locked
[Case Sharing] Cannot login to Outlook in Huawei EMUI 10 RRS feed

  • General discussion

  • This post explains how to troubleshoot failing to login to Outlook in Huawei EMUI 10.

    Issue Description

    End users with Huawei EMUI 10 are kicked out of Outlook with the following prompt.

    Cause

    “Your organization has removed its data associated with this app because the microsoft intune company portal data or application was removed” message was triggered because of a Wipe is initiated from MAM policy.

     

    Why is a Wipe request is initiated? Because the MAM policy specifies 90 days offline period before wiping the corporate data.

    Normally, Huawei devices have very strict battery optimization and background process killing policies. Therefore, for company portal, outlook and authenticator app can work properly on Huawei devices, it is necessary to do the following configurations so that the device can still check in with Intune regularly. Or the device will be considered offline and became non-compliant after 30 days and MAM protected app wiped after 90 days.

     

    1. Open Company Portal app, top left corner, settings, turn off Battery optimization.
    2. Open Phone Settings, Application, Application startup management, find Company Portal, Outlook, Authenticator(if installed), turn on manual management (allow self -start, allow triggered start, allow backend running) for these apps.

     

    Resolution

    The solution would be to re-install and re-enroll to Company Portal, re-install and re-sign in to Outlook. After configuring the above 2 settings on Huawei devices, there should be no issues in the future.

     

     Reference

    App protection policies overview

    https://docs.microsoft.com/en-us/intune/apps/app-protection-policy


    Hope the above information can be helpful. If you need further assistance on this issue, feel free to post a question via clicking "Ask a question" at the top left of this page, we will try our best to help you!


    • Edited by ForumFAQ Monday, February 24, 2020 8:41 AM
    Monday, February 24, 2020 8:41 AM

All replies

  • Hello,

    is there any written confirmation on Huawei or Microsoft pages where is this bug confirmed? Thank you

    Tuesday, July 14, 2020 1:01 PM
  • Hi, We are using MAM only, without enrollment, and we are seeing these issues. Can you confirm if this is alos an issue for MAM devices? If so, will the suggested workaround/resolution for MAM devices also work.

    Thanks.

    Friday, July 24, 2020 12:31 PM