none
Instalace Exchange Serveru 2010 na český Windows Server 2008 R2 RRS feed

  • Dotaz

  • Dobrý den,

    mám problém s instalací Windows Serveru 2008 R2 na Windows Server 2008 R2. Nejdříve nainstaluji Windows Server 2008 R2, poté nainstaluji IIS, .NET Framework 3.5 a poté připojím počítač do domény. Začnu instalovat Exchange (pominu to, že ač se stáhnou jazykové balíčky tak se s nimi nespustí instalace, nebo to vypíše chybu nějakého coreXT..ale to je jedno..nebo kdyby i na to měl někdo řešení..). Dostanu se až do fáze Readiness Checks. Tam to vypíše toto:

    Summary: 5 item(s). 3 succeeded, 2 failed.
    Elapsed time: 00:00:33


    Organization Prerequisites
    Completed

    Warning:
    Setup is going to prepare the organization for Exchange 2010 by using 'Setup /PrepareAD'. No Exchange 2007 server roles have been detected in this topology. After this operation, you will not be able to install any Exchange 2007 server roles.


    Elapsed Time: 00:00:23


    Languages Prerequisites
    Completed

    Elapsed Time: 00:00:02


    Hub Transport Role Prerequisites
    Completed

    Elapsed Time: 00:00:02


    Client Access Role Prerequisites
    Failed

    Error:
    Unable to read data from the Metabase. Ensure that Microsoft Internet Information Services is installed.
    Recommended Action: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=30939&l=&v=ExBPA.4&id=a4a4d339-4009-4fb7-b842-ca2ba79f13f0

    Error:
    Unable to access the 'Default Web Site' on this computer.
    Recommended Action: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=30939&l=&v=ExBPA.4&id=aadc8176-1c47-49b7-83a0-9493a1093af1

    Elapsed Time: 00:00:02


    Mailbox Role Prerequisites
    Failed

    Error:
    Unable to read data from the Metabase. Ensure that Microsoft Internet Information Services is installed.
    Recommended Action: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=30939&l=&v=ExBPA.4&id=a4a4d339-4009-4fb7-b842-ca2ba79f13f0

    Elapsed Time: 00:00:02

    Podíval jsem se do IIS. Tam vedle Default Web Site byl otazníček...tak jsem se podíval na vazby a v nich bylo kromě http ještě net.tcp, net.pipe, net.msmq, msmq.formatname. Až po nekompromisním odstaranění se rozběhla Default Web Site... No ale Exchange má stále stejný problém...i když jsem znovu spustil instalaci.. Zkoušeno na verzích Standard i Enterprise, oboje bezvýsledně...

    Díky za navedení k řešení problému.

    sobota 3. října 2009 20:49
    Přispěvatel

Odpovědi

  • do pwer shellu hod prikaz:
    Add-WindowsFeature NET-Framework,RSAT-ADDS,Web-Server,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Metabase,Web-Net-Ext,Web-Lgcy-Mgmt-Console,WAS-Process-Model,RSAT-Web-Server,Web-ISAPI-Ext,Web-Digest-Auth,Web-Dyn-Compression,NET-HTTP-Activation,RPC-Over-HTTP-Proxy -Restart

    doinstaluje okrem ineho spatnu kompatiblitu s IIS6 a potom to uz frci....
    • Navržen jako odpověď bagers32 neděle 11. října 2009 10:18
    • Označen jako odpověď Jiří JanataMember čtvrtek 15. října 2009 14:32
    neděle 11. října 2009 10:18

Všechny reakce

  • do pwer shellu hod prikaz:
    Add-WindowsFeature NET-Framework,RSAT-ADDS,Web-Server,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Metabase,Web-Net-Ext,Web-Lgcy-Mgmt-Console,WAS-Process-Model,RSAT-Web-Server,Web-ISAPI-Ext,Web-Digest-Auth,Web-Dyn-Compression,NET-HTTP-Activation,RPC-Over-HTTP-Proxy -Restart

    doinstaluje okrem ineho spatnu kompatiblitu s IIS6 a potom to uz frci....
    • Navržen jako odpověď bagers32 neděle 11. října 2009 10:18
    • Označen jako odpověď Jiří JanataMember čtvrtek 15. října 2009 14:32
    neděle 11. října 2009 10:18
  • Tak jsem to znovu zkusil (instaloval jsem komponenty jen obsažené v tom seznamu na technetu) a podařilo se to..každopádně díky...

    offtopic:
    povolil jsem Outlook Anywhere a Outlook se mi k němu nechce vůbec připojit...je tam nastavená externí adresa a všechno ostatní ale stále to nefunguje..nevíte někdo co s tím? normální přístup přes internet funguje (OWA)
    čtvrtek 15. října 2009 14:31
    Přispěvatel
  • Dobry den, doporucuji provest analyzu z https://www.testexchangeconnectivity.com/ a hodit sem vystup. + nejaky ten test Test-OutlookWebServices | fl (pokud jeste existuje :-) )
    úterý 27. října 2009 15:08
  • Už se mi to podařilo rozběhnout...přešel jsem na Exchange 2007 a ten je funkční..tak uvídme na jak dlouho:) každopádně díky za odpovědi..:)
    středa 28. října 2009 20:49
    Přispěvatel