none
WDS - soubor odpovědí, rozdělení disku

    Dotaz

  • už nevím kde dělám chybu, tak mi prosím poraďte nebo nakopněte. Na SBS2011 jsem rozchodil WDS, připravil image a jemu přiřadil soubor odpovědí. Nedaří se mi pomocí něho nakonfigurovat disk. Kde mám chybu? Zkoušel jsem i vytvořit 100MB oddíl pro systém, jak někde radí, instalaci směřovat na druhý oddíl, ale nedaří se. Vždy se mi instalace zastaví a chce nakonfigurovat disk. Ostatní odpovědi mi pak už projdou.
    Dělal jsem to podle http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 9317(WS.10).aspx

    Moc díky za pomoc.

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    - <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    - <settings pass="windowsPE">
    - <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <DiskConfiguration>
    - <Disk wcm:action="add">
    - <CreatePartitions>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
    <Order>1</Order>
    <Size>100000</Size>
    <Type>Primary</Type>
    </CreatePartition>
    </CreatePartitions>
    - <ModifyPartitions>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
    <Active>true</Active>
    <Extend>false</Extend>
    <Format>NTFS</Format>
    <Label>OSInstall</Label>
    <Letter>C</Letter>
    <Order>1</Order>
    <PartitionID>1</PartitionID>
    </ModifyPartition>
    </ModifyPartitions>
    <DiskID>0</DiskID>
    <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
    </Disk>
    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
    </DiskConfiguration>
    - <ImageInstall>
    - <OSImage>
    - <InstallTo>
    <DiskID>0</DiskID>
    <PartitionID>1</PartitionID>
    </InstallTo>
    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
    </OSImage>
    </ImageInstall>
    - <UserData>
    - <ProductKey>
    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
    <Key>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</Key>
    </ProductKey>
    <AcceptEula>true</AcceptEula>
    </UserData>
    </component>
    - <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <SetupUILanguage>
    <UILanguage>cs-cz</UILanguage>
    </SetupUILanguage>
    <InputLocale>cs-cz</InputLocale>
    <SystemLocale>cs-cz</SystemLocale>
    <UILanguage>cs-cz</UILanguage>
    <UserLocale>cs-cz</UserLocale>
    </component>
    </settings>
    - <settings pass="specialize">
    - <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <OEMInformation>
    <Manufacturer>TEST</Manufacturer>
    <HelpCustomized>false</HelpCustomized>
    <SupportPhone>123456789</SupportPhone>
    <SupportURL>www.test.cz</SupportURL>
    <SupportHours>7-16</SupportHours>
    </OEMInformation>
    </component>
    </settings>
    - <settings pass="oobeSystem">
    - <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <OOBE>
    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
    <NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
    </OOBE>
    </component>
    - <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <Reseal>
    <Mode>Audit</Mode>
    </Reseal>
    </component>
    </settings>
    - <settings pass="auditSystem">
    - <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <AutoLogon>
    <Enabled>true</Enabled>
    <LogonCount>5</LogonCount>
    <Username>Administrator</Username>
    </AutoLogon>
    </component>
    </settings>
    <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/image/test/install.wim#Windows 7 PROFESSIONAL" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>
    středa 27. července 2011 13:32

Odpovědi

  •   <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    - <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    - <settings pass="windowsPE">
    - <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <DiskConfiguration>
    - <Disk wcm:action="add">
      <DiskID>0</DiskID>
      <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
    - <CreatePartitions>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Order>1</Order>
      <Size>100</Size>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Extend>true</Extend>
      <Order>2</Order>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
      </CreatePartitions>
    - <ModifyPartitions>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Active>true</Active>
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>System</Label>
      <Order>1</Order>
      <PartitionID>1</PartitionID>
      </ModifyPartition>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>Disk</Label>
      <Letter>C</Letter>
      <Order>2</Order>
      <PartitionID>2</PartitionID>
      </ModifyPartition>
      </ModifyPartitions>
      </Disk>
      <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
      </DiskConfiguration>
      <UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet>
    - <ImageInstall>
    - <OSImage>
    - <InstallTo>
      <DiskID>0</DiskID>
      <PartitionID>2</PartitionID>
      </InstallTo>
      </OSImage>
      </ImageInstall>
      </component>
      </settings>
      <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/image/test/install.wim#Windows 7 PROFESSIONAL" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
      </unattend>

    Soubor odpovědí je validovaný, bez chyb. Díky

    neděle 31. července 2011 10:36

Všechny reakce

  • 1. Predne bych doporucoval nekonfigurovat cely proces najednou, ale po castech. (Podle zadanych hodnot odhaduji, ze jste help WAIKu a Technet asi nenavstivil.)

    2. Odpovedni soubor jste nevalidoval a take podle chyb neopravil. Cast chyb je nepodstatnych, ale vidim tam i problematicke.

    3. Pokud delate pokusy s vytvarenim oddilu, musite predchozi pokusy smazat, jinak skript nebude nikdy fungovat.

    4. Predpokladam, ze pouzivate WAIK posledni verze se supplementem.

    5. Vytvorte novy odpovedni soubor jen pro rozdeleni disku a pokud budete mit problemy, tak je zde uvedte.

    čtvrtek 28. července 2011 8:27
    Vlastník
  • 1. Zkoušel jsem to i po částech - jen konfigurace disku

     <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    - <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    - <settings pass="windowsPE">
    - <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <DiskConfiguration>
    - <Disk wcm:action="add">
      <DiskID>0</DiskID>
      <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
    - <CreatePartitions>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Order>1</Order>
      <Size>100</Size>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Extend>true</Extend>
      <Order>2</Order>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
      </CreatePartitions>
    - <ModifyPartitions>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Active>true</Active>
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>System</Label>
      <Order>1</Order>
      <PartitionID>1</PartitionID>
      </ModifyPartition>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Active>true</Active>
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>Disk</Label>
      <Letter>C</Letter>
      <Order>2</Order>
      <PartitionID>2</PartitionID>
      </ModifyPartition>
      </ModifyPartitions>
      </Disk>
      <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
      </DiskConfiguration>
      <UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet>
    - <ImageInstall>
    - <OSImage>
    - <InstallTo>
      <DiskID>0</DiskID>
      </InstallTo>
      <WillShowUI>Never</WillShowUI>
      <InstallToAvailablePartition>true</InstallToAvailablePartition>
      </OSImage>
      </ImageInstall>
      </component>
      </settings>
      <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/image/test/install.wim#Windows 7 PROFESSIONAL" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
      </unattend>

    2. Validaci pouštím. Nevím teď na 100% jestli tedy i na výše zmíněný soubor odpovědí.

    3. Oddíly jsou vždy smazané

    4. WAIK jsem stáhl z MS, takže snad poslední verze

    5. Se souborem odpovědí výše, se to chová stále stejně. Ptá se na konfiguraci disku

    čtvrtek 28. července 2011 19:47
  • 1. Zkoušel jsem to i po částech - jen konfigurace disku

     <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    - <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    - <settings pass="windowsPE">
    - <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <DiskConfiguration>
    - <Disk wcm:action="add">
      <DiskID>0</DiskID>
      <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
    - <CreatePartitions>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Order>1</Order>
      <Size>100</Size>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Extend>true</Extend>
      <Order>2</Order>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
      </CreatePartitions>
    - <ModifyPartitions>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Active>true</Active>
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>System</Label>
      <Order>1</Order>
      <PartitionID>1</PartitionID>
      </ModifyPartition>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Active>true</Active>
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>Disk</Label>
      <Letter>C</Letter>
      <Order>2</Order>
      <PartitionID>2</PartitionID>
      </ModifyPartition>
      </ModifyPartitions>
      </Disk>
      <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
      </DiskConfiguration>
      <UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet>
    - <ImageInstall>
    - <OSImage>
    - <InstallTo>
      <DiskID>0</DiskID>
      </InstallTo>
      <WillShowUI>Never</WillShowUI>
      <InstallToAvailablePartition>true</InstallToAvailablePartition>
      </OSImage>
      </ImageInstall>
      </component>
      </settings>
      <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/image/test/install.wim#Windows 7 PROFESSIONAL" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
      </unattend>

    2. Validaci pouštím. Nevím teď na 100% jestli tedy i na výše zmíněný soubor odpovědí.

    3. Oddíly jsou vždy smazané

    4. WAIK jsem stáhl z MS, takže snad poslední verze

    5. Se souborem odpovědí výše, se to chová stále stejně. Ptá se na konfiguraci disku

     

    Mate tam chybu - nemozete mat dve aktivne particie. Prva, 100 MB particia aktivna typicky JE (nazyvame ju "system" particiou) a preto som vyznacil tu druhu particiu, teda tu, kde bude zrejme nainstalovany operacny system (tuto particiu nazyvame "boot" particiou).

    Zmazte vyznaceny riadok v XML subore.

     


    Boris. 


    čtvrtek 28. července 2011 21:37
  • Vy jste ani prvni puvodni ani druhy redukovany konfiguracni soubor nevalidoval a spravnou verzi neulozil. Natahl jsem vas puvodni konfiguracni soubor do Windows System Image Manageru , validoval a ulozil. Ve vysledku mam uz spravnou konfiguraci s jednim aktivnim oddilem. 
    pátek 29. července 2011 8:34
    Vlastník
  • Validoval jsem oba dva, žádný problém nebyl nalezen. Bohužel i když nastavím aktivní je 1.partition, tak se to chová stále stejně - ptá se, jak tozdělit disky, kam instalovat.
    neděle 31. července 2011 8:39
  • 1. Muzete poskytnout posledni opraveny vypis odpovedniho souboru

    2. Dobre to je vse popsane v Resource kitu pro Windows 7. Pokud nemate pristup k teto knize, existuje na webu jeji cast (legalni) pod nazvem DeployingWindows7EssentialGuidance.pdf

    neděle 31. července 2011 9:25
    Vlastník
  • Nevidim to nikde napisane, tak sa pre istotu spytam : akym sposobom ukazujete na ten answer file? Ako sa vola? Kde sa nachadza? Ako sa nan odkazujete?

    neděle 31. července 2011 10:26
  •   <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    - <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    - <settings pass="windowsPE">
    - <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    - <DiskConfiguration>
    - <Disk wcm:action="add">
      <DiskID>0</DiskID>
      <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
    - <CreatePartitions>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Order>1</Order>
      <Size>100</Size>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
    - <CreatePartition wcm:action="add">
      <Extend>true</Extend>
      <Order>2</Order>
      <Type>Primary</Type>
      </CreatePartition>
      </CreatePartitions>
    - <ModifyPartitions>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Active>true</Active>
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>System</Label>
      <Order>1</Order>
      <PartitionID>1</PartitionID>
      </ModifyPartition>
    - <ModifyPartition wcm:action="add">
      <Format>NTFS</Format>
      <Label>Disk</Label>
      <Letter>C</Letter>
      <Order>2</Order>
      <PartitionID>2</PartitionID>
      </ModifyPartition>
      </ModifyPartitions>
      </Disk>
      <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
      </DiskConfiguration>
      <UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet>
    - <ImageInstall>
    - <OSImage>
    - <InstallTo>
      <DiskID>0</DiskID>
      <PartitionID>2</PartitionID>
      </InstallTo>
      </OSImage>
      </ImageInstall>
      </component>
      </settings>
      <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/image/test/install.wim#Windows 7 PROFESSIONAL" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
      </unattend>

    Soubor odpovědí je validovaný, bez chyb. Díky

    neděle 31. července 2011 10:36