locked
Název místního zařízení je již používán RRS feed

  • Dotaz

  • Mám problém s přístupem na mapovaný síťový disk. Windows průzkumník píše: Název místního zařízení je již používán - toto připojení nebylo obnoveno. Stačí většinou počkat několik minut a funguje to "samo od sebe". Pokud se i během tohoto problému pokusím otevřít síťové umístění pomocí UNC cesty, vše funguje. Ale jako mapovaný disk ne. Odpojení a připojení síťové jednotky funguje, ale je to pouze dočasné řešení - chtěl bych tomu problému přijít na kloub. Zlobí mě takto 2 jednotky, každá v jiné cestě, ale na jednom serveru Win 2000 Server - NTFS. Pokud si nějaké soubory označím aby byly přístupné offline, tak v době odpojení skutečně jsou.
    Našel jsem podobný článek zde: http://support.microsoft.com/kb/890413/cs , ale není pro mě řešením. Pokud nějaký program na pozadí k jednotce v té době přistupuje, nevím jaký, ale musí to být součást systému Windows.
    Díky za pomoc.

    Ještě dodám že mám připojené PC do domény Windows 2003 a jsem členem skupiny Domain Admins.
    pondělí 11. ledna 2010 10:10

Odpovědi

  • Tak jsem na to konečně přišel :-) Je až smutné, že né dřív. Za všechno v mém případě mohl ESET Smart Security a jeho zabudovaný firewall. Celé to spočívalo v tom, že daný server(y), kde byla uložena sdílená data produkoval neuvěřitelné množství síťových spojení, které ESS vyhodnocoval jako útok ARP Cache Poisoning. Po určitém množství takto vygenerovaných chyb pak ESS zablokoval komunikaci na tento server řádově na několik minut. To byla ta prodleva, kdy vztažmo k serveru nefungoval ani PING ani jsem se nedostal na sdílená data ani nic jiného (třeba RDP). Ani s technickou podporou Esetu jsem ale nedokázal nakonfigurovat ten zabudovaný Firewall ucházejícím způsobem. NOD Antivirus dejme tomu, ale ESS nejspíš zruším - moc složité na konfiguraci. A je to :-)
    • Označen jako odpověď Leoš Verner středa 25. srpna 2010 12:59
    středa 25. srpna 2010 12:58

Všechny reakce

  • klasicky
       net use * /delete
    pro vycisteni persistent konexi jsi zkousel? Nepouzivas nejaky startup/logon/scheduler script ktery si mapuje pismenka disku?

    MP
    pondělí 11. ledna 2010 10:34
  • No jasně. Osobně ani moc nevím rozdíl mezi připojením síťové jednotky pomocí menu v průzkumníku, pomocí příkazového řádku na stanici anebo přihlašovacím skriptem. Navíc to zhruba 5 minut jde a 5 minut nejde a tak pořád dokola což je věru divné.

    Jedna z těch dvou jednotek je klasický HOME adresář definovaný v nastavení uživatele v Active Directory a druhá jednotka se mapuje přihlašovacím skriptem. Vypadá takto:

    @Echo OFF
    @NET USE O: /DELETE /YES
    @NET USE O: \\w2s4.kvk.local\Group$ /YES

    Kdysi jsem tam doplňoval doménové suffixy, ale to by snad nemělo ničemu vadit - už ani nevím proč :-)

    Problém registruji hned po prvním spuštění PC a připojením do domény. Měl jsem nainstalované pouze běžné doplňky a MS Office. Nevím ajk moc je to důležité, ale používám Eset Smart Security poslední verze v režimu s Firewallem v automatickém režimu s výjimkami.

    pondělí 11. ledna 2010 12:43
  • asi bych za @echo off dale nejake debugovani, dejmetomu:

    net use
    dir o:
    pause

    a samozrejme zaremoval Echo off, vyhazel @ .... treba te trkne nejaka blbost

    MP
    pondělí 11. ledna 2010 12:56
  • CMD:

    C:\Users\verner.KVK>net use o:\\w2s4\group$
    Příkaz byl úspěšně dokončen.

    ---------------------------------------------------------------------

    Podle všeho to v mapování to nebude ...

    pondělí 11. ledna 2010 14:20
  • ja myslel ve STAVAJICIM LOGON SCRIPTU samozrejme (a nechat jej bezet interaktivne)

    BTW mas zapnutou mou oblibenou :) politiku "Always wait for network..." tzn. spousteji se vsechny hracky s.acky az kdyz je OPRAVDU FUNKCNI SIT a ne nekde z kese ?

    MP
    pondělí 11. ledna 2010 14:34
  • Kdeže bych našel tu položku "Always wait for network..." ?
    Díky
    úterý 12. ledna 2010 7:32
  • a hledal jsi ???

    Computer \Administrative Templates\System\Logon\

    MP

    úterý 12. ledna 2010 8:40
  • Díky moc za rady, ale problém bude mít asi hlubší charakter. Zjistil jsem, že v době výpadku síťových jednotek ztrácím i PING na náš fileserver (kde jsou data klasicky sdílená) a nemohu se k němu připojit na žádném portu. Ve stejnou chvíli to z jakékoliv jiné stanice tady u nás funguje. Server se ale zdá být v pořádku, mám tedy podezření na svůj hardware popřípadě něco nového ve Win 7, o čem nevím. Nicméně internetová popřípadě síťová konektivita se zdá v pořádku, internetové rádio, které soustavně poslouchám hraje bez výpadků a komunikace s ostatními prvky v síti funguje stále.

    Až se mi to podaří vyřešit, tak to sem jen pro zajímavost napíšu, teda jestli se mi to podaří ...
    středa 20. ledna 2010 7:58
  • Vypnout autoting uz jsme zkouseli?

    MP
    středa 20. ledna 2010 8:49
  • Autoting? Určitě ne, o co že jde? :-)
    čtvrtek 28. ledna 2010 7:17
  • Samozrejme AUTOTUNING

    MP

    čtvrtek 28. ledna 2010 10:01
  • Koukám po diskuzích, že vypnutí autotuningu doporučuješ každému s podobným problémem :-) A nejenom ty.

    Nicméně u mě bohužel nezabralo. V mé české verzi se to jmenuje: Úroveň automatického ladění okna příjmu:      disabled. Restartoval jsem i PC pro jistotu a nic. Chyba se do deseti minut objevila znovu.

    Zajímavý je fakt, že sdílené složky z jiných serverů se mi nepřerušují, pouze 2 síťové disky ze serveru s Win 2000 Srv. Původní hláška "Název místního zařízení je již používán" se mi již dávno nezobrazuje, pouze Disk nebo složka XY není přístupný(á).

    Někde jsem četl doporučení vypnout TCP/I v6, pokud ho nepoužívám, tak možná že ze zoufalosti zkusím ještě toto.
    čtvrtek 28. ledna 2010 13:36
  • Pokud IPV6 nepouzivas vypni je.

    Jaka je PRESNE sitovka v klientu? Nekdy je dobre updatovat "defaultni" ovladace z Win7 na aktualni od vyrobce chipsetu sitove karty

    MP
    čtvrtek 28. ledna 2010 13:54
  • PC přišlo od DELLu už předinstalované, ale OK, aktualizoval jsem ovladač na Intel 82567LM-3 z verze 14.2.100.0 (4Q 2009) na 14.8.43.0 (1Q 2010).

    Suma sumárum:

    - nastavení čekání na síť v Group Policy
    - vypnutý autotuning
    - vypnutý oprotokol IP v6
    - aktualizovaný driver LAN

    Problém přetrvává a žádné jiné řešení jsem ještě nenašel. Velice nerad bych prováděl downgrade na Win XP. Díky za další rady

    PS: ještě se mi občas stává, že se mi jeden ze síťových disků po restartu nenamapuje vůbec, druhý AD HOME ano.

    pátek 29. ledna 2010 9:04
  • Zjistil jsem ještě další zázrak: pokud na prvním síťovém disku, který mi vypadává, zpřístupním některou složku Offline a poté v ní například zkusím přejmenovat jakýkoliv soubor, Windows okamžitě hlásí modrou smrt: RDR_FILE_SYSTEM. Dumpy jsem ještě neprozkoumal. Také  jsem si všiml, že tento problémový síťový disk O: se občas proti mé vůli sám od sebe namapuje i jako disk Z: ???.
    úterý 2. února 2010 11:48
  • Tak nevím, co přesně se stalo, ale už týden mi vše funguje, nejspíš jak má. Tak hlavně to, ale mrzí mě, že jsem nepřišel na přesnou příčinu problému.
    • Označen jako odpověď Leoš Verner pondělí 15. února 2010 9:40
    • Zrušeno označení jako odpověď Leoš Verner středa 14. dubna 2010 8:59
    pondělí 15. února 2010 9:40
  • Příčinu odbodného problému už hledám přes rok. Bezvýsledně.

    Pracuji standardně pod neadministrátorským oprávněním a to jak lokálním, tak doménovým. Protože ale potřebuji mít k dispozici síťové disky na serverech připojené přes administrátorské sdílení, tak si je připojuji dávkou z lokálního disku po přihlášení do domény.

    Příklad dávky:

    Set /P pswd=Zadej pro ucet admin heslo: <nul
    If "%pswd%"=="" goto :sub_error
    net use * /delete /y > nul
    set /a delay = 2
    ping -n %delay% localhost > nul
    net use j: \\server1\c$ %pswd% /user:domena\admin /persistent:no > nul 
    net use k: \\server1\d$ %pswd% /user:domena\admin /persistent:no > nul 

    atd pro další servery.

    Problém je v tom, že:
    - když dávku spustím ještě před tím než doběhnou po přihlášení do domény všechny akce (Po spuštění apod.), dostanu chybové hlášení stejné jak ty.
    - když ráno skript nespustím a mezitím běhám po baráku a přihlásím se (a samozřejmě následně odhlásím) pod v dávce použitým účtem domena\admin na jiných počítačích tak opět chyba
    - když ve skriptu nebyla ta 2 sekundová pomlčka opět chyba
    - když se v době, kdy to u mě nefunguje pod stejným účtem domena\admin přihlásím na libovolném jiném PC, tak se všechy disky vždy připojí. Je to ale stejný uživatel, jak v mém skriptu, jen má disky připojované v prakticky stejném logon scriptu a ne v ručně spuštěné dávce.


    Celé to tak funguje nezávisle na tom, zda jsem měl na PC Windows Vista nebo teď Windows 7. Na XP, kde nebylo UAC jsem pracoval pod administrátorským účtem.  Zajímavé je, že to dělají pouze disky na stále stejném serveru. U dalších 2 serverů se vždy disky připojí.

    středa 17. února 2010 12:07
  • Tak už se mi po několika měsících problém znovu objevil. Jsem z toho na prášky :-)
    středa 14. dubna 2010 9:00
  • Tak jsem na to konečně přišel :-) Je až smutné, že né dřív. Za všechno v mém případě mohl ESET Smart Security a jeho zabudovaný firewall. Celé to spočívalo v tom, že daný server(y), kde byla uložena sdílená data produkoval neuvěřitelné množství síťových spojení, které ESS vyhodnocoval jako útok ARP Cache Poisoning. Po určitém množství takto vygenerovaných chyb pak ESS zablokoval komunikaci na tento server řádově na několik minut. To byla ta prodleva, kdy vztažmo k serveru nefungoval ani PING ani jsem se nedostal na sdílená data ani nic jiného (třeba RDP). Ani s technickou podporou Esetu jsem ale nedokázal nakonfigurovat ten zabudovaný Firewall ucházejícím způsobem. NOD Antivirus dejme tomu, ale ESS nejspíš zruším - moc složité na konfiguraci. A je to :-)
    • Označen jako odpověď Leoš Verner středa 25. srpna 2010 12:59
    středa 25. srpna 2010 12:58