locked
mikrofon használata folyt. RRS feed

 • Question

 •  

  hello,

   

  kérdésem, hogy hogyan kell beállítani/telepíteni a mikrofont a gépre hangrögzítéshez? van külső mikrofon, megfelelően van csatlakoztatva a géphez, de nem működik (a gépben van hangkártya), nem érzékeli a hangot. A Súgó-ból már annyit kisilabizáltam, hogy a beszédfelismerés program, illetve a mikrofon-varázsló is hiányzik a laptopról, honnan tudom ezeket telepíteni? illetve hogy kell egyáltalán beüzemelni a mikrofont?

   

  köszi

  Monday, January 21, 2008 6:45 PM

All replies

 • Annyi a beüzemelés, hogy csatlakoztatod a mikrofont, esetleg bekapcsolod. Vezérlőpult, hangok és audioeszközök, audió. Itt állíthatod be az alapértelmezett eszközt a felvételhez. Ugyanitt hangerő fül, speciális, beállítások, tulajdonságok, felvételhez. Itt megnézed nincsen-e lenémítva.

  Tuesday, January 22, 2008 4:05 PM
 • ezt mind megcsináltam. A Hang/hangfelvétel fülön van olyan lehetőség, hogy hardver kipróbálása, ahol egy mintaszöveget be kell olvasni, de a mikrofon egyáltalán nem érzékeli a hangot, nem is vesz fel semmit, és ezt nem értem, hogy miért...

  Wednesday, January 23, 2008 8:52 AM
 • A mikrofonpróbánál, a felvétel alatt van egy hangerő gomb, Ott a mikrofon van kiválaztva? Amikor beszélsz nem látszik a zöld függőleges csík a próbánál? Biztos, hogy nem line-in-be dugtad a mikrofont?

  Wednesday, January 23, 2008 9:20 AM
 • Igen, a mikrofon van kiválasztva a mikrofonpróbánál (nem a vonalbemenet), a hangerő a maximumon van. A próbánál egy vízszintes csík van, aminek jeleznie kellene a hanghullámokat (másik gépen megnéztem, ahol működött), viszont itt nem jelzi a hangot. A mikrofon a mikrofon-csatlakozóba van bedugva (ezt is már leellenőriztem a géphez kapott útmutatóban, hogy melyik a mikrofon csatlakozó, tehát ez biztos OK.)

  Wednesday, January 23, 2008 9:47 AM
 • Tehát minden más működik a hangkártyán csak a mikrofon bemenet nem? Milyen laptop?

  Wednesday, January 23, 2008 9:54 AM
 • igen, egyébként OK a hang, csak a hangrögzítés funkció nem működik vmiért. Dell Inspiron 1300 laptop, SygmaTel Audio hang van benne.

  Thursday, January 24, 2008 9:38 AM
 • sajnos továbbra sem sikerült megoldani a mikrofon problémát, örülnék, ha valaki konkrét tanácsot tudna adni, hogy miért nem rögzíti a gép a hangot a mikrofonnal.

   

   

   Takács-Hegedűs Ari wrote:

  igen, egyébként OK a hang, csak a hangrögzítés funkció nem működik vmiért. Dell Inspiron 1300 laptop, SygmaTel Audio hang van benne.

  Wednesday, February 20, 2008 12:38 PM
 • Nincs veletlenul beepitett mikrofonja is? Ha igen, azzal nem megy?

   

  Masik tipp: jobb also sarokban a hangeroszabalyzon dupla klikk, majd Options - valaszd a Recording-ot, nezd meg hogy ki van-e valasztva a Mikorofon - OK - majd nezd meg, hogy a mikrofon van-e kivalasztva, nagyjabol ugy kellene kineznie a szitunak, mint a lenti abran. Ha ezek utan sem megy, driver reinstall, ha ezek utan sem, akkor mikorofon csere  Persze miutan mas gepben is kiprobaltad, es azon sem megy.

   

   

   

  JoeX

  Wednesday, February 20, 2008 1:00 PM
 • Ezeket már lefutottuk, sőt belső sem megy. Big Smile

   

  Wednesday, February 20, 2008 1:03 PM
 • Ja, tenyleg ... nagy hibam, hogy neha szelektiven olvasgatom a postokat, mot pl elolvastam az elejet, majd rogton a veget Smile

   

  Hat ha a mikorofon tenyleg jo, akkor passz ... de mas is szivott Inspiron 1300-zal:

   

  Linux alatt:

   

  http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-187732.html

   

  De Windozon is:

   

  http://forums.us.dell.com/supportforums/board/message?board.id=insp_audio&message.id=30595

   

  Itt valaki a driverrel harcolt, de ha jol ertem, a tom19511 altal vazolt dolog (driver es eszkoz uninstall, majd hagyni hogy az XP ismerje fol megint) mukodik.

   

  http://www.fixya.com/support/t358662-get_sound_drivers_work_win_xp

   

  JoeX

   

  Wednesday, February 20, 2008 1:22 PM