none
Exchange 2010 - server nepřijímá ani neodesílá poštu..

    Dotaz

  • Dobrý den,

    Od středy ráno řeším takový problém s tím, že exchange 2010 přestane odesílat a přijímat emaily po cca 4 hod. provozu.

    Situace: Schránky jsou normálně přístupné, v eventlogu nic. Na serveru je dost místa.

    Hlavní problém: telnet na port 25 neodpovídá (toto cca po 4 hod. po restartu serveru).

    Exchange transport service je spuštěný, nejde ale zastavit.

    Vůbec netuším kde by mohl být problém.

    Na serveru je GFI Mailessentials, tak zkusím večer tento odinstalovat, ale ten taky nic nehlásí.

    Nesetkal se s tím někdo.

    Díky Pavel

     

    12. července 2018 6:57

Všechny reakce

  • GFI neznam, jak funguje? je integrovany do Exchenge do SMTP? Nebo funfuje jako SMTP "proxy"?

    MP

    12. července 2018 7:26
    Moderátor
  • Asi je nějak integrovaný do Exchange.

    Teď jsem zkusil GFI odinstalovat a počkám co to udělá. Vždy to trvá cca 6 hodin.

    Zajímavé je že v eventlogu nic není.

    Jaká služba ovládá SMTP port 25. Chtěl bych třeba restartovat jen ji.

    Dík

    12. července 2018 12:26
  • GFI MailEssentials můžeš nainstalovat i mimo Exchange na samostatný server. V Exchange pak nastavíš SMTP forwarding na server s MailEssentials.

    BB

    12. července 2018 13:56
  • Tak v GFI nebude problem. Odinstaloval jsem a po 6ti hodinách opět port 25 nepřístupný (telnet) i lokálně na serveru.

    Místní posílání v rámci exchange je funkční, OWA funguje. Odesílat lze i ven, ale nepřijímá.

    Nemůžu restartovat službu Microsoft Exhange Transport. Je ve stavu  (stoping...)

    Co bych mohl ještě zkusit? Po restartu serveru vše jede a to je zvláštní..

    Dík 

    Pavel

    12. července 2018 18:04
  • Dobrý den,

    mám stejný problém na zatím dvou serverech. Je to Exchange 2010 se všemi záplatami. nejsou v něm žádné doplňky jako GFI nebo podobně. Mám podezření na nějakou další zdařilou aktualizaci, protože to na obou serverech začalo po jejich instalaci.

    Zatím zjišťuji co se děje, ale v logu také nic není, služba normálně běží, ale port 25 je hluchý... Pomůže jen restart serveru.

    13. července 2018 8:33
  • Mám podezření na KB4338818, ale instaloval jsem i KB43440556, KB4339093, KB890830 a definice pro defender…

    Tu první zkusím odinstalovat a dám vědět.

    13. července 2018 8:47
  • Dobrý den,

    Večer chci ještě zkusit toto, ale nevím jestli to pomůže.

    Finally! The mail.que file under C:\\Program Files\\Microsoft\\Exchange Server\\V14\\TransportRoles\\data\\Queue was over 500MB.
     I moved all the files to a new folder and restarted the exchange services which recreated the mail.que file and voila, port 25 stayed open and mail started flowing normally!

    Found on Spiceworks: https://community.spiceworks.com/topic/215791-email-send-receive-issue-exchange-2010?utm_source=copy_paste&utm_campaign=growth

    Začalo to ve středu 11.7.2018 což je po druhém úterý v měsíci (MS aktualizace). 

    13. července 2018 8:51
  • Tenhle postup jsem chtěl zkusit ráno, ale i se zastavenou službou Transport sta složka nešla přejmenovat, držel ji proces EdgeTransport.exe, který nešel killnout ani násilím...
    13. července 2018 8:53
  • Díky za pomoc.

    Teď se v tom nemůžu hrabat,musím počkat na večer nebo sobotu. (misím co 5 hod, restartovat)

    Vypadá to skutečně na nějakou aktualizaci, protože jsem na internetu zachytil spoustu stížností.

    Zatím je jich hodně v němčině (neumím)

    V angličtině zatím jen stížnosti...čekám...

    Pavel

    13. července 2018 9:01
  • Tak odinstalace KB4338818 nepomohla, chtěl bych odinstalovat KB4340556, ale přes nainstalované programy ji nevidím, tak odinstaluji KB4339093 a uvidíme

    EDIT: odinstalace KB4338818 zřejmě pomohla, akorát jsem zapoměl tu službu pobolit po tom fixu s přejmenováním složky databáze queue...

    13. července 2018 11:35
  • Zatím je to bez KB4338818 funkční...

    EDIT:

    Aktualizace KB4338818 je pro Windows Server 2008 R2

    Aktualizace KB4338830 je pro Windows Server 2012

    13. července 2018 20:19
  • ANO,

    Potvruji odinstalace pomohla.

    Jen se chci zeptat. Existuje nějaký oficiální MS portál nebo "něco" kam se jde podívát nebo vložit  závadu, aby na to odpověděl přímo MS, protože toto je přesně ta situace kdy trvalo cca 2 dny, než se to postupně začalo objevovat na fórech jako problém. Myslím, že to MS musel vědět dřív, ale nevím kam se podívat...

    Dík

    Pavel 

    16. července 2018 8:01
  • No to je problém. Můžete to nahlásit jako žádost o podporu - zaplatíte myslím 3500Kč, technik se Vám bude věnovat, zjistí že je to aktualizací a peníze Vám vrátí - ne hned samozřejmě - je to velká firma.

    Moje zkušenost z předchozí aktualizace, kdy upgradem sestřelili některé funkce RemoteApp (derivát vzdálené plochy) a trvalo dva měsíce, než to po sobě opravili, a tobylo prosím u nových OS (Windows Server 2012-2016). Obávám se ve světle tohoto incidentu, že se Exchange 2010 nikdo zabývat nebude.

    Vždy pomůže napsat ten post anglicky - má to větší zásah - ale já k tomu žádné informace v angličtině zatím nenašel, takže se to třeba týká jen české mutace a to je potom teprve marnost.

    Je to věc, kterou by měl microsoft určitě zlepšit alespoň ve vztahu ke svým partnerům.

    16. července 2018 8:24