none
Windows server 2008 x64 se neumi dostat na windows share v jinem subnetu, ale na lokalnim ano

    Dotaz

  • Ahoj,

     

    mam ciste nainstalovany windows server 2008 x64, ktery ma problem, ze se Z NEJ neumim dostat na windows share v jinem subnetu, ale na lokalnim ano. je to taky jedina sluzba, ktera nefunguje. ostatni sluzby jako HTTP, telnet, ping, ... funguji spravne. Dokonce kdyz se pripojim z opacne strany na tento win server 2008 (tj. ze serveru kam jsem se chtel puvodne pripojit) tak funguje i window share.

     

    zkousel jsem reset winsock a tcp parametru pres netsh - nepomohlo

    nasel jsem nejake KB2251177, hotfix nainstaloval, ale porad nic.

     

    nemate predstavu kde je problem?

     

    Dik

     

    pátek 29. října 2010 3:45

Odpovědi

  • Otevri si seznam sitovych konexi.
    1. V Advanced-Advanced zkontroluj Adapters and Bindings a Provider Order (vc. poradi).
    2.  Ve vlastnostech IPV4 zapni/wypni NetBIOS over TCP/IP

    Dale zkontroluj ze nemas problemy s jumbo frames pres router, pripadne vypni TCP/IP autotuning

    MP

     

    pátek 29. října 2010 7:38
    Vlastník
  • Dik moc, na auto-tuning jsem totalne zapomel. samozrejme, ze to bylo ono :D

    • Označen jako odpověď Tibor M pátek 29. října 2010 8:42
    pátek 29. října 2010 7:48

Všechny reakce

  • Toutovaci tabulka je tedy nastavena spravne predpokladam. V resolvingu neni problem, tzn. NEdostanes se na jiny server ani pres NetBIOS nazev, ani pres DNS nazev, ani FQDN?

    Jaky protokol pouzivas? Novy CIFS ktery pouziva jen 445/TCP nebo starsi postaveny na NetBT? Dale zkontroluj jake protokoly jsou na prislusnem sitovem interface nainstalovany (nekazi ti to IPV6?), jake je jejich poradi a jake jsou vazby. Pro zacatek bych nechal jen IPV4, na nem klienta i server a nastavil prislusne poradi vazeb.

    No a pokud stejne nic nezabere nasad MS Network Monitor,

    MP

    P.S. jak se problem projevuje? Napr. dlouhy timeout a neJAKA(?) chybova hlaska?

    pátek 29. října 2010 5:32
    Vlastník
  • dik za reakci.

    nejede to ani \\server ani \\server.domena.com ani \\10.10.10.10

     

    IPv6 je v pripojeni vypnute(odskrtnute)

     

    muzes mi prosim rict jak skontroluju to CIFS? priznam se ze tento problem resim prvne a nikdy jsem s pristupem na windows share nemel problem.

    pátek 29. října 2010 5:58
  • Otevri si seznam sitovych konexi.
    1. V Advanced-Advanced zkontroluj Adapters and Bindings a Provider Order (vc. poradi).
    2.  Ve vlastnostech IPV4 zapni/wypni NetBIOS over TCP/IP

    Dale zkontroluj ze nemas problemy s jumbo frames pres router, pripadne vypni TCP/IP autotuning

    MP

     

    pátek 29. října 2010 7:38
    Vlastník
  • Dik moc, na auto-tuning jsem totalne zapomel. samozrejme, ze to bylo ono :D

    • Označen jako odpověď Tibor M pátek 29. října 2010 8:42
    pátek 29. října 2010 7:48
  • AutoTuning = iniversal culprit :). Ten by mel letet do pr...yc jako prvni.

    Prosim oznac za zodpovezene

    MP

    pátek 29. října 2010 8:39
    Vlastník