none
Systém nehlásí nový hardware

    Dotaz

  • Dobrý den,

    mám takový problém u jednoho notebooku a to, že při připojení flash disku systém nezahlásí detekci nového hardware a nenainstaluje ovladače toho daného zařízení. Jedná se o systém Windows XP prof. SP3. Uživatel na daném notebooku nemá administrátorské práva, ale myslím, že velkokapacitní zařízení a instalace ovladačů nejsou ve výchozím nastavení zakázána. Služba Plug and play běží. Nevíte prosím, kde by mohl být problém? Instalaci nových ovladačů jsem již provedl.

    úterý 6. dubna 2010 7:50

Odpovědi

  • Tak záhada hlavolamu vyřešena. Trošku jsem hledal něco bližšího k ID Události 270 a našel, že musím smazat záznam v registrech a to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup  tam smazat položku "FactoryPreInstallInProgress". Po smazání této položky a následném restartu vše funguje jak má. Systém již ukazuje připojení nového hardwaru a automaticky instaluje ovldače. Pane Prágl děkuji za ochotu a pomoc při řešení mého problému.
    středa 7. dubna 2010 8:14

Všechny reakce

  • Ahoj,
    pod administratorskym uctem je flashka nalezena? V device manageru neni videt? Nekoliduje jen pismeno ktere se win snazi priradit flasce s mapovanym diskem?Nejsou nastavena spec. prava na sluzbu USBSTOR?

    MP

    úterý 6. dubna 2010 8:28
    Moderátor
  • Práva v registrech na službu USBSTOR jsem nastavil jako u všech ostatních uživatelů. Co se týká přihlášení na administrátora tak flash disk v device manageru vidím, ale musím ručně doinstalovat ovladače. Uživateli se také zobrazí flash disk v device manageru, ale i jako u administrátora systém ani nezahlásí detekci nového hardwarového zařízení. Písmenko nekoliduje.
    úterý 6. dubna 2010 8:42
  • ale musím ručně doinstalovat ovladače

    Jake ovladace? Vse je soucasti OS (usbstor.inf/pnf/sys - skontroluj zda je mas, take mozna radeji smaz inf cache )

    Nejedna se o nejake obskurni flashky ktere opravdu vyzaduji ovladace vyrobce?

    MP

    úterý 6. dubna 2010 8:46
    Moderátor
  • Nejedná se o obskurní flash disky. Tu ruční instalaci ovladačů myslím, že přes device managera musím dát u toho flash disku Vlastnosti -> Ovladač -> Aktualizovat ovladač a potom se ovladač nainstaluje. Ale jak jsem psal dříve, tak systém ani nezahlásí, že našel nové zařízení. Nyní jsem smazal INFCACHE.1, počkám až uživatel restartuje ntb a uvidíme zdali se to chytne. Jinak soubory inf/pnf i sys mám.
    úterý 6. dubna 2010 9:12
  • Spuzba PnP predpokladam bezi, v eventlogu zadne hlasky ... :( ?

    Jeste me napada zda v windows\inf neni nejaky kolidujici oem*.inf

    MP

    úterý 6. dubna 2010 9:54
    Moderátor
  • Takže po smazání INFCACHE.1 je situace stále stejná. Flash drive se objeví jako neznámé zařízení a dál se nic neděje. Služba Plug and Play běží. V event logu jsou tyhle události, které by s tím mohly souviset a to: ID Události: 270, Zdroj: Plug and play manager - dialogová okna uživatelského rozhraní Plug and Play byla ve výrobním režimu potlačena. ID události 4356, Zdroj: EventSystem - Systém událostí modelu COM+ nemohl vytvořit instanci odběratele partition:{41E90F3E-56C1-4633-81C3-6E8BAC8BDD70}!new:{6295DF2D-35EE-11D1-8707-00C04FD93327}. CoGetObject vrátil hodnotu HRESULT 8000401A. Jak rozpoznám kolidující oem*.inf?
    úterý 6. dubna 2010 11:04
  • - to GID patri jakemu objektu? U me je to mobsync - nemas nejak nestandardne nastaveno?
    - v anglictine by hlasky nebyly?
    - myslim inf obsahujici stejny identifikator zarizeni, ale to asi nebude tvuj pripad

    MP

    úterý 6. dubna 2010 12:14
    Moderátor
  • Zdravím opět v novém dnu plných počítačových problémů. Takže to GID patří k mobsync, byl ještě připojen k ntb nový mobilní telefon, který také se hlásí v device manageru, ale systém žádnou hlášku o novém připojeném hardware nedá, ani mne jako administrátora nevyzve k instalaci ovladačů k tomuto zařízení. Hlášky v angličtině nejsou. Jak to tak vypadá budu muset reinstalovat systém, do čehož se mi teda vůbec nechce. Pokud by byl ještě nějaký nápad, rád odzkouším cokoliv, co by mohlo vést ke zdárnému vyřešení tohoto problému.

    středa 7. dubna 2010 6:11
  • Muzes zkusit zakazat mob. synchronizaci? Nebezi ti navic napr. WMPlayer a pod (priznam se ze si uplne nepamatuji jak moc je windows media player v XP agresivni co se tyka okamziteho skenovani pripojeneho media, vim ze to byla nocni mura pri sparovani mobilu pres BT kdy se wmplayer snazil syncnout nekolik GB pres pomalicky bluetooth)

    MP

    středa 7. dubna 2010 7:34
    Moderátor
  • Tak záhada hlavolamu vyřešena. Trošku jsem hledal něco bližšího k ID Události 270 a našel, že musím smazat záznam v registrech a to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup  tam smazat položku "FactoryPreInstallInProgress". Po smazání této položky a následném restartu vše funguje jak má. Systém již ukazuje připojení nového hardwaru a automaticky instaluje ovldače. Pane Prágl děkuji za ochotu a pomoc při řešení mého problému.
    středa 7. dubna 2010 8:14