locked
Windows 7 Ultimate 32bit - folyamatosan csökkenő lemezterület a C meghajtón RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  A problémám tehát a címben vázolt dolog lenne. A C meghajtóm 41,4 GB méretű, friss Windows telepítés után mindig van kb. 25 GB hely, talán több is, erre most pontosan nem emlékszem. A különféle programok telepítése után is marad még, majd a mindennapi használat során egyre kevesebb marad, szinte napról napra fogy (pedig ide nem telepítek semmit). A temp mappát mindig ürítem, a lomtár ki van kapcsolva; milyen mappákat/vagy azok tartalmát lehetne még törölni? Vagy esetleg milyen funkciókat érdemes kikapcsolni, amik fogyaszthatják a helyet? Van esetleg valamilyen karbantartó program, ami ilyesmikre figyel?

  Furcsállom a dolgot, mert előtte Windows XP-t használtam, de ott nem fogyott ilyen nagy mértékben a szabad hely.

  Előre is köszönöm a segítséget.

  Wednesday, November 24, 2010 11:53 AM

All replies

 • Azt kellene megnézned, hogy mely mappák mérete növekszik. Egyik tipikusan az WinSxs, a másik a SoftwareDistribution lehet. Ha nem ezek, akkor jó lenne tudni, melyik.

  A.

  Wednesday, November 24, 2010 1:55 PM
 • OK, köszi akkor figyelni fogom a változásokat. A winsxs most 3,7 GB a SoftwareDistribution 29,4 MB (gondolom ezekből nem lehet törölni?).
  Wednesday, November 24, 2010 3:42 PM
 • Az utóbbit lehet törölni, de gondolom nem mérvadó a szűk 30 MB :)

  A.

  Friday, November 26, 2010 10:07 AM
 • A WinSyS-ről: (http://windowsfixup.com/2009/05/winsxs-folder-taking-up-too-much-disk-space-fix/)

  Innen: "...

  Christian Bering Boegh has created a tool called WinsxsLite, which works by deleting some unnecessary files and, in their place, linking to the latest versions of the same files (the WinSxS folder, by default, contains duplicates of many files). You can download the latest version of WinsxsLite (1.8.6) here.

  (insert kurbli: http://rapidshare.com/users/6HHIJB)

  An instruction file is included–be sure to read it thoroughly before running the tool.

  Note, however, the following stern warning: “WinsxsLite makes irreversible changes to the entire system partition. The only way to undo these changes, is to restore the system partition from a backup taken before running WinsxsLite.” In other words, unless you really need the 3GB or so that WinsxsLite will likely recover, you’re better off leaving the WinSxS folder alone.

  ..."

  Kiegészítés: Csakis akkor érdemes használni a WinSxSLite batch file-t, ha a rendszer állapota végleges, nem kell update-eket, programokat, stb utólag törölni. Nagyon meg kell fontolni. A batch file egyébként egy nagyon átgondolt, jó munka eredménye.


  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.

  Friday, November 26, 2010 3:42 PM