locked
Központi spam szűrés kliens-szerver között - Tudja-e? RRS feed

 • Question

 •  

  Sziasztok!

   

  A következő problémára megoldást jelenthet-e az exchange szerver edge szolgáltatása? Adott egy heterogén lokális hálózat kliens gépekkel. A kliens gépeken futó levelező kliensek több "külső" mail kiszolgálót használnak (gmail, freemail stb.). Ha beállítunk a wan portra egy exchange edge szervert és ráirnyítunk (routolunk) minden bejövő mail forgalmat, képes-e spamot szürni és visszairányítani a kliens gép felé a csomagokat.

  Tehát, ha egy kliens elkezdi letölteni a leveleit egy külső mail szerverről (pl: freemail-ről az outlook express-el), ez a forgalom áthalad az edge szerveren és a kliens levelezőjébe már szürten érkezik meg.

  Előre is köszönöm a segitséget.

   

  Üdv: BJano

  Friday, June 13, 2008 12:52 PM

All replies

 • Röviden és tömören, nem. Főleg, hogy arra is kíváncsi lennék, hogyan gondoltad az Exchange-re irányítani freemail, meg gmail levelezés mondjuk POP3-as forgalmát.

   

  Friday, June 13, 2008 9:04 PM
 • Köszönöm a választ, erre voltam kiváncsi.

   

  Üdv: BJano

   

  Saturday, June 14, 2008 7:10 AM
 • Flowman, szerintem annyira nem lehetetlen - legalabbis Exchange 2003-al peldaul. Pop3 konnektorral siman le tudod szivni a leveleket. Tudom, alapbol nincs ilyen, csak SBS-ben, de ha jol tudom, leteznek ilyen jellegu kiegeszitok.

   

  A.

   

  Monday, June 16, 2008 10:08 AM
 • GFI-nak is van ilyen, meg másoknak is, de kétlem, hogy nagyon sokat akarnak erre költeni. Mondjuk amúgy is fenntartásaim vannak POP3-al, de ez már az én gondom. Smile

   

  Monday, June 16, 2008 10:29 AM
 • Tudom, Flowman, egyetertek, hogy nem feltetlenul ilyesmire erdemes kolteni. Itt viszont mi a lehetosegeket taglaltuk Smile

   

  A.

   

  Monday, June 16, 2008 10:59 AM