locked
Windows 7 alvó mód problémák RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Van egy olyan bajom, hogy nem megy alvó módba a gépem az esetek 90%-ában. Elsötétül a képernyő, és lövésem sincs, hogy mitörténik tovább. Lehet, hogy valami program ragad benn, de nem tudom, hogy mi lehet az (vaktában nyomom az entert a sötét képernyőnél, és időnként zörög valamit). Nincs véletlenül ötletetek?
  Illetve a legújabb, hogy nem működik tegnap óta madzaggal a net. Három frissítés települt, esetleg nem lehet ezek miatt? KB977840, KB972270, KB890830.
  Illetve hogyan lehet meggyőződni arról, hogy a laptopom akksija vacak-e, avagy a Windows vezérli-e rosszul a töltést?
  Ezt beírtam, de nem adja ki nekem a C:\-be a reportot: powercfg -energy -output c:\energy-report.html
  Köszönettel:

  Kazi
  Thursday, January 14, 2010 6:48 PM

All replies

 • Nálam is helyzet van:

  Csak nekem nem akar visszatérni.

  fenti report nálam sem működk
  de ez igen:
  powercfg  -a
  powercfg  -a >> c:\energy-report.html
  másodikat nem lehet elolvasni!
  Friday, January 15, 2010 12:12 AM
 • Gondolom a parancs-sort eleve emelt szinten futtatatok? Probaltatok esetleg energy-report.txt-be tenni, nem html-be? Esetleg masik utvonalra, nem kozvetlenul a gyokerbe?

  Alvo mod: ha egy ujrainditas utan sem megy, akkor biztos valami program beragad, probald megnezni, hogy mik futnak, melyik ami akadalyozhatja.

  A.
  Friday, January 15, 2010 7:00 AM
 • Szia!

  Sajnos nem vagyok ennyire bűvész, beírtam ide a parancssorba, és kész, sajnos nem vágom, hogy mi az emelt szint.
  Ettől függetlenül egyik napról a másikra elhalálozott madzagról az internet. Ezeket a frissítéseket telepítette, és azóta nem megy. Közben nem telepítettem programot, nem maceráltam a beállításokat, semmi. Lenyomtam egy vírusellenőrzést tegnap, az sem talált semmit. Ipconfiggal próbáltam új IP-t kérni, nem segített. Jelenleg azt sem tudom, hogy a hálókártyám szar-e, vagy valami szoftveres gebasz van-e. Ilyen gondokkal nem szembesültem eddig.
  Az alvó módos problémámnál pedig nem tudom, hogy mi ragadhat benn, így amikor meg használom a gépet az 50-60 folyamatból nem tudom eldönteni, hogy mi lehet sajnos az. Esetleg ha lenne valami kód, hogy visszakapcsoljam a képernyőt, akkor meg tudnám nézni, de ötletem sincs, hogy melyik progi okozza a gondot.
  Minden segítséget nagyon köszönök!

  Egyébként hogy mi megy a gépemen általában:
  MSN Messenger, AVG vírusírtó, Adobe dolgai, Java valami programja, és ami gyanúsabb lehet, az a hangkártya drivere (Realtek, ahogy olvastam a márkával voltak gondok). A többi folyamat a Windows 7 része.
  • Edited by Drkazmer Friday, January 15, 2010 12:35 PM
  Friday, January 15, 2010 12:29 PM
 • Személy szerint én attól még megnézegetném azt az 50-60 folyamatot, hogy melyik lehet a ludas (ha bezárom, akkor hibernál-e). Hosszadalmas lehet, de szerintem megéri, ha akarod, hogy hibernáljon....

  A.

  Friday, January 15, 2010 12:32 PM
 • Lekapcsoltam a hangkártya és az egérpad szoftverét az msconfignál, és már épp kezdtem volna örömködni, hogy megy, de 6-7 sikeres alvó állapotba lépéskor megunta a dolgot, és újra nem megy. Ja, és sikerült lefuttatnom a powercfg-t, ott az S3 és az S4 van engedélyezve, nem tudom, hogy ez érdekes-e. Madzaggal a net még mindig nem megy, de szerintem a hálókártyám lesz vacak.
  Tuesday, January 19, 2010 8:45 PM
 • Lehet, hogy akkor megpróbálnám kikapcsolni a hibernálás engedélyezését, törölni a hiberfil-t, majd ismét engedélyezni. Vagy lehet, hogy további program akadályozza...

  A.
  Wednesday, January 20, 2010 6:40 AM