locked
Néhány másodpercre rendszeresen megstakad a hálózati kapcsolat

  Dotaz

 • Néhány hete rendszeresen megszakad a (vezetékes) hálózati kapcsolat, néhány másodpercre. Véletlenszerűen, egy este folyamán több tízszer is. Olyan rövid időre, hogy az internetezést nem zavarja, csak egy-egy pillanatra kimerevedik az oldal. Ha folyamatos ping parancsot küldök ki, erre az időre kiírja, hogy hardverhiba, aztán hibátlanul megy tovább. Erre a néhány másodpercre a netmeter is kiírja, hogy nothing to monitor.     (OP rendszer XP sp2)

  Van valakinek tippje, mi okozhatja?

  5. února 2011 22:36

Všechny reakce

 • Milyen változás történt, ami indokolhatná? Esetleg hálókártya-driver vagy NIC csere segít? Router/switch oldalról minden jó? Eseménynapló?

  A.

  6. února 2011 7:59
 • Ennek számtalan oka lehet, kezdve a w98-ról történő upgrade-től a security okokig. Milyen antispyware eszközt használsz? Volt-e upgrade-elve a rendszered?
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  6. února 2011 9:49
 • Semmi nem változott. 2010 ápr. 15 óta XP SP2 van a gépen, semmit nem változtattam, router oldalon sem történt változás. Jogtiszta NOD32 van a gépen, végig is futtattam, hogy nincs-e valami kártevő. Egyszer csak elkezdte ezt a hibát.

  A router logjában találtam egy hibaüzenetet  'conflict with the outside host' de ez régi, mostanában ilyen hibaüzenet nem volt. Igazság szerint nem tudom mi volt ez az ütközés, mert magától elmúlt, és nem is vettem észre, mert nem okozott semmilyen problémát.

  Az eseménynaplóban nincs hibajelzés, csak információ. Az információk között feltűnően sok az értesítés arról, hogy a gép új IP-t kért és kapott (de mindig ugyanazt). A routeren a lease time a maximumra, 2880 percre van állítva, igy ez nem okozhatja.                                                     Az információk túlnyomó részét az teszi ki, hogy a rendszer (pár percenként) törölte a hálózati nyomtatót, (ami nincs bekapcsolva, azért nem látja.)

  6. února 2011 21:12