locked
User Profile Synchronization Service failes to Sync RRS feed

  • Question

  • Hey,

    i want to start my User Profile Synchronization Service, but i stuck in "starting". When i click Manage Service Applications - User Profile Sync Service App - on the right side i get the following status "User Profile Sync is being provisioned. Please wait...".

    The ProfileSyncSetupJob is active for about 1h. And the console shows me "Provi..." as status.

    What i've done to solve:

    - IISreset

    - deleted ForefrontIdendityManager Certificates

    - shutdown/restart the SharePoint Service via console (stop-spserviceinstance id)

    - FIMSynchronizationService restarted

    - looked up the logfiles:

     (FIMSynchronizationSErvice: "The service was started successfully."    ---- No other Warnings, or Errors )

    - my Account is in the admin group of the local adminitrators

    - the account has the requested rights:

    (Replicating Directory Changes, Pre Windows 2000 Compatible Access permission, Replicate Directory Changes ,permission on the cn=configuration containerChild, Objects and Write permission

    Hope someone can help me out. Thanks in advance.


    Monday, July 4, 2011 11:12 AM

Answers

  • Hi,

    When I was configuring UPS, I remember going into component services and changing the permissions on these components, and I changed permissions on the 14 hive folder for the UPS service account.

    Also I have hardly found anyone whose UPS services is running without exceptions, even if it works perfectly it will keep throwing exceptions.


    Aleem Sheikh | SharePoint Architect/Developer | MCPD(SP 2010), MCTS(MOSS 2007), MCAD(.Net), MCSD(VS 6) | London, United Kingdom
    • Marked as answer by David HM Tuesday, July 12, 2011 2:04 AM
    Wednesday, July 6, 2011 9:10 AM

All replies

  • hi,

    can you check event viewer and log files and give us what are the events are written about this issue?


    Best Regrads, Ahmed Madany MCTS @twitter http://twitter.com/ahmed_madany @Blog http://ahmedmadany.wordpress.com @tumblr http://ahmedmadany.tumblr.com
    Monday, July 4, 2011 6:19 PM
  • hey,

    puh, now the service is started, but i cannot access user profile synchr service . There are some errors.

    SharePoint shows me the following:

    Error

    An unexpected error has occurred.

    Troubleshoot issues with Microsoft SharePoint Foundation.

    Correlation ID: 33d3b678-0fe0-4cb3-afee-2af12e8edb89

    Date and Time: 7/5/2011 9:41:50 AM

     

    Event log shows:

    Warning:

    ILM Certificate could not be created: netsh http error:netsh http add urlacl url=http://+:5725/ user=domain\user sddl=D:(A;;GA;;;S-1-5-21-2139634332-3595943136-2137965478-33323)

    ILM Certificate could not be created: netsh http error:netsh http add urlacl url=http://+:5726/ user=domain\user sddl=D:(A;;GA;;;S-1-5-21-2139634332-3595943136-2137965478-33323)

    -> this is because the certificate exists, but correct me if im wrong.

     

    Error:

    The Forefront Identity Manager Service cannot connect to the SQL Database Server.

    The SQL Server could not be contacted. The connection failure may be due to a network failure, firewall configuration error, or other connection issue. Additionally, the SQL Server connection information could be configured incorrectly.

    Verify that the SQL Server is reachable from the Forefront Identity Manager Service computer. Ensure that SQL Server is running, that the network connection is active, and that the firewall is configured properly. Last, verify the connection information has been configured properly. This configuration is stored in the Windows Registry.

    -> my account is dbo, farm admin, local admin

    Warning:

    Detection of product '{90140000-104C-0000-1000-0000000FF1CE}', feature 'PeopleILM', component '{1C12B6E6-898C-4D58-9774-AAAFBDFE273C}' failed. The resource 'C:\Program Files\Microsoft Office Servers\14.0\Service\Microsoft.ResourceManagement.Service.exe' does not exist.

    -> dunno

    Error (5x):

    The management agent "MOSSAD-domain" failed on run profile "DS_FULLIMPORT" because of connectivity issues.

     

    Additional Information

    Discovery Errors : "0"

    Synchronization Errors : "0"

    Metaverse Retry Errors : "0"

    Export Errors : "0"

    Warnings : "0"

     

    User Action

    View the management agent run history for details.

    Warning:

    SQL Server Scheduled Job 'BD4036F8-7D8F-4E81-897F-E2746A5E2A5B' (0xAC0DD4820017CF4690206E524ED41977) - Status: Failed - Invoked on: 2011-07-05 09:35:00 - Message: The job failed. Unable to determine if the owner (domain\user) of job BD4036F8-7D8F-4E81-897F-E2746A5E2A5B has server access (reason: Could not obtain information about Windows NT group/user 'domain\user', error code 0x5. [SQLSTATE 42000] (Error 15404)).


    Error (multiple times):

    The management agent "MOSSAD-domain" failed on run profile "DS_DELTAIMPORT" because of connectivity issues.

     

    Additional Information

    Discovery Errors : "0"

    Synchronization Errors : "0"

    Metaverse Retry Errors : "0"

    Export Errors : "0"

    Warnings : "0"

     

    User Action

    View the management agent run history for details.

     

    Tuesday, July 5, 2011 7:39 AM
  • This seems to be a 2010 item, so maybe the mods can shift this to the appropriate spot.

    That being said, working with the UPS is pretty heavy.  Spencer H has an awesome blog on troubleshooting this (among other issues) here.  Maybe that can help.

    - M


    Michael Mukalian | Jan 2010 - Dec 2010 MVP SharePoint Services | MCTS: MOSS 2007 Configuration | http://www.mukalian.com/blog
    Tuesday, July 5, 2011 7:24 PM
  • hey,

    thanks for your answer michael.

    Now the user profile service successfully started. but now i get some warnings in the event log.

    Detection of product '{90140000-104C-0000-1000-0000000FF1CE}', feature 'PeopleILM', component '{1C12B6E6-898C-4D58-9774-AAAFBDFE273C}' failed. The resource 'C:\Program Files\Microsoft Office Servers\14.0\Service\Microsoft.ResourceManagement.Service.exe' does not exist.

    Detection of product '{90140000-104C-0000-1000-0000000FF1CE}', feature 'PeopleILM' failed during request for component '{9AE4D8E0-D3F6-47A8-8FAE-38496FE32FF5}'

    Failed to connect to server. Error: 0x80070005

     

    I created a new syncronization connection, but havnt started the sync. Do i need to solve this warnings to get the sync working ?

    Wednesday, July 6, 2011 8:00 AM
  • Hi,

    When I was configuring UPS, I remember going into component services and changing the permissions on these components, and I changed permissions on the 14 hive folder for the UPS service account.

    Also I have hardly found anyone whose UPS services is running without exceptions, even if it works perfectly it will keep throwing exceptions.


    Aleem Sheikh | SharePoint Architect/Developer | MCPD(SP 2010), MCTS(MOSS 2007), MCAD(.Net), MCSD(VS 6) | London, United Kingdom
    • Marked as answer by David HM Tuesday, July 12, 2011 2:04 AM
    Wednesday, July 6, 2011 9:10 AM