locked
Loading Operating System RRS feed

  • Dotaz

  • Pri spusteni Pc a projeti zakladniho biosu se objevi tmava obrazovka s kurzorem v levem hornim rohu a vypise se hlaska Loading Operating System. Asi po 4 vterinach prijde k pomalemu najeti Windows 7. Je to chyba nebo neni?
    neděle 18. září 2011 13:19

Odpovědi

  • Ahoj,

    to není chyba. Nejspíše máš desku od společnosti Gigabyte (tedy máš, jak jsem si všimnul..:) a ty toto dělají - tedy se vůbec ničeho neboj, je to jejich vlastnost.

    Nemá to se systémem nic společného. Je to záležitost desek Gigabyte - žádných jiných.

    • Navržen jako odpověď Jiří JanataMember pondělí 19. září 2011 7:06
    • Označen jako odpověď karlosh1 pondělí 19. září 2011 12:13
    pondělí 19. září 2011 7:06

Všechny reakce

  • Od kdy se tak deje? Jak je nastaveno poradi bootovatelnych zarizeni v BIOSu? Je / byl v pocitaci jeste nejaky jiny OS?

     

    MP

    • Označen jako odpověď karlosh1 neděle 18. září 2011 15:28
    • Zrušeno označení jako odpověď Jiří JanataMember pondělí 19. září 2011 7:06
    neděle 18. září 2011 14:55
  • Dělá mi to na novém bordu GA-990XA na disku s win7 i na druhém disku, kde mám visty. Oba dva systémi jedou ale po najetí normálně. 
    neděle 18. září 2011 15:12
  • BIOS je aktualni? Jak mas nastaven ten BIOS (uz jsem se na to ptal - viz vyse)?

     

    MP

    • Označen jako odpověď karlosh1 neděle 18. září 2011 18:09
    • Zrušeno označení jako odpověď Jiří JanataMember pondělí 19. září 2011 7:06
    neděle 18. září 2011 17:39
  • mám  nahraný nejnovější bios a zkoušel jsem i load optimited defaults, nic nepomohlo. Zkoušel jsem i přeinstalovat na druhém disku Visty a situace je stejná.
    neděle 18. září 2011 18:14
  • JAK MAS NASTAVENO PORADI BOOTOVANI (z jakych zarizeni a v jakem poradi)?

    Deje se i pokud jeden ci druhy disk odpojis? Jak vybiras ktery OS nastartovat? Disky jsou v AHCI modu?

     

    MP

    • Označen jako odpověď karlosh1 neděle 18. září 2011 19:01
    • Zrušeno označení jako odpověď Jiří JanataMember pondělí 19. září 2011 7:06
    neděle 18. září 2011 18:54
  • Ano děje se to i když odpojím i druhý disk. Jinak mám navolený v disk boot priority disk s win7 500gb, když chci aby běžely visty, tak přes F12 navolím druhý disk 320gb.

     

    neděle 18. září 2011 19:06
  • Když zapnu disky jsou do AHCI modu, tak je bios vůbec nezobrazí a po vrácení biosu do původního stavu musím vrátit systém bodem obnovy.
    neděle 18. září 2011 20:05
  • Ahoj,

    to není chyba. Nejspíše máš desku od společnosti Gigabyte (tedy máš, jak jsem si všimnul..:) a ty toto dělají - tedy se vůbec ničeho neboj, je to jejich vlastnost.

    Nemá to se systémem nic společného. Je to záležitost desek Gigabyte - žádných jiných.

    • Navržen jako odpověď Jiří JanataMember pondělí 19. září 2011 7:06
    • Označen jako odpověď karlosh1 pondělí 19. září 2011 12:13
    pondělí 19. září 2011 7:06
  • Děkuji, jsem již klidný
    pondělí 19. září 2011 12:20