locked
search items doesn't work RRS feed

  • Question

  • Hi,

    search for emails in mailbox using OWA doesn't work
    My enveroinment is:
    1 server A exch2k10 sp3 back-end MailboxRole
    1 server B exch2k10 sp3 front-end Hub-Transport and ClientAccess

    1  month ago i substitute ForeFront with Kasperky endpoint security 10 (KAV)-only file level modul- on FrontEnd and after some days on BackEnd

    From same period of substitute on FrontEnd,more or less, search item using Owa doesn't work
    I try to rebuild index
    I try to disable KAV

    Even viewer shows some time every day:
    err 107 source: MSExchange Search Indexer
    Exchange Search Indexer has temporarily disabled indexing of the Mailbox Database xxxxxxxxxxxxx
     due to an error (Microsoft.Exchange.Msfte.BatchTimeoutException: Timeout detected for
    batch Database Guid:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx; NumberOfFailedDocuments:0;
    ShouldIsolateError: False; SubmitTickCount:370518250; BatchKind:Notifications; Number of entries:1).

    I try
    make new db
    make new mailbox into db
    rebuild CI
    disable KAV

    bu search items doesn't work


    have anyone seen this issue before ?
    every idea will be appreciated

    Thanks in advance
    Stefano
    Sunday, September 25, 2016 2:39 PM

All replies

  • Hi,

    search for emails in mailbox using OWA doesn't work
    My enveroinment is:
    1 server A exch2k10 sp3 back-end MailboxRole
    1 server B exch2k10 sp3 front-end Hub-Transport and ClientAccess

    1  month ago i substitute ForeFront with Kasperky endpoint security 10 (KAV)-only file level modul- on FrontEnd and after some days on BackEnd

    From same period of substitute on FrontEnd,more or less, search item using Owa doesn't work
    I try to rebuild index
    I try to disable KAV

    Even viewer shows some time every day:
    err 107 source: MSExchange Search Indexer
    Exchange Search Indexer has temporarily disabled indexing of the Mailbox Database xxxxxxxxxxxxx
     due to an error (Microsoft.Exchange.Msfte.BatchTimeoutException: Timeout detected for
    batch Database Guid:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx; NumberOfFailedDocuments:0;
    ShouldIsolateError: False; SubmitTickCount:370518250; BatchKind:Notifications; Number of entries:1).

    I try
    make new db
    make new mailbox into db
    rebuild CI
    disable KAV

    bu search items doesn't work


    have anyone seen this issue before ?
    every idea will be appreciated

    Thanks in advance
    Stefano

    some more details about rebuild CI of new db.
    I disable property IndexEnabled of every database except new Db.

    Get-MailboxDatabaseCopyStatus return:
    NewDb  Healthy
    AllOtherDB Failed (i think taht with IndexEnabled False this result is normal)

    the event viewer shows correctly event

    109

    108

    110

    From eventviewer i see that index rebuilds in 30 seconds about.
    Too fast ?
    Perhaps, but the new Db has only 1 mailbox with 100 msg of simply test

    In any case results is that:

    1)search items doesn't work in OWA

    2)dateTimeModified of Folder CI is not update and files in that folder are fixed size and static number

    Thanks in advance

    Sunday, September 25, 2016 6:34 PM
  • Hi Stefano,

    From your description, I know that mailbox search feature not works after deploying Kasperky endpoint security 10.
    If I mislead your concern, please feel free to let me know.

    Firstly, please double check the exclusions settings if you're deploying file-level scanners on Exchange 2010 servers, include Database content indexes. More details, please refer to:
    https://technet.microsoft.com/en-us/library/bb332342(v=exchg.141).aspx

    Secondly, to narrow down your issue, I want to double confirm:
    1. Does this issue occur on database within DAG?
    2. Is there any event message about Microsoft Exchange Information Store services?
    3. Does problematic database mount or not?

    Based on the Event ID, it indicate that the Microsoft Exchange Search service has temporarily disabled indexing of the specified mailbox database due to the error stated in the warning message description.

    If this issue remain exists, try below steps in below link to troubleshooting:
    https://technet.microsoft.com/en-us/library/bb123701(v=exchg.141).aspx
    https://blogs.msdn.microsoft.com/pepeedu/2010/12/13/exchange-2010-database-copy-on-server-has-content-index-catalog-files-in-the-following-state-failed/
    Note: If the server is part of a DAG, you can reseed the index (Catalog) by running the Update-MailboxDatabaseCopy with CatalogOnly parameter.


    Allen Wang
    TechNet Community Support


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Monday, September 26, 2016 6:50 AM
  • i'm not sure of same date, but probabily the day after i substituture ForeFront with Kasperky on FrontEnd Server Exchange, start problem.

    I never said problem is KAVmisconfiguration. I don't Know.

    1. Does this issue occur on database within DAG ?
    Database without DAG

    2. Is there any event message about Microsoft Exchange Information Store services ?
    Nothing Event message about Microsoft Exchange Information Store service

    3. Does problematic database mount or not ?
    database mount normally

    About esclusion file, I already tried to disable KAV.
     isn't enough ?

    Perhaps the problem isn't KAV ?

    Thanks in advance.


    Monday, September 26, 2016 12:24 PM
  • resolve registring dll

    MapiProtocolHandlerStub

    msfte

    msftepxy

    thanks


    stefano

    Friday, October 14, 2016 11:00 AM