none
Nefunkcni Hibernace - Widows7 x64 - ihned se znovu probouzi RRS feed

  • Dotaz

  • Zdravim,

    mam notebook HP Pavilion rady dv60000, Procesor Intel Core2Duo, 3GB RAM, chipset intel, grafika nVidia, bezdratova mys dodana s notebookem (radio), Dualboot Windows 7 x64 EN + languagepack x64 CZ, Ubuntu 9.10 x64
    Rezim spanku i hibernace mi vzdy fungovala bez potizi. Pred par mesici se vsak zacaly objevovat problemy, ze se mi notebook samovolne probouzel z rezimu spanku, coz nejak odeznelo (v zdroji probuzeni jsem nic zajimaveho nenasel), nyni se vsak notebook nechce hibernovat. Pokud mam notebook pripojeny do el. site a dam hibernaci, zacne blikat kontrolka disku (obsah RAM se uklada), pak zhasne obrazovka a znovu se rozsviti na prihlasovaci obrazovku. Pokud notebook jede na baterii a zacne se hibernovat sam (napr. pri kritickem stavu baterie) zacne se opet obsah RAM na disk, disk doblika, obrazovka zcerna, ale power LED dal sviti a vetracky se toci. Nelze z toho vybruslit jinak, nez vypnutim natvrdo. 
    Dival jsem se do Informace o výkonu a nástroje\Rozšířené nástroje, kde bylo, ze SonyEricsson PC Suite narusuje prechod PC do rezimu spanku, takze jsem zakazal jeho automaticke spusteni po startu. To vsak nepomohlo. Pokud se pokusim pocitac hibernovat a pak mrknu do protokolu udalosti (kategorie System), je tam ze "WINIO neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby: Systém nemůže nalézt uvedený soubor." ID udalosti 7000. Zkousel jsem googlit, ale nic relevantniho jsem nenasel. Uz jsem s napady ve slepe ulicce.

    Diky za rady.
    čtvrtek 18. března 2010 14:18

Odpovědi

  • WINIO.sys neni k nalezeni, cureit nic nenasel... Co jsem se dival na webu, WINIO dle vseho bude nejaka svine, nejspis v mem pripade byla v PC a byla necim vykopana... Zustal asi nejaky bordel, ktery se to snazi spoustet, ale nema co, kdyz uz to tam neni... Takze dle meho nazeru by cesta mohla vest nekudy zakazani sluzby, nebo smazani nejakeho registroveho klice. Zkousel jsem se divat do services.msc - neni tam zadny WINIO. 

    Kdyz to smazu tim autoruns.exe, tak se to tam po restartu hreje znovu... 

    Nejaka nakopavka, kde pohledat v registrech?

    pátek 19. března 2010 22:47

Všechny reakce

  • Ahoj,
    najdi (s nejvetsi pravdepodobnosti bude ve %windir%\system32\drivers ) ovladac WINIO.SYS a podivej se do jeho vlastnosti co je to zac, kde se vzal a zda/proc jej potrebujes. Pokud vim slouzi WinIO.sys k primemu pristupu k HW a jako takovy potencialne nema v OS co delat

    MP
    čtvrtek 18. března 2010 14:33
    Moderátor
  • WinIO.sys tam neni... Koukam v mem predchozim prispevku my vypadlo u WINIO slovo sluzba... 
    Treba zkusit nejaky test, ktery odhali co mi zpusobuje problem.... neco jak jsem delal ja s protokolem, tak neco jineho este... mam malo informaci, takze neni co googlit... nejaky napad? 
    čtvrtek 18. března 2010 16:35
  • Podivej se (autoruns.exe) zda opravdu neexistuje sluzba/driver WinIO.sys

    MP
    čtvrtek 18. března 2010 19:14
    Moderátor
  • Ha, tak autoruns.exe to nasel... WINIO.sys ktery by se mel nachazet v C:\Windows\system32\.. Jenze samozrejme File not found. Takze jsem to odstranil... Po restartu tam WINIO vsak smrdi znovu :-/ Fakt netusim co s tim, u nej neni zadny popisek. Pocal jsem projel antivirem (AVG Free, nejsem BFU, neklikam na vse co vidim, zakladni ochrana staci, na profi AV nemam, tak naco krast), nic nenasel, tak jsem to projel programem hijackthis, jestli to tam nenajde, ze bych to fixnul. Bez uspechu, WINIO tam nebyl, jinak vse v poradku...
    pátek 19. března 2010 11:19
  • Premyslej ktera plikace (pokud to nenim malware) potrebuje primy pristup k HW a zda si tento ovladac neinstaluje. Prohledej cely disk zda na nem opravdu neni winio.sys.

    Dobry antimalware je ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/cureit.exe - zkus, nicmene idealne offline (ne z potencialne nemocneho systemu)

    MP

    pátek 19. března 2010 11:24
    Moderátor
  • PowerCFG /Requests - vypise Ti co Ti blokuje operacie ala standby alebo hibernate

    PowerCFG /Energy - vypise Ti vseobecne problemy co sa tyka power consumption

    pátek 19. března 2010 12:12
  • Tak requests nic, ... energy nic zajimaveho, nadava mi to ze to mam nastavene ze site na maximalni vykon a ze baterka neni co byvala :-D
    pátek 19. března 2010 13:10
  • WINIO.sys neni k nalezeni, cureit nic nenasel... Co jsem se dival na webu, WINIO dle vseho bude nejaka svine, nejspis v mem pripade byla v PC a byla necim vykopana... Zustal asi nejaky bordel, ktery se to snazi spoustet, ale nema co, kdyz uz to tam neni... Takze dle meho nazeru by cesta mohla vest nekudy zakazani sluzby, nebo smazani nejakeho registroveho klice. Zkousel jsem se divat do services.msc - neni tam zadny WINIO. 

    Kdyz to smazu tim autoruns.exe, tak se to tam po restartu hreje znovu... 

    Nejaka nakopavka, kde pohledat v registrech?

    pátek 19. března 2010 22:47