locked
AppV 5 Client SP1 Unable to launch an application RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I have a Google chrome sequenced application which works on two different environments but same package is not working in Test env.

    Note: All environments has same AppV Client 5 with SP1 installed on them.

    Please refer below screenshot, there is a cross mark on Google Chrome application. I could see the package is streamed 100% in power-shell and also a process running in the taskmgr but the application UI doesn't play on the screen.

    

    Any suggestion?

    Thx

    Ro


    Cheers Roshan http://www.virtualadda.com

    Monday, August 22, 2016 10:22 AM

Answers

  • Check if KB2984972 is installed, if so check HKLM\Software\Microsoft\AppV\Subsystem\ObjExclusions. Is TermSrvReadyEvent added? Most likely on place 93. If not add it (or remove KB2984972).

    You are running a very old version of appv5.... Why not upgrade to at least SP3?


    Roy Essers

    • Marked as answer by VirtualAdda Tuesday, August 23, 2016 5:15 AM
    Monday, August 22, 2016 5:45 PM

All replies

  • Anything in the App-V Event Logs?

    Simon Dettling | msitproblog.com | @SimonDettling

    Monday, August 22, 2016 4:24 PM
    Moderator
  • Check if KB2984972 is installed, if so check HKLM\Software\Microsoft\AppV\Subsystem\ObjExclusions. Is TermSrvReadyEvent added? Most likely on place 93. If not add it (or remove KB2984972).

    You are running a very old version of appv5.... Why not upgrade to at least SP3?


    Roy Essers

    • Marked as answer by VirtualAdda Tuesday, August 23, 2016 5:15 AM
    Monday, August 22, 2016 5:45 PM
  • Anything in the App-V Event Logs?

    Simon Dettling | msitproblog.com | @SimonDettling

    Nope no error events recorded in the logs.

    Cheers Roshan http://www.virtualadda.com

    Tuesday, August 23, 2016 4:28 AM
  • Check if KB2984972 is installed, if so check HKLM\Software\Microsoft\AppV\Subsystem\ObjExclusions. Is TermSrvReadyEvent added? Most likely on place 93. If not add it (or remove KB2984972).

    You are running a very old version of appv5.... Why not upgrade to at least SP3?


    Roy Essers

    Thank you very much Roy :)))

    As you Said it was indeed the security patch KB2984972. Registry fix solved the issue.

    http://windowsitpro.com/security/microsoft-sources-registry-edits-fix-kb2984972-breaking-app-v-packages

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2984972

    Is it recommended to upgrade to SP3?


    Cheers

    Roshan

    http://www.virtualadda.com

    • Edited by VirtualAdda Tuesday, August 23, 2016 5:19 AM Signature editing
    Tuesday, August 23, 2016 5:15 AM
  • Yes, lots of features are added since SP1. I would consider upgrading to 5.1 (latest version, which is also embedded in the latest Win10 Enterpise Anniversary release).

    Roy Essers

    Tuesday, August 23, 2016 11:19 AM