locked
OWA Monitor Problem RRS feed

  • Question

  • Getting these every 15 mins, state change goes like this 08:00 Outlook Web Access Logon OK -> 08:15 Outlook Web Access Logon Error and then it rinses and repeats every fifteen mins, good then bad.

    I have had a little dig around the web to no avail.  Any ideas?

    Not too sure where it's getting the ip address from as on the front end the owa url in the registry is by server name.

    OWA logon verification : OWA Logon failed.
    URL: https://MYSERVERIP/Exchange/MAIL-SVR01MOM
    HTTP Code: 500
    Descripton: System.Net.WebException: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
    at Microsoft.Exchange.ManagementPack.ManagementPackOwa.OwaAvailability.GetPage(String url, NetworkCredential credential, CookieCollection cookies, HttpStatusCode& httpStatus, WebExceptionStatus& webexStatus)

     

     

     


    Regards, Robert --------- You can view my blog at: http://msopsmgr.blogspot.com/
    Wednesday, October 27, 2010 10:15 AM

Answers

  • Hi, No activity for 30 days. Will mark as answer. Feel free to re-open. Thanks


    Anders Bengtsson | Microsoft PFE | blog at http://www.contoso.se
    Sunday, December 26, 2010 7:49 PM

All replies

  • Hi, which Management Pack is this?
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Use of included script samples are subject to the terms specified at http://www.microsoft.com/info/cpyright.htm
    Wednesday, October 27, 2010 4:15 PM
  • Exchange
    Regards, Robert --------- You can view my blog at: http://msopsmgr.blogspot.com/
    Wednesday, October 27, 2010 8:52 PM
  • I should have been more specific :-)  Which Exchange version?
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Use of included script samples are subject to the terms specified at http://www.microsoft.com/info/cpyright.htm
    Thursday, October 28, 2010 12:18 AM
  • Sorry my bad, Exchange 2003 MP Version 6.0.6702.0

    Regards, Robert --------- You can view my blog at: http://msopsmgr.blogspot.com/
    Thursday, October 28, 2010 7:41 AM
  • Hi,

     

    When the error occurs, please see if you can access the page via the URL manually.

     

    Thanks.


    Nicholas Li - MSFT
    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    Monday, November 1, 2010 9:22 AM
  • Thanks Nicholas,

     

    I will keep an eye on it and try check when I catch it.  The times this alerts seem completely random.


    Regards, Robert --------- You can view my blog at: http://msopsmgr.blogspot.com/
    Monday, November 1, 2010 10:53 AM
  • Hi, No activity for 30 days. Will mark as answer. Feel free to re-open. Thanks


    Anders Bengtsson | Microsoft PFE | blog at http://www.contoso.se
    Sunday, December 26, 2010 7:49 PM