none
SCCM - PXE Boot

    Dotaz

  • Ahoj,

     

    mám nakonfigurovaný SCCM pro PXE Boot, k serveru se stanice normálně připojí, ovšem nemůže najít image

    image mám vytvořené přes Distribution point a uložené do \\SERVER\SMSPXEIMAGES$

     

    na DHCP (nachází se na jiném serveru) mám přidané porty 66 a 67

    66 -> server.domena.local

    67 -> boot\x86\wdsnbp.com

     

    PXE roli mám také vytvořenou přes site system

     

    Windows Deployment Services mám také nainstalovaný, přičem jsem mu v registru upravil hodnotu DHCP a v services mu nastavil službu na zpoždění spuštění

     

    PXE boot proběhne řekne si o F12, ale pak mi to napíše, že nemůže najít image

     

    Děkuji za radu

     

    S pozdravem

    Tomáš



    5. července 2011 22:19

Odpovědi

  • No když tam nebudeš mít žádnou bitovou kopii (boot.wim a install.wim) tak to nemá do čeho ten počítač nabootovat. Když ti to píše, že konfigurační soubor neobsahuje platný záznam OS, tak prostě nemá do čeho nabootovat.

    (PS: to F12 se dá vypnout v nastavení WDS...)

    7. července 2011 7:32
  • Super, ale boot image nestačí. Musíš tam mít i Install.wim. Když se podíváš do: Start - Nástroje pro správu - Služba pro nasazení systému Windows tak co tam vidíš? Máš instalační a bootovací image, nebo jenom bootovací? Jaký je to bootovací IMAGE? Z instalačního DVD Windows? Ten by se měl spustit až do výběru jazyka...a po přihlášení k doméně by to mělo ukázat třeba: Žádné bitové kopie nejsou k dispozici...
    8. července 2011 21:45
  • Ok, tak to vezmeme po pořádku...

    Konfiguroval (nebo spíše, spouštěl) jsi "Služba pro nasazení systému Windows"?

    Jaké jsi přesně provedl kroky v tom SCCM? Já si to totiž nedokážu nasimulovat a tak pak moc netuším co je za problém. Jestli je v nastavení nebo kde...

    Kdyžtak můžeš napsat cokoli, co jsi s tím serverem dělal (od instalace SCCM).

     

    Díky.

    9. července 2011 14:30
  • No mě přijde, že se ti ani ten setup nemůže spustit (mě se tedy spustil, ale objevil se mi tam příkazový řádek).

    Přidej si bootovací image do SCCM (Computer management - Boot Images - nakopíruj někam na server boot.wim z toho instalačního DVD a pak ho tam přidej) a pak by to mělo jít.

    Já když to udělám podle tvého návodu, tak se mi spustí jenom obyčejný příkazový řádek...a žádnou tu sekvenci to neudělá.

    9. července 2011 16:17
  • Tak jsem to zkoušel i s tím distribution pointem a nic mi to neudělalo..no každopádně, to je jedno, to nehraje roli. Já teď bude lehce mimo dění, tak se na to zaměřím asi příští víkend. Jinak mě ještě napadlo, jestli máš stejné verze - boot image ve verzi SP1 a install.wim taky nebo oboje bez nich...i když to by taky němělo hrát roli.
    10. července 2011 14:01

Všechny reakce

  • A jakou to napíše hlášku? Děláš to ve virtuálním prostředí nebo na fyzických serverech? Máš předpokládám R3 verzi...

    Jo ještě mě napadlo, co kdybys tam dal do té option 66 IP adresu?

     

    6. července 2011 7:10
  • Ahoj Jirko,

    Mám R2 revizi, protože na R3 nemám licenci

    Ano, testuji na vmware ESXi 4.1, ale poběží na tom fyzické stroje

     

    napíše mi to

    info: že spouštěcí konfigurační soubor neobsahuje platný záznam OS (překlad z EN)

    kod chyby: 0xc0000098

    z tohoto důvodu mě napadlo, že bude problém v zaváděcím image souboru

    To IP jsem tam zkoušel dávat a to samé. Překlady DNS názvů mně fungují, jedná se o servery, které jsou v doméně. I ESXi je v doméně



    6. července 2011 8:15
  • Ahoj,

    zobrazí se ti toto?

    pxe

     

    Nebo něco jiného? Naimportoval jsi přes obyčejný WDS nějaký image? Protože tam ještě musíš mít Boot.wim

    6. července 2011 22:20
  • zobratí a pak se mi zobrazí, to co jsem uvedl

    Vůbec jsem nevěděl, že musím přidávat bitobé kopie do WDS, dokonce i US foru technetu psali, že to není potřeba. Teď jsem přidal do WDS bitové kopie vytvořené v Distribution Pointu SCCM a naběhlo to, ovšem hned na začátku startu SCCM conzole se automaticky resetovala stanice a tak pořád dokola

    Bránu firewall mám na SCCM serveru vyplou

    6. července 2011 22:47
  • No když tam nebudeš mít žádnou bitovou kopii (boot.wim a install.wim) tak to nemá do čeho ten počítač nabootovat. Když ti to píše, že konfigurační soubor neobsahuje platný záznam OS, tak prostě nemá do čeho nabootovat.

    (PS: to F12 se dá vypnout v nastavení WDS...)

    7. července 2011 7:32
  • Ahoj Jirko, omlouvám se, že odepisuji až teď, ale byl jsem služebně mimo

     

    jj připojil jsem tam oba SCCM Boot Image a už mi to startuje, ale hned v závěru během zavádění Windows PE se to samo od sebe zrestartuje.

     

     

    8. července 2011 19:45
  • Super, ale boot image nestačí. Musíš tam mít i Install.wim. Když se podíváš do: Start - Nástroje pro správu - Služba pro nasazení systému Windows tak co tam vidíš? Máš instalační a bootovací image, nebo jenom bootovací? Jaký je to bootovací IMAGE? Z instalačního DVD Windows? Ten by se měl spustit až do výběru jazyka...a po přihlášení k doméně by to mělo ukázat třeba: Žádné bitové kopie nejsou k dispozici...
    8. července 2011 21:45
  • Měl jsem a mám oboje.

    V instalačních bitových kopií Windows 7 Enterprise x64

    V spouštěcích bitových kopií mám oba boot image (x86, x64) SCCM

     

    Předpokládám, že přípravné bitové kopie se v tomto případě netvoří? Chci využívat SCCM správu, takže WDS přípravná bitová kopie by mně byla k ničemu. Nebo se mýlím?

    8. července 2011 22:31
  • Je tam plocha SCCM, začne a stopne se to během zavádění Windows PE
    9. července 2011 14:12
  • Ok, tak to vezmeme po pořádku...

    Konfiguroval (nebo spíše, spouštěl) jsi "Služba pro nasazení systému Windows"?

    Jaké jsi přesně provedl kroky v tom SCCM? Já si to totiž nedokážu nasimulovat a tak pak moc netuším co je za problém. Jestli je v nastavení nebo kde...

    Kdyžtak můžeš napsat cokoli, co jsi s tím serverem dělal (od instalace SCCM).

     

    Díky.

    9. července 2011 14:30
  • Windows Deployment Services tak nějak ovládám, běželo mi a běží mi na několika serverech, tak ten asi zvládnu, ale SCCM jsem nikdy nedělal, takže bude problém asi v tom.

     

    1. Nainstaloval Server 2008 R2 + opatchova

    2. Na DC jsem si pro SCCM vytvořil groupu SCCM_admins

    3. Nainstaloval jsem SQL 2008 R2 Express + management studio

    4. Nainstaloval jsem IIS 7 a s ním WebDAV, ASP.NET + rozšíření, Windows authentication, kompatibilitu metabáze a kompatibilitu rozhraní WMI.

       Funkce Remote Differential Compression, BITS

    5. Nastavil jsem WebDav v IIS -> povolení zobrazení skritých souborů, povolení anonymních dotazů

    6. Nainstaloval WSUS

    7. Nakonfiguroval WSUS + WSUS politiky na DC1

    8. Otestoval funkčnost WSUS = běží

    9. Rozšíril jsem schéma AD

    mountnul SCCM do virtualní mechaniky E:\
    - cd "E:\SMSSETUP\BIN\I386"
    - EXTADSCH.EXE

    10. V EDITORU ADSI pro DC1 jsem rozšířil container na CN=System management

    11. Upravil ve vlastnostech zabezpečení containeru pro server SCCM a groupu SCCM_admin

    12. Nainstaloval Windows Deployment Services

    13. Přidal instalační bitové kopie do WDS pro Windows 7 Enterprise x86 + x64 (sources\install.wim)

    14. Nakonfiguroval jsem SCCM

    - v site management - site settings - site systems jsem přidal ConfigMgr PXE Services Point

    - Computer management - Operating System Deployment - Boot Image jsem přidal x86 + x64 Distribution points (Manage Distribution Point)

    - Do operation system image jsem pridal install.wim windows 7 enterprise

    - Vytvořil jsem task sequences pro obě architektury Windows 7 Enterprise

    15. Službu WDS jsem nastavil na Automaticky (Zpožděné spuštění)

    16. Přidal jsem SCCM spouštěcí bitové kopie do WDS - cestu jsem si vzal z SCCM boot image - data sources - \\SCCM\SMS_SM1\osd\boot\x64\boot.wim

     

    Díky Jirko ;)

     

     


    9. července 2011 14:57
  • No mě přijde, že se ti ani ten setup nemůže spustit (mě se tedy spustil, ale objevil se mi tam příkazový řádek).

    Přidej si bootovací image do SCCM (Computer management - Boot Images - nakopíruj někam na server boot.wim z toho instalačního DVD a pak ho tam přidej) a pak by to mělo jít.

    Já když to udělám podle tvého návodu, tak se mi spustí jenom obyčejný příkazový řádek...a žádnou tu sekvenci to neudělá.

    9. července 2011 16:17
  • já na tom DVD žádný .wim nemám.

     

    Distribution point jsem konfiguroval pomocí pravým tlačítkem na distribution point - new distribution point - a pak jsem dal první možnost a potom mi to nabídlo dvě cesty a zaškrtnul tu druhou v té schované cestě



    9. července 2011 17:04
  • Tak jsem to zkoušel i s tím distribution pointem a nic mi to neudělalo..no každopádně, to je jedno, to nehraje roli. Já teď bude lehce mimo dění, tak se na to zaměřím asi příští víkend. Jinak mě ještě napadlo, jestli máš stejné verze - boot image ve verzi SP1 a install.wim taky nebo oboje bez nich...i když to by taky němělo hrát roli.
    10. července 2011 14:01
  • Ok, díky, v současné době jsem se ztratil na tím, jaký boot.wim tam mám dát. Nepoužívám nic jiného než-li, co mně nabízí SCCM instalace. SP2 RTM jsem vůbec neinstaloval

     

    Acronis Snap Deploy. jsem měl zprovozněný za 20 minut :-)


    10. července 2011 15:02
  • Dobrý den,

    pokud máte problémy se SCCM PXE Deploymentem, doporučuji tyto postupy. Mě to velmi pomohlo.

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/cs-CZ/systemcentercs/thread/afc90010-7fde-4b27-982e-b9e26ee1aa1f?prof=required

    Hodně úspěchů v SCCM

     

    Ruda

    11. července 2011 20:45
  • Dobrý den,

    nevím, jak jste daleko pokročil s problémem, či ho vyřešil úplně. Ale:

    Po instalaci SCCM již má SCCM server dostupné boot image (x86 a x64). Pro stanici, která ovšem provádí PXE Boot musí být tyto image dostupné na tzv. PXE Distribution Pointu. Tzn., že po konfiguraci PXE je nutné pouze nahrát konkrétní boot image na PXE DP. Přesně, jak jste prováděl - Distribution Point = New = vybrat PXE DP a hotovo.

    Pokud se nachází WDS server na jiném serveru než DHCP tak nemusít vůbec žádnou konfiguraci provádět. SCCM si vše vyřeší samo.

    Jan Marek


    Jan Marek MCT | MCITP | MCTS
    1. listopadu 2011 11:41
  • Dobrý den,

     

    děkuji všem za reakci. Pokusím se vyřešit a dám vědět

     

    S pozdravem

    Tomas

    5. prosince 2011 15:50