, které se mi ale moc nepozdávalo: v nastavení TCP/IP vypnout automatickou metriku a nahradit konkrétní hodnotou (1496?).
    mart
    úterý 29. března 2011 8:04
  • metrika 1496? Nemas na mysli MTU?

    MP

     

    úterý 29. března 2011 9:07
    Moderátor