none
Windows 7 Pro 64-bit, Asus Sabertooth P67 a X-Fi HD RRS feed

  • Dotaz

  • Dobrý deň,

    Potreboval by som poradiť. Mám nasledovnú zostavu:

    • Asus P67 Sabertooth
    • Core i7 2600K
    • 16 GB RAM [DDR3 1333 MHz]
    • new system: raid0 Intel 520 120 GB 2x @ intel controller
    • old system: raid0 WD 750 GB 7200 rpm 32 mb cache ABYS
    • Creative X-Fi HD
    • Windows 7 Pro 64 bit všetky updaty

    Problém je nasledovný. Používam zvukovú kartu X-Fi HD, už asi rok. Všetko šlapalo ako hodinky, až kým som nevymenil platničkové disky za SSD. Viem, nemalo by to mať nič spoločné, ale iný záchytný bod nemám. Keď zapojím webkameru Microsoft Live Cam, tak mi ide zvuk z mikrofónu úplne 100%.

    V momente ako zapojím mikrofón do zvukovej karty, je počuť len veľmi silné nárazy na mikrofón, ani krik do mikrofónu nie je počuť, len nárazy vetra a prstu. Najprv som si myslel že mi odišiel mikrofón [Creative Sound Blaster Tactic Sigma 3D], avšak ako som si kúpil dnes nový [Senheisser PC11], tak to robilo stále to isté. Myslel som si teda že je to chyba vo zvukovej karte. Tak som zapol onboardovú. Funguje na 100% až na to že mikrofón robí zase to isté čo robí X-Fi.

    Skúšal som teda:

    • 2 zvukové karty
    • drivery na zvukovku na dosku z CDčka aj z internetu najnovšie
    • drivery na zvukovku do PCI-e portu z CDčka aj z internetu najnovšie
    • 2 mikrofóny [Microsoft Live Cam a Creative Sound Blaster Tactic Sigma 3D]
    • 1 mikrofón, zavedený cez USB

    Výstup na zvuk analógový aj digitálny fungujú bez problému. [analóg a SPDiF]

    Chyba je teda niekde v nastavení Windows 7, alebo jeho interných driveroch, teda to mi vyšlo ako možný problém. Kde by som mal začať?

    Ďakujem za eventuélne rady,

    S pozdravom

    Braňo

    čtvrtek 12. dubna 2012 20:24

Odpovědi

  • Super:) tak dej pak vědět, jak jsi dopadnul:)
    This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Microsoft Student Partner 2010 / 2011 / 2012
    Microsoft Certified Professional | Connected Home Integrator | Consumer Sales Specialist
    Microsoft Certified IT Professional: Consumer Support Technician on Windows Vista
    Microsoft Certified IT Professional: Enterprise Support Technician on Windows Vista
    Microsoft Certified IT Professional: Server Administrator on Windows Server 2008
    Microsoft Certified Technology Specialist:
    Windows 7, Configuration | Microsoft Windows Vista, Configuration
    Pre-Installing Windows 7 for OEMs | Windows 7 and Office 2010, Deployment | Windows Vista and Server Operating Systems, Preinstallation
    Windows Server 2008 AD, Conf | Windows Server 2008 Network Infrastructure, Conf | Windows Server 2008 Apps Infrastructure, Conf
    Windows Server 2008 R2, Server Virtualization | Windows Server Virtualization, Configuration | Microsoft Lync Server 2010, Configuring
    Windows SBS 2011, Configuring | Windows EBS 2008, Configuration | Windows SBS 2008, Configuration
    Windows HPC Server 2008, Development | Windows Internals | MDOP, Configuration | SharePoint 2010, Configuration
    Microsoft SCOM, Configuration | Microsoft SCDPM 2007, Configuration | Microsoft SCVMM 2008, Configuration

    • Označen jako odpověď uplink-svk pátek 13. dubna 2012 19:01
    čtvrtek 12. dubna 2012 21:21
  • Takže, nainštaloval som na prázdny klientov OCZ Vertex 3 60 GB nový systém [+jeho Windows Ult x64 retail]. Všetko šlo po starom, keď zrazu mi naskočil onboardový mic, ale X-Fi HD bolo stále nanič. Onboardový mic šiel extrémne potichu. Zistil som to tak že som zakričal a on sa pohol. Dal som tam DB boost +30 db. Potom som sa vrátil späť do Windooz, mojich [Win Pro x64] a všetko som odinštaloval, čo sa týkalo zvuku. Nainštaloval som drivery betové od Creativu a stále to nešlo. Nainštaloval som nejaké utility od Creativu a voila, ide to ako po masle. Ďakujem za rady každopádne, v podstate netuším čo to vyriešilo, lebo tie isté veci som tam mal nainštalované aj pred tým.
    • Upravený uplink-svk pátek 13. dubna 2012 20:06
    • Označen jako odpověď uplink-svk neděle 15. dubna 2012 12:13
    pátek 13. dubna 2012 19:03

Všechny reakce

  • Ahoj,

    možná to způsobila nějaká aktualizace. Zkusil bych tedy vrátit systém do data, kdy všechno fungovalo pomocí obnovení systému.

    Pokud už tam žádný takovýto bod obnovy nebude, tak bych si zkusil nainstalovat čistý systém na jiný HDD jen na zkoušku. Jakmile by jsi zjistil, že tam je všechno v pořádku, tak bych se asi vydal cestou reinstalace systému. To máš i s instalací programů/her maximálně na 3-5 hodin a bude to rychlejší, než zkoušet všemožná řešení od odinstalace všech ovladačů, mazání cache, testování systému pomocí sfc /scannow atd.


    This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Microsoft Student Partner 2010 / 2011 / 2012
    Microsoft Certified Professional | Connected Home Integrator | Consumer Sales Specialist
    Microsoft Certified IT Professional: Consumer Support Technician on Windows Vista
    Microsoft Certified IT Professional: Enterprise Support Technician on Windows Vista
    Microsoft Certified IT Professional: Server Administrator on Windows Server 2008
    Microsoft Certified Technology Specialist:
    Windows 7, Configuration | Microsoft Windows Vista, Configuration
    Pre-Installing Windows 7 for OEMs | Windows 7 and Office 2010, Deployment | Windows Vista and Server Operating Systems, Preinstallation
    Windows Server 2008 AD, Conf | Windows Server 2008 Network Infrastructure, Conf | Windows Server 2008 Apps Infrastructure, Conf
    Windows Server 2008 R2, Server Virtualization | Windows Server Virtualization, Configuration | Microsoft Lync Server 2010, Configuring
    Windows SBS 2011, Configuring | Windows EBS 2008, Configuration | Windows SBS 2008, Configuration
    Windows HPC Server 2008, Development | Windows Internals | MDOP, Configuration | SharePoint 2010, Configuration
    Microsoft SCOM, Configuration | Microsoft SCDPM 2007, Configuration | Microsoft SCVMM 2008, Configuration

    čtvrtek 12. dubna 2012 20:28
  • Vyskúšam to, ďakujem veľmo pekne :) taká naozaj jednoduchá vec a nenapadla ma :D ďakujem ešte raz, pustím sa do toho zajtra :)
    čtvrtek 12. dubna 2012 20:31
  • Super:) tak dej pak vědět, jak jsi dopadnul:)
    This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Microsoft Student Partner 2010 / 2011 / 2012
    Microsoft Certified Professional | Connected Home Integrator | Consumer Sales Specialist
    Microsoft Certified IT Professional: Consumer Support Technician on Windows Vista
    Microsoft Certified IT Professional: Enterprise Support Technician on Windows Vista
    Microsoft Certified IT Professional: Server Administrator on Windows Server 2008
    Microsoft Certified Technology Specialist:
    Windows 7, Configuration | Microsoft Windows Vista, Configuration
    Pre-Installing Windows 7 for OEMs | Windows 7 and Office 2010, Deployment | Windows Vista and Server Operating Systems, Preinstallation
    Windows Server 2008 AD, Conf | Windows Server 2008 Network Infrastructure, Conf | Windows Server 2008 Apps Infrastructure, Conf
    Windows Server 2008 R2, Server Virtualization | Windows Server Virtualization, Configuration | Microsoft Lync Server 2010, Configuring
    Windows SBS 2011, Configuring | Windows EBS 2008, Configuration | Windows SBS 2008, Configuration
    Windows HPC Server 2008, Development | Windows Internals | MDOP, Configuration | SharePoint 2010, Configuration
    Microsoft SCOM, Configuration | Microsoft SCDPM 2007, Configuration | Microsoft SCVMM 2008, Configuration

    • Označen jako odpověď uplink-svk pátek 13. dubna 2012 19:01
    čtvrtek 12. dubna 2012 21:21
  • Takže, nainštaloval som na prázdny klientov OCZ Vertex 3 60 GB nový systém [+jeho Windows Ult x64 retail]. Všetko šlo po starom, keď zrazu mi naskočil onboardový mic, ale X-Fi HD bolo stále nanič. Onboardový mic šiel extrémne potichu. Zistil som to tak že som zakričal a on sa pohol. Dal som tam DB boost +30 db. Potom som sa vrátil späť do Windooz, mojich [Win Pro x64] a všetko som odinštaloval, čo sa týkalo zvuku. Nainštaloval som drivery betové od Creativu a stále to nešlo. Nainštaloval som nejaké utility od Creativu a voila, ide to ako po masle. Ďakujem za rady každopádne, v podstate netuším čo to vyriešilo, lebo tie isté veci som tam mal nainštalované aj pred tým.
    • Upravený uplink-svk pátek 13. dubna 2012 20:06
    • Označen jako odpověď uplink-svk neděle 15. dubna 2012 12:13
    pátek 13. dubna 2012 19:03