none
Outlook - problém se synchronizací nebo nelze stáhnout adresář

    Dotaz

  • V posledních dnech jsem udělal na serveru nějaké změny (které nevím jestli tohle ovlivnily) a po dokončení jsem chtěl po delší době ověřit funkčnost připojení Outlooku a autodiscover. Děje se to, že Outlook se dříve synchronizoval bez problému a psalo to Všechny složky jsou aktuální. Teď to píše jen Tato složka je aktuální a jakoby to synchronizuje dál a nikdy se to nedokončí ani nevrátí žádnou chybu (při zapnutém protokolování). Když požadavek ručně zruším, tak už se to zdá v pořádku, ale za chvíli to napíše Synchronizace adresáře a u toho se to opět zastaví. Po restartu Outlooku to samé. Autodiscover funguje bez problému. Když dám ručně stáhnout adresář, hned to zkončí u přípavy.

    Co si pamatuji, tak jsem dělal tyto změny:

    1/ Změnil jsem způsob hledání souboru autodiscoveru. Původně byl CNAME záznam, který přesměrovával na správné umístění. Teď jsem dal SRV s nastavení 1 1 443 mail.domena.cz

    2/ Změnil jsem SSL nastavení pro složku OAB v IIS, kde jsem odškrtnul požadovat SSL

    3/ Default Web Site jsem nechal přesměrovat na jiný web, ale toto nastavení se nedědí. A přesměrovává to i všechny stránky, které nemůže najít lokálně.

    4/ Pro zrychlení OWA rozhraní jsem přidal <generatePublisherEvidence enabled="false" /> do těchto dvou souborů:

    C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Aspnet.Config
    C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\Aspnet.Config

    A zkoušel jsem restartovat IIS (i s /noforce), vypnout přesměrování a vrátit požadovat SSL pro OAB. Ani jedno nezabralo.

    Mám ještě zkusit odebrat nastavení v bodě 4 nebo čím jiným by to mohlo být způsobené?

    Synchronizace Outlooku ale normálně funguje - i kalendář a kontakty. Jinak jde o Outlook i Exchange verze 2010.

    1. února 2011 16:51

Odpovědi

  • Po dlouhém hledání jsem tu příčinu našel - OAB.xml vracelo v prohlížeči chybu 500 - soubor web.config ve složce OAB neměl nastavené oprávnění pro Authenticated users - číst a spouštět. Asi se ten soubor musel vytvořit znova, protože předtím to fungovalo.
    1. února 2011 18:22

Všechny reakce

  • Reset všech virtuálních directory by nepomohl? Resp. reset jen těch, co mají něco společného s připojením Outlooku...

    Co třeba Outlook Anywhere - funguje korektně?

    PS: proč přenastavuješ něco, co funguje:D

    1. února 2011 18:07
    Přispěvatel
  • Po dlouhém hledání jsem tu příčinu našel - OAB.xml vracelo v prohlížeči chybu 500 - soubor web.config ve složce OAB neměl nastavené oprávnění pro Authenticated users - číst a spouštět. Asi se ten soubor musel vytvořit znova, protože předtím to fungovalo.
    1. února 2011 18:22