none
Windows 2003 server - odpojeni sitovych slozek po restartu

    Dotaz

  • Zdravim, mam problem s w 2003 (SP2). Po restartu win 2003 (SP2) se odpoji sdilene slozky a je potreba je rucne pripojit. Sdilene slozky jsou na diskovem poli EMC AX150i pripojeny pres SCSI.
    Mockrat dekuji za pomoc

    úterý 26. srpna 2008 9:40

Odpovědi

Všechny reakce

  • Ahoj,

    jedine co me napada je ze ti sluzba lanmanserver nabehne drive nez radic pole.

     

    Ale radsi se zeptam: co znamena "odpoji sdilene slozky"? Myslis ze ti zmizi shares na serveru a je treba je znovu nasdilet nebo naopak ti zmizi mapovane jednotky a je nutne je znovu namapovat (zde pomuze net use /persistent:yes)

     

    Prosim tedy malicko upresni!

     

    MP

     

    úterý 26. srpna 2008 10:03
    Vlastník
  • Ahoj, diky za reakci Smile

    Kolega prave vcera migroval server na vmware. Ja od nej dostal jen mejl, ze mam hledat pricinu problemu a uvedl :

    "Po restartu w2003 serveru (SP2) se odpoji sdilene slozky, musim je rucne nahazovat. Kdyby si nic nenasel tak upresni dotaz o to, ze sdilene slozky jsou na disku který je pripojen přes SCSI z datového pole EMC AX150i"



    Predpokladam, nebo pochopil jsem z toho, ze se jedna o "shares na serveru" nikoliv o mapovani disku z diskoveho pole.

    Dnes tu kolegu bohuzel nemam, ale pokusim se zjistit podrobnosti. Prikaz na mountovani disku zna kolega velice dobre, takze predpokladam, ze tam problem nebude. V logu take nic

    Moc diky za pomoc

    BK



    úterý 26. srpna 2008 11:52
  • Pokud si vsichni 3 rozumime a server nemuze z nejakeho duvodu nasdilet pri startu slozky musi o tom byt zaznam v event logu (od sluzby lanmanserver). Je tam?

     

    MP

    úterý 26. srpna 2008 13:26
    Vlastník
  • Ahoj,
    bohuzel v event logu zadny zaznam.
    středa 27. srpna 2008 7:27
  • A uz mas aspon jednoznacny popis problemu?

     

    MP

     

    středa 27. srpna 2008 8:00
    Vlastník
  • Ano,
    zmizi sdileni na serveru a je treba je znovu nasdilet rucne.

    diky
    středa 27. srpna 2008 8:27
  • ze zmizi znamena presne co?

     

    prikaz net share je nevypise?  v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\Shares nejsou?

     

    MP

    středa 27. srpna 2008 9:31
    Vlastník
  • Nenactou se pri spusteni.

    Problem je momentalne v tom, ze nemuzeme restartovat server. dle prikazu se sdilene slozky vypisou a v registrech jsou take zobrazeny (museli se nasdilet rucne). Zkusime opozdit sluzbu lanmanserver, posleze az pujde restart to restartnem a pak se uvidi.
    Nejprve bych vyzkousel toto a pak bych problem resil dal pokud se spozdenim sluzby nevyresi.

    Dekuji mockrat za pomoc.
    středa 27. srpna 2008 10:15
  • prosim ptal jsem se te jeste na 2 veci - odpovez!

    //aha promin. takze opozdeny start zabral?

     

    MP

    středa 27. srpna 2008 11:45
    Vlastník
  • Pardon, ted nevim co presne myslis.

    sdilene slozky na serveru se ztrati po restartu nebo po vypnuti a opetovnem zapnuti systemu /asi to neumim moc dobre vysvetlit jedna se presneji jak jsi psal u prvniho prispevku " zmizi shares na serveru a je treba je znovu nasdilet"

    prikaz net share mi vypise sdilene slozky a v registrech sdilene slozky take vidim, jelikoz je tam kolega rucne nasdilel. Takze v tuto chvili na nic neprijdu ,,Nastavime delsi prodlevu pri startu sluzby viz. treba toto: http://support.microsoft.com/kb/193888/cs

    a kdyz toto nepomuze resil bych to dale.

    diky
    středa 27. srpna 2008 12:46
  • Jasne. Podivej se jaka sluzba (device) obsluhuje disk a dej ji do zavislosti sluzby lanmanserver (tzn. sluzba server bude zaviset napr. na ABCSCSIMiniport

     

    MP

    středa 27. srpna 2008 12:54
    Vlastník
  •  

    Mam jiny trochu jiny problem... Sit server Windows 2003, stanice Win XP, ucetni system Money S3

     

    ucetni system vyzaduje namapovanou jednotku na server pro pristup k datovym souborum

     

    mam namapovanou jednotku (Z:\)... vse fungovalo do instalace SP2 na windows server 2003

    Ted to z win xp po startu ukaze pripojenou jednotku, ale jak kdyby nebyla "inicializovana" protoze kdyz spustim ucetni system tak mi rekne ze cesta k Z:/ atd... neexistuje... Otevru tento pocitac, tam je normalne jednotka videt, a pri prvnim otevreni akorat o neco delsi nacitani (z 0,1s na 1s Smile ) a otevrou se normalne slozky s daty na serveru... potom uz ucetni system funguje normalne...

     

    technicka podpora microsoftu mi rekla ze nektere programy vyzaduji jen SP1 jinak nemusi korektne fungovat a odkazali na vyrobce softwaru... ten zas ze to neni chyba softwaru, ale systemu... atd.

     

    Zustat na SP1 je blby, ztratim dalsi podporu.

     

    Nemate nejake zkusenosti nebo reseni?

    úterý 9. září 2008 7:08
  • Prosim vytvarej nove dotazy, "prilepovanim" ke (stavajicim vyresenym) se stavaji vlakna neprehlednymi!

     

    zacal bych odmapovanim (net use * /delete /yes) a novym primapovanim (net use z: \\server\share /persistent:yes)

     

    Nejake hlasky v eventlogu stanice / serveru? Nemas problemy s resolvingem (DNS, NetBT) a z toho plynoucimi timeouty?

     

    MP

    úterý 9. září 2008 7:45
    Vlastník