locked
Possible Bug - MDT 2013 Update 1 and Start In fields RRS feed

  • Question

  • Hi Guys,

    I have looked at the following threads but I could not discern any helpful information from them to resolve my issue.

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/fbf6a522-aa01-45cd-ab99-1ff16c57ac07/litetouch-deployment-failed-return-code-2147467259-0x80004005?forum=mdt

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/1dea986c-aa8d-4e01-b082-ee6ca2c62826/mdt-2013-since-last-week-deploy-doesnt-work-0x80004005?forum=mdt

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/2917bcfd-8fce-42e4-887e-98d766104804/mdt-deployment-fails-during-the-state-restore-group-on-custom-image-deployment?forum=mdt

    We are running MDT 2013 U1 as the logs will show. I am just running through a basic Client Task Sequence in order to develop a basic image for sysprep and capture later on. The Task Sequence is using a Windows 7 x64 installation source, installs ,NET Framework 4.5.2 and PowerShell 4.0 and then reboots. After that point the Task Sequence fails and random times. Usually it is within a few steps.

    Our MDT instance was originally upgrade from MDT 2013. We followed Johan's online guide for the upgrade and we did not hit any issues. As part of the troublehooting exercise I have:

    • Re-created the Hyper-V VM we use to build machines (all Gen 1)
    • Created an entirely new MDT Deployment share, Database, task sequences and applications
    • Removed as many steps as possible to narrow down it

    I have also been going through each individual step to make sure there are no types of execution issues. I have already eliminated, what I think are the most obvious issues.

    Q - I have noted that the SMSTS.LOG does not include log entries for every step. I can see no references to the "Run Command Line" steps that I have in the Task Sequence. Is there any way to control MDT debug logging levels like there is in SCCM?

    The BDD.LOG, Litetouch and smsts.log show nothing wrong. The TSMBootstrap.exe just fails. Here are some extracts:

    SMSTS.LOG

    <![LOG[Used smsts.ini to set logging settings.]LOG]!><time="13:38:55.447-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="tslogging.cpp:1457">
    <![LOG[==============================[ TSMBootStrap.exe ]==============================]LOG]!><time="13:38:55.447-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="tsmbootstrap.cpp:1185">
    <![LOG[Command line: "C:\MININT\Tools\x64\TsmBootstrap.exe"  /env:SAContinue]LOG]!><time="13:38:55.447-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="2292" file="tsmbootstrap.cpp:1186">
    <![LOG[Current OS version is 6.1.7601.1]LOG]!><time="13:38:55.509-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="util.cpp:3203">
    <![LOG[Running Task Sequence in standalone.]LOG]!><time="13:38:55.509-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="2292" file="tsmbootstrap.cpp:523">
    <![LOG[Environment scope successfully created: Global\{51A016B6-F0DE-4752-B97C-54E6F386A912}]LOG]!><time="13:38:55.525-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="environmentscope.cpp:623">
    <![LOG[Environment scope successfully created: Global\{BA3A3900-CA6D-4ac1-8C28-5073AFC22B03}]LOG]!><time="13:38:55.525-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="environmentscope.cpp:623">
    <![LOG[Loading the Task Sequencing Environment from "C:\_SMSTaskSequence\TSEnv.dat".]LOG]!><time="13:38:55.587-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="tsmbootstrap.cpp:650">
    <![LOG[Updating the local data path in the Task Sequencing Environment.]LOG]!><time="13:38:55.650-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="tsmbootstrap.cpp:659">
    <![LOG[Reading  logging settings from TS environment to set TS logging]LOG]!><time="13:38:55.650-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2292" file="tslogging.cpp:2555">
    <![LOG[==========[ TsProgressUI started in process 1316 ]==========]LOG]!><time="13:49:49.837-660" date="10-29-2015" component="TsProgressUI" context="" type="1" thread="2684" file="winmain.cpp:330">
    <![LOG[Unregistering COM classes]LOG]!><time="13:49:49.837-660" date="10-29-2015" component="TsProgressUI" context="" type="1" thread="2684" file="winmain.cpp:204">
    <![LOG[Shutdown complete.]LOG]!><time="13:49:49.837-660" date="10-29-2015" component="TsProgressUI" context="" type="1" thread="2684" file="winmain.cpp:512">
    <![LOG[==============================[ TSMBootStrap.exe ]==============================]LOG]!><time="13:50:48.399-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="tsmbootstrap.cpp:1185">
    <![LOG[Command line: "C:\MININT\Tools\X64\TsmBootstrap.exe"  /env:SAContinue]LOG]!><time="13:50:48.399-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="2892" file="tsmbootstrap.cpp:1186">
    <![LOG[Current OS version is 6.1.7601.1]LOG]!><time="13:50:48.461-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="util.cpp:3203">
    <![LOG[Running Task Sequence in standalone.]LOG]!><time="13:50:48.461-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="2892" file="tsmbootstrap.cpp:523">
    <![LOG[Environment scope successfully created: Global\{51A016B6-F0DE-4752-B97C-54E6F386A912}]LOG]!><time="13:50:48.461-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="environmentscope.cpp:623">
    <![LOG[Environment scope successfully created: Global\{BA3A3900-CA6D-4ac1-8C28-5073AFC22B03}]LOG]!><time="13:50:48.461-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="environmentscope.cpp:623">
    <![LOG[Loading the Task Sequencing Environment from "C:\_SMSTaskSequence\TSEnv.dat".]LOG]!><time="13:50:48.524-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="tsmbootstrap.cpp:650">
    <![LOG[Updating the local data path in the Task Sequencing Environment.]LOG]!><time="13:50:48.586-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="tsmbootstrap.cpp:659">
    <![LOG[Reading  logging settings from TS environment to set TS logging]LOG]!><time="13:50:48.586-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="tslogging.cpp:2555">
    <![LOG[Process completed with exit code 2147500037]LOG]!><time="13:50:59.571-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="commandline.cpp:1124">
    <![LOG[Exiting with return code 0x80004005]LOG]!><time="13:50:59.571-660" date="10-29-2015" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="2892" file="tsmbootstrap.cpp:1258">
    <![LOG[Used smsts.ini to set logging settings.]LOG]!><time="13:50:59.711-660" date="10-29-2015" component="TsProgressUI" context="" type="1" thread="2820" file="tslogging.cpp:1457">
    <![LOG[==========[ TsProgressUI started in process 2840 ]==========]LOG]!><time="13:50:59.711-660" date="10-29-2015" component="TsProgressUI" context="" type="1" thread="2820" file="winmain.cpp:330">
    <![LOG[Unregistering COM classes]LOG]!><time="13:50:59.711-660" date="10-29-2015" component="TsProgressUI" context="" type="1" thread="2820" file="winmain.cpp:204">
    <![LOG[Shutdown complete.]LOG]!><time="13:50:59.711-660" date="10-29-2015" component="TsProgressUI" context="" type="1" thread="2820" file="winmain.cpp:512">

    Any help would be great.


    NSutton



    • Edited by Nathan Sutton Thursday, October 29, 2015 8:06 AM Found more information and this will help community searches.
    Thursday, October 29, 2015 3:19 AM

Answers

  • Hi All,

    After a lot of trial an error I have found the cause of my issues with the Task Sequence. I believe this may actually be a bug as it was working fine under 2013 but does not seem to work since the Update 1 upgrade.

    I have numerous steps in the task sequence that use the "Start In" field. In most of my sequences I copy down a folder structure that contains files I need throughout the build, e.g. .reg files. Once I have copied down the files (aka File Cache) I reference it using "Run Command Line" steps. For ease of reading I always use the "Start In" field, e.g.

    Command = cmd.exe /c regedit.exe /s somefile.reg

    Start in = C:\File.Cache\registry

    Any step that did not use the "Start In" field worked fine. As soon as a "Start In" field was used the Task Sequence would failed with the generic error shown in the topic. By changing each of these commands to be "cmd.exe /c regedit.exe /s C:\file.cache\registry\somefile.reg" the Task Sequence now goes through as it should. The Windows Server 2012 R2 Task Sequence I mention above has no Run Commands at all so that is why it goes through as expected.

    Is there anyone who can confirm this independently? I have not read every item in the 2013 U1 Known Issues so it could be in there.

    Cheers,

    Nathan Sutton


    NSutton

    • Proposed as answer by Ty Glander Thursday, October 29, 2015 10:53 PM
    • Marked as answer by Nathan Sutton Saturday, October 31, 2015 9:10 PM
    Thursday, October 29, 2015 8:04 AM

All replies

  • BDD.LOG

    SMS Task Sequencer already found on C:\MININT\Tools\X64	LiteTouch	29/10/15 1:50:48 PM	0 (0x0000)
    TargetOS is the current SystemDrive	LiteTouch	29/10/15 1:50:48 PM	0 (0x0000)
    About to run command: "C:\MININT\Tools\X64\TsmBootstrap.exe" /env:SAContinue	LiteTouch	29/10/15 1:50:48 PM	0 (0x0000)
    Property LTIDirty is now = TRUE	LiteTouch	29/10/15 1:50:48 PM	0 (0x0000)
    Command completed, return code = -2147467259	LiteTouch	29/10/15 1:50:59 PM	0 (0x0000)
    Litetouch deployment failed, Return Code = -2147467259  0x80004005	LiteTouch	29/10/15 1:50:59 PM	0 (0x0000)
    Event 41014 sent: Litetouch deployment failed, Return Code = -2147467259  0x80004005	LiteTouch	29/10/15 1:51:00 PM	0 (0x0000)
    For more information, consult the task sequencer log ...\SMSTS.LOG.	LiteTouch	29/10/15 1:51:00 PM	0 (0x0000)
    Property RetVal is now = -2147467259	LiteTouch	29/10/15 1:51:00 PM	0 (0x0000)
    

    ztiapplications.log

    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.3.8298.1000]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[The task sequencer log is located at C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log.]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Language/Locale Identified (in order of precedence): 3081,0C09,0x0C09,9,0009,0x0009]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Mandatory Single Application install indicated. Guid: {af166bb1-fb6a-43ba-9c1d-df0d2de5fea9}]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[################]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Entry: {af166bb1-fb6a-43ba-9c1d-df0d2de5fea9}]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Name:  Microsoft .NET Framework 4.5.2]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[################]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Validating connection to \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Applications\Microsoft .NET Framework 4.5.2]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Mapping server share: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Already connected to server XXX-YYYY-ACT21 as that is where this script is running from.]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[		Change directory: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Applications\Microsoft .NET Framework 4.5.2]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[		Run Command: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Tools\X64\bddrun.exe NDP452-KB2901907-x86-x64-AllOS-ENU.exe /passive /norestart]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[ZTI installing application ]LOG]!><time="13:39:02.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41031 sent: ZTI installing application ]LOG]!><time="13:39:03.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[About to run command: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Tools\X64\bddrun.exe NDP452-KB2901907-x86-x64-AllOS-ENU.exe /passive /norestart]LOG]!><time="13:39:03.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Command has been started (process ID 996)]LOG]!><time="13:39:03.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 996)]LOG]!><time="13:39:03.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 996)]LOG]!><time="13:39:03.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 5 minutes (process ID 996)]LOG]!><time="13:44:00.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 5 minutes (process ID 996)]LOG]!><time="13:44:00.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Return code from command = 0]LOG]!><time="13:45:30.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Application Microsoft .NET Framework 4.5.2 installed successfully]LOG]!><time="13:45:30.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41033 sent: Application Microsoft .NET Framework 4.5.2 installed successfully]LOG]!><time="13:45:30.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Property InstalledApplications001 is now = {af166bb1-fb6a-43ba-9c1d-df0d2de5fea9}]LOG]!><time="13:45:30.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[ZTIApplications processing completed successfully.]LOG]!><time="13:45:30.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41001 sent: ZTIApplications processing completed successfully.]LOG]!><time="13:45:30.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.3.8298.1000]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[The task sequencer log is located at C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log.]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Language/Locale Identified (in order of precedence): 3081,0C09,0x0C09,9,0009,0x0009]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Mandatory Single Application install indicated. Guid: {c0a9d6d9-6ce9-422d-af0d-667a3d99331c}]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[################]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Entry: {c0a9d6d9-6ce9-422d-af0d-667a3d99331c}]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Name:  Microsoft PowerShell 4.0]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[################]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Validating connection to \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Applications\Microsoft PowerShell 4.0]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Mapping server share: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Already connected to server XXX-YYYY-ACT21 as that is where this script is running from.]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[		Change directory: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Applications\Microsoft PowerShell 4.0]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[		Run Command: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Tools\X64\bddrun.exe wusa.exe Windows6.1-KB2819745-x64-MultiPkg.msu /quiet /norestart]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[ZTI installing application ]LOG]!><time="13:45:31.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41031 sent: ZTI installing application ]LOG]!><time="13:45:32.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[About to run command: \\XXX-YYYY-ACT21\FACTORY$\Tools\X64\bddrun.exe wusa.exe Windows6.1-KB2819745-x64-MultiPkg.msu /quiet /norestart]LOG]!><time="13:45:32.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Command has been started (process ID 1660)]LOG]!><time="13:45:32.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 1660)]LOG]!><time="13:45:32.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 1660)]LOG]!><time="13:45:32.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Return code from command = 3010]LOG]!><time="13:49:49.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Application Microsoft PowerShell 4.0 installed successfully]LOG]!><time="13:49:49.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41033 sent: Application Microsoft PowerShell 4.0 installed successfully]LOG]!><time="13:49:49.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Property InstalledApplications001 is now = {af166bb1-fb6a-43ba-9c1d-df0d2de5fea9}]LOG]!><time="13:49:49.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Property InstalledApplications002 is now = {c0a9d6d9-6ce9-422d-af0d-667a3d99331c}]LOG]!><time="13:49:49.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[ZTIApplications processing completed successfully.]LOG]!><time="13:49:49.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    <![LOG[Event 41001 sent: ZTIApplications processing completed successfully.]LOG]!><time="13:49:49.000+000" date="10-29-2015" component="ZTIApplications" context="" type="1" thread="" file="ZTIApplications">
    


    NSutton

    Thursday, October 29, 2015 3:23 AM
  • Hi All,

    After a lot of trial an error I have found the cause of my issues with the Task Sequence. I believe this may actually be a bug as it was working fine under 2013 but does not seem to work since the Update 1 upgrade.

    I have numerous steps in the task sequence that use the "Start In" field. In most of my sequences I copy down a folder structure that contains files I need throughout the build, e.g. .reg files. Once I have copied down the files (aka File Cache) I reference it using "Run Command Line" steps. For ease of reading I always use the "Start In" field, e.g.

    Command = cmd.exe /c regedit.exe /s somefile.reg

    Start in = C:\File.Cache\registry

    Any step that did not use the "Start In" field worked fine. As soon as a "Start In" field was used the Task Sequence would failed with the generic error shown in the topic. By changing each of these commands to be "cmd.exe /c regedit.exe /s C:\file.cache\registry\somefile.reg" the Task Sequence now goes through as it should. The Windows Server 2012 R2 Task Sequence I mention above has no Run Commands at all so that is why it goes through as expected.

    Is there anyone who can confirm this independently? I have not read every item in the 2013 U1 Known Issues so it could be in there.

    Cheers,

    Nathan Sutton


    NSutton

    • Proposed as answer by Ty Glander Thursday, October 29, 2015 10:53 PM
    • Marked as answer by Nathan Sutton Saturday, October 31, 2015 9:10 PM
    Thursday, October 29, 2015 8:04 AM
  • If I remember correctly there is a connect bug on this.  PS use CMTrace for your logs.  It will make your life much easier.


    Logs are very important. If you are unsure how to post logs or where to find them then reference https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Also if you have made customizations please mention them when asking for help.


    • Edited by Ty Glander Thursday, October 29, 2015 10:46 PM
    Thursday, October 29, 2015 10:24 PM