none
HYPER-V: myš není v relaci vzdálená plochy připojena

    Dotaz

  • Ahoj,

    stala se mi následující věc na provozním serveru.

    Popis prostředí:
    MS Windows 2008 Enterprise Edition SP2 with HYPER-V
    Zde je několik virtuálních počítačů (vesměs Windows 2008 Enterprise).
    Virtuální počítače jsou trvalém provozu (poslední restart proběhnul před několika měsíci).

    Popis problému:
    Vyskytuje se u všech virtuálních počítačů.
    Na konzole při pokusu o použití myši uvnitř virtuálního počítače obdržím chybové hlášení:
    "Myš není v relaci vzdálené plochy připojena"
    U jiného virtuálního počítače je vše O.K. (ale až po restartu virtuálního počítače)

    Stalo se to najednou ... jeden den vše O.K., druhý den již ne.
    Na fyzickém podkladovém serveru jsem neprováděl žádné instalace či konfigurace.

    Zatím jen vím, že restart virtuálního počítače toto vyřeší (na jednom jsem vyzkoušel).
    Okamžitý restart virtuálních počítačů bohužel není možný ... je zde trvalý provoz celé firmy.

    Poradí někdo, co s tím?
    Nebo nejlépe, jak z toho ven.

    Dík za každý tip
    úterý 9. února 2010 10:24

Odpovědi

  • Ahoj,

    díky všem za nápady, za tipy ...

    Jednalo se o fyzický počítač, na kterém mi jede cca 8 virtuálních počítačů a je tedy trošičku problém získat čas na odstávku. Nicméně se mi podařilo vyřídit krátkou odstávku a provést nezbytné zálohy, nainstalovat poslední aktualizace a provést restart.

    Po restartu bylo vše O.K. (a toto bych také označil za řešení).
    Ale proč k tomuto došlo netuším.

    • Označen jako odpověď Petrr pondělí 26. dubna 2010 18:27
    pondělí 26. dubna 2010 18:27

Všechny reakce

  • když nerestartuješ znamená to že neinstaluješ aktualizace? třeba to řeší nějaký update. zkus třeba aktualizovat klienta RDP (možná problém i na klientu a ne na virtuální stroji pokud to nedělají teda všichni klienti).
    michal zobec http://www.michalzobec.cz | http://www.virtualnipc.cz
    • Navržen jako odpověď Michal Zobec pondělí 26. dubna 2010 19:07
    středa 24. února 2010 17:20
  • Toto se stává, když nejsou instalovány "integration features" nebo-li Hyper-V tools. Reinstalací a restartem se toto řeší. Pravděpodobně došlo k aktualizaci této součásti a reinstalaci Hyper-V tools ve virtuálních serverech. Proto to teď po restartu funguje.

    S pozdravem.
    úterý 9. března 2010 14:24
  • no ale třeba windows server 2008 už integration tools obsahují nativně v instalátoru. asi by bylo dobré aby autor dotazu doplnil kde mu to dělá nejčastěji...
    michal zobec http://www.michalzobec.cz | http://www.virtualnipc.cz
    neděle 14. března 2010 11:55
  • Ne zcela. Pokud se například instaluje virtuální OS z iso image, pak se integration features nenainstalují, protože hypervisor si nedovolí ten iso image odpojit. A nativně je tam sice mají, ale až snad až od SP2. Standardní instalace 2008 do Hyper-V je dle mých zkušeností vždy na klávesnici.
    čtvrtek 15. dubna 2010 15:07
  • Ahoj,

    díky všem za nápady, za tipy ...

    Jednalo se o fyzický počítač, na kterém mi jede cca 8 virtuálních počítačů a je tedy trošičku problém získat čas na odstávku. Nicméně se mi podařilo vyřídit krátkou odstávku a provést nezbytné zálohy, nainstalovat poslední aktualizace a provést restart.

    Po restartu bylo vše O.K. (a toto bych také označil za řešení).
    Ale proč k tomuto došlo netuším.

    • Označen jako odpověď Petrr pondělí 26. dubna 2010 18:27
    pondělí 26. dubna 2010 18:27
  • díky všem za nápady, za tipy ...

    nainstalovat poslední aktualizace a provést restart.

    ahoj, bylo by super kdyby jsi jako správnou odpověď označil rady lidí co se ti tu snaží radit a nikoli svou. např. pokud ti pomohla moje rada s provedením windows update měl by jsi označit mou radu jako odpověď, atd.

    díky za spolupráci.


    michal zobec http://www.michalzobec.cz | http://www.virtualnipc.cz
    pondělí 26. dubna 2010 19:08