locked
Outlook disconnected from exchange since disk space issue on server RRS feed

  • Question

  • we had a disk space issue on the sbs this morning. This is now resolved but as a result there is a single outlook 2010 client that cannot connect to exchange. It says disconnected in the bottom right corner.

    I have tried to rebuild local profile, start outlook in safe mode but nothing works.

    How can i get this user connected to exchange again?

    Thanks

    Monday, August 6, 2012 9:52 AM

Answers

  • When you log into owa and fails is there a stack trace if so post it. Also run get-mailboxdatabase |clean-mailboxdatabase. Also run set-mailbox user -database (the database name he is on)

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Monday, August 6, 2012 2:20 PM
  • hi all, i found that the mailbox was poisened

    removed the poison GUID from the registry and all is ok now

    • Marked as answer by hyperNoddy Monday, August 6, 2012 3:01 PM
    Monday, August 6, 2012 3:01 PM

All replies

  • Mybe some more information ? 

    Which Exchange version, disk space issue concern disk C or databases or logs ?

    Regards

    Remigiusz

    ExchangeBlog

    Monday, August 6, 2012 11:03 AM
  • exchange 2010 on sbs 2011

    the C drive filled up after a backup exec was put into verbose logging. The drive is now back up to 300 GB of free space. The sbs has also been restarted.

    Hope this helps?

    Monday, August 6, 2012 11:08 AM
  • also the user is unable to use OWA to access his mailbox
    Monday, August 6, 2012 11:21 AM
  • so you have exchange databases on C drive ? 

    did you checked EventLog ? 
    Check in services.msc exchange services are they up a specially Information Store service ? if not, try run and then check again eventlog. 

    Remigiusz

    ExchangeBlog


    Monday, August 6, 2012 11:22 AM
  • A problem occurred while you were trying to use your mailbox is the error when trying to access the mailbox using OWA
    Monday, August 6, 2012 11:44 AM
  • So summary outlook can connect to mailbox or not ? 

    OWA can't connect, but if you write in browser url to your OWA you receive OWA logon page ?

    Check in EMC is OWA enabled for this user.

    Monday, August 6, 2012 11:53 AM
  • both outlook and owa cannot connect for one user only

    owa gets to the logon page but then generates the error after loggin in

    outlook just says disconnected

    Monday, August 6, 2012 11:56 AM
  • check mailbox database is it mounted ?

    maybe some rules on firewall ?

    Monday, August 6, 2012 12:08 PM
  • ok will do but all other users are working fine, it is only this one user.
    Monday, August 6, 2012 12:10 PM
  • so maybe this is problem with user password ? 

    did you try to change password for this user ?

    Monday, August 6, 2012 12:17 PM
  • no havent tried to change the password, is that worth a try?
    Monday, August 6, 2012 12:39 PM
  • changed the password but this did not make any difference
    Monday, August 6, 2012 12:56 PM
  • On Mon, 6 Aug 2012 11:08:15 +0000, hyperNoddy wrote:
     
    >
    >
    >exchange 2010 on sbs 2011
    >
    >
    >
    >the C drive filled up after a backup exec was put into verbose logging. The drive is now back up to 300 GB of free space. The sbs has also been restarted.
    >
    >
    >
    >Hope this helps?
     
    Have you tried "New-MailboxRepairRequest" on that mailbox? Or how
    about moving the mailbox to another database?
     
    ---
    Rich Matheisen
    MCSE+I, Exchange MVP
     

    --- Rich Matheisen MCSE+I, Exchange MVP
    Monday, August 6, 2012 1:57 PM
  • i havent tried any of them? there is only one mailbox database.

    i have just tried this http://support.microsoft.com/kb/980049 - and now waiting for the server to be restarted

    i have just been told there is a number of other who have full mailbox access to this mailbox, they are also unable to view the contents of the mailbox

    Monday, August 6, 2012 2:18 PM
  • When you log into owa and fails is there a stack trace if so post it. Also run get-mailboxdatabase |clean-mailboxdatabase. Also run set-mailbox user -database (the database name he is on)

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Monday, August 6, 2012 2:20 PM
  • hi all, i found that the mailbox was poisened

    removed the poison GUID from the registry and all is ok now

    • Marked as answer by hyperNoddy Monday, August 6, 2012 3:01 PM
    Monday, August 6, 2012 3:01 PM