none
Automaticky nestartuje 1 virtuál po restartu fyzického serveru RRS feed

  • Dotaz

  • Dobrý den,

    mám WS2019 s rolí HV a na něm provozuji 3 virtuální mašiny. Jedna virtuální mašina nechce automaticky nabíhat po rebootu fyzického stroje. Mám nastaveno "vždy automaticky spustit". Zkoušel jsem nastavit i spoždění spuštění, ale nepomohlo. Zkusil jsem virtuál smazat a vytvořit nový, ke kterému jsem zpět připojil virtuální disky, ale to také nepomohlo. Na internetu jsem našel několik příspěvků, kde se to řešilo, ale všechny bez odpovědi, která by problém řešila. Asi bych to dokázal nějak naskriptovat, ale chci vyřešit příčinu problému. Pokud nepomohlo znovu vytvoření virtuálu, bude asi problém ve virtuálním disku?

    Díky za pomoc.

    Mirek.

    pondělí 22. března 2021 17:33

Odpovědi

Všechny reakce

  • Eventlog mlci? Integracni suzby zapnute a aktualni? RAM dost? Startup delay 0?

    MP


    pondělí 22. března 2021 18:22
    Moderátor
  • V eventlogu je jen toto:

    Obnovení virtuálního počítače XX se nezdařilo. (ID virtuálního počítače: 95612CAC-7AD1-4956-AAC1-D68A97624D98).

    Ano, integrační služby jsou zapnuté a server je aktualizovaný, takže bude rovněž i služby. RAM je tam opravdu více, než je třeba a delay používám s nulou. Zkusil jsem i nenulovou hodnotu.

    Díky.

    MM.

    úterý 23. března 2021 15:29
  • Takze to mam chapat tak, ze virtual lze spustit kdykoliv rucne, nicmene ihned po restartu Hyper-V ne?

    Nema VM nejaka specificka nastaveni ve virtualnim HW? Typu prime mapovani nejakeho iSCSI zdroje atp?

    Pokud "zbouram" kompletne VMko, zalozim nove, nastavim obdobne HW jak byl, pripnu VHDX ze stareho... bude se chyba opakovat?

    úterý 23. března 2021 17:08
  • Ano, přesně tak to bylo. Včera se mi objevil nový update od HW vendora serveru a po instalaci a restartu to najednou funguje. Díky za Vaše příspěvky.

    MM.

    středa 24. března 2021 17:54