none
Search: "The item could not be accessed on the remote server because its address has an invalid syntax"

    Question

  • Hi,

    on one of our single server VMs which we use for SharePoint development we have an issue with the Search. It is just not able to crawl the single web app which is installed on "<Computername>". 

    We receive this error message: "The item could not be accessed on the remote server because its address has an invalid syntax"

    We tried a couple of things:

    • Added a FQDN as alternate access mapping => no change
    • deleted the search service application and recreated it => no change
    • We started the IE locally with the credentials of the Crawl Account. It was able to browse the web app without issues.

    Any idea?

    Sven

    Monday, March 06, 2017 11:35 AM

All replies

  • Hi Sven,

    Was the web app with issue a SharePoint web application? Did the issue occur with all the items in the web application?

    If yes, please verify that if the web application has the root site collection. If there is no root site collection, please create it and then do a full crawl.

    Best Regards,

    Victoria

    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Tuesday, March 07, 2017 9:47 AM
    Moderator
  • Hi Sven,

    How about your issue? Did my solution work for you?

    Best Regards,

    Victoria


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    Monday, March 13, 2017 3:45 AM
    Moderator