none
Správa systémů DFS

    Dotaz

  • Dobrý den,

    stal se mi takový menší problém dnes, omylem jsem smazal členy v replikaci na replikované složce ve správě systémů dfs. Samozřejmě jsem pomocí přidat nového člena uvedl vše do původního stavu, ale nevím zdali vše bude fungovat jako předtím, nebo jestli vznikne nějaký replikační konflikt? A zdali se mi data na jednom z replikovaných serverů nepřepíšou daty z druhéhe serveru? Na obou serverech běží systém Windows server 2003.
    8. října 2009 6:36

Odpovědi

  • POkud se jedna o domenovy DFS predpokladam ze z principu nemohou byt na (docasne) odstavenem replikantu (rika se tomu tak?) novejsi kopie a k konfliktum by nemelo dochazet.

    co se nastroje tyce: je neinvazivni, pouze diagnostosticky. Neosoupe se. Proste si jej stahni, RTFM a pouzij

    MP
    8. října 2009 7:36
    Moderátor

Všechny reakce

  • o jaky DFS root se jednalo? domenovy?

    frsdiag je obecne asi tvuj nejlepsi kamarad

    MP
    8. října 2009 7:28
    Moderátor
  • Ano jedna se o doménový DFS. A jak použít tento nástroj?? Nemám s tím žádné zkušenosti s tímto nástrojem.
    8. října 2009 7:32
  • POkud se jedna o domenovy DFS predpokladam ze z principu nemohou byt na (docasne) odstavenem replikantu (rika se tomu tak?) novejsi kopie a k konfliktum by nemelo dochazet.

    co se nastroje tyce: je neinvazivni, pouze diagnostosticky. Neosoupe se. Proste si jej stahni, RTFM a pouzij

    MP
    8. října 2009 7:36
    Moderátor
  • Tož odzkůšám a uvidím. Děkuji za drahocenou radu.

    Jinak ale na odstaveném, respektive na druhém replikačním serveru, mohou být novější data. Co potom?
    8. října 2009 7:42
  • On tedy neprestal byt soucasti DFS, jen jsi omylem zakazal replikaci?

    MP

    8. října 2009 8:01
    Moderátor
  • Ve Správa systému souborů DFS -> Replikace : doména.local\dfs\složka jsem v této skupině replikace klikl v záložce Členství na dva členy a dal jsem odstranit. Tudíž se mi smazaly všechny repliky v této relační skupině. Načež jsem dal na této replikační skupině přidat nový člen a dal jsem vše do původního stavu, repektive v nabídce jsem opět namapoval ty samé replikované složky co předtím.  V této replikaci na záložce Replikované složky jsem je nemazal, pouze jsem omylem smazal ty členy. Tak teď se právě ptám, zdali repliky poběží stejně jako doposud, nebo zdali dojde k nějakému konfliktu či přepsání dat?

    8. října 2009 8:09