locked
UAG Beta2 Installation: UAG Setup failed while installing UAG RRS feed

  • General discussion

  • Mine failed and I am using english on a windows server 2008 box. enough RAM, HHD and Processor. UAG Setup failed while installing TMG

    "UAG setup failed while installing Forefront TMG"

    [4] 090916.100705.8229: Task: InstallAJAX: Standard Error:

    [4] 090916.100705.8229: Task: InstallAJAX: Time Factor Estimation = 0.205965909090909
    [4] 090916.100706.8229: Task: InstallTMG: Installing Forefront TMG...
    [4] 090916.100706.8385: Task: InstallTMG: Starting C:\UAG2010BETA2\ISA\FPC\Setup.exe /v" /qn REBOOT=ReallySuppress FULLPATHANSWERFILE=\"C:\Users\Solomon\AppData\Local\Temp\2\TmgInstall.090916.100706.984.ini\""
    [4] 090916.100707.4010: Task: InstallTMG: Exited C:\UAG2010BETA2\ISA\FPC\Setup.exe with code: 1
    [4] 090916.100707.4010: Task: InstallTMG: Standard Output:

    [4] 090916.100707.4010: Task: InstallTMG: Standard Error:

    [4] 090916.100707.4010: Task: InstallTMG: Time Factor Estimation = 9.84082985067618E-05
    [4] 090916.100708.4010: UAGSetup: RunSetupTasks(): UAG setup failed while installing Forefront TMG.

    Prereq's successful as below -

    2009-09-16 09:38:15 - CPrereqChecker: TMG_SA scenario is set.
    2009-09-16 09:38:15 - OS:OS_W7
    2009-09-16 09:38:15 - Processor architecture is (9)
    2009-09-16 09:38:15 - Reading the following string value/name...
    2009-09-16 09:38:15 - Common Startup
    2009-09-16 09:38:15 - from the following registry location...
    2009-09-16 09:38:15 - SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
    2009-09-16 09:38:15 - The value is...
    2009-09-16 09:38:15 - C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
    2009-09-16 09:38:15 - Trying to remove the startup task if there is any.
    2009-09-16 09:38:15 - C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\TMGPreparationToolStartup_AE7DAE8B-C673-4e93-B32C-B6A8D45BDD8E.cmd
    2009-09-16 09:38:15 - Startup task doesn't exist. This is not a continuation after a restart.
    2009-09-16 09:38:15 - Going to check whether edition.xml file exists in the followin path:
    2009-09-16 09:38:15 - C:\UAG2010BETA2\ISA\FPC\..\autorunfiles\edition.xml
    2009-09-16 09:38:15 - Locating the following command line arguments file:
    2009-09-16 09:38:15 - C:\UAG2010BETA2\ISA\FPC\PrerequisiteInstaller.Arguments.txt
    2009-09-16 09:38:15 - This file does not exist
    2009-09-16 09:38:15 - Beginning installation
    2009-09-16 09:38:16 - Intro dialog Initialization.
    2009-09-16 09:38:19 - Scenarios dialog Initialization.
    2009-09-16 09:38:32 - TMG Standalone Installation scenario is selected.
    2009-09-16 09:38:32 - CPrereqChecker: TMG_SA scenario is set.
    2009-09-16 09:38:32 - Install dialog Initialization.
    2009-09-16 09:38:32 - Beginning download/installation
    2009-09-16 09:38:32 - Created thread for installer
    2009-09-16 09:38:32 - Checking what prerequisites are installed on this computer.
    2009-09-16 09:38:32 - Check whether the following prerequisite is installed:
    2009-09-16 09:38:32 - Windows Roles and Features
    2009-09-16 09:38:32 - "C:\Windows\system32\ServerManagerCmd.exe" -inputpath "C:\Users\Solomon\AppData\Local\Temp\2\PreACF7.tmp.XML" -whatif
    2009-09-16 09:38:37 - Install process returned  (0X3EB=1003)
    2009-09-16 09:38:37 - The prerequisite above is already installed
    2009-09-16 09:38:37 - WM_INSTALL_FINISHED
    2009-09-16 09:38:37 - Last return code (0)
    2009-09-16 09:38:37 - End dialog Initialization.
    2009-09-16 09:38:37 - Check whether the following prerequisite is installed:
    2009-09-16 09:38:37 - Windows Roles and Features
    2009-09-16 09:38:37 - "C:\Windows\system32\ServerManagerCmd.exe" -inputpath "C:\Users\Solomon\AppData\Local\Temp\2\PreBEDA.tmp.XML" -whatif
    2009-09-16 09:38:37 - Install process returned  (0X3EB=1003)
    2009-09-16 09:38:37 - The prerequisite above is already installed
    2009-09-16 09:38:46 - The install completed successfully
    2009-09-16 09:38:46 - Starting execution of Setup.exe
    2009-09-16 09:38:46 - "C:\Windows\system32\schtasks.exe" /Delete /F /TN RunTMGSetup
    2009-09-16 09:38:46 - Install process returned  (1)
    2009-09-16 09:38:46 - "C:\Windows\system32\schtasks.exe" /Create /SC ONEVENT /EC System /MO *[System/EventID=999999] /TN RunTMGSetup /TR "\"C:\UAG2010BETA2\ISA\FPC\Setup.exe\" /v\"ADDLOCAL=Storage_Server,MSFirewall_Services,MSFirewall_Management\""
    2009-09-16 09:38:46 - Install process returned  (0)
    2009-09-16 09:38:46 - "C:\Windows\system32\schtasks.exe" /Run /TN RunTMGSetup
    2009-09-16 09:38:46 - Install process returned  (0)
    2009-09-16 09:38:46 - "C:\Windows\system32\schtasks.exe" /Delete /F /TN RunTMGSetup
    2009-09-16 09:38:46 - Install process returned  (0)
    2009-09-16 09:38:46 - All prerequisites have been installed successfully.
    2009-09-16 09:38:46 - Return code (0)

    • Changed type Debi Scott Thursday, September 17, 2009 2:44 PM
    Wednesday, September 16, 2009 4:30 PM

All replies

  • Hi Debi,

    What is the exact OS you are trying to install UAG on? UAG Beta is supported only on Windows Server 2008 R2 RC version (build 7100). Our RC version that would come out very soon will be supported on Windows Server 2008 R2 RTM version (build 7600). We don't intend to support Windows Server 2008 pre-R2.

    Thanks,
              Meir :->
    Meir Mendelovich, Sr. Program Manager, Microsoft Forefront - IAG/UAG Product Group
    Team Blog: http://blogs.technet.com/edgeaccessblog/
    Anything you can do, I can do anywhere!
    Wednesday, September 16, 2009 7:07 PM
  • It is a 64bit windows 2008 server r2 - RTM
    Wednesday, September 16, 2009 7:54 PM
  • Hi MeirM,

    When will the RC version come out, can you be more sepecific then "very soon".

    Regards

    Marten

    Thursday, September 17, 2009 11:22 AM
  • I have now install this on a 2008 r2 rc - In the configuration wizard I get to Network template selection and all options are greyed out - if I try to move forward it claims that no netowrk adapters could be found.
    Firewall and TMG services are not starting TM control - error starting 278540
    Thursday, September 17, 2009 2:14 PM
  • Hi,

    I had the same problem installing UAG. It turned out to be because I tried to install it in a RDP session connected with IPv6 (I was using DirectAccess to connect to the server).
    I then tried to run the installation from the console on the server, and it installed without any problems.
    Thomas Forsmark Soerensen
    Thursday, September 24, 2009 4:31 PM