locked
Terminál szerveren futó Access - kevés a memória RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!


  Adott egy Windows Server 2003 R2 Standard Edition (SP2) szerver, terminál kiszolgáló szerepkörrel.

  12 kliens használja a terminál szervert, működik is minden szépen, egészen addig, amíg Office 2003 Access-ében űrlapot vagy jelentést nem akarunk készíteni. Ekkor ezt a hibaüzenetet kapjuk:

  Code Snippet

  Nincs elég memória a művelet végrehajtásához. Zárjon be...  A szerverben eredetileg 512MB RAM volt, majd 1GB került bele, nemrég pedig 2GB-ra bővítettük.

  A feladatkezelő szerint a memóriahasználat max. 1.8GB körül van. Ha rendszergazdaként belépek konzolon, nekem nem adja a hibát, viszont minden távolról belépő normál user-nek problémázik, mégha csak egy user csatlakozik a szerverre, más progit nem is futtat, akkor is.

  A Terminál szerver szerepkör telepítésénél mintha meg kellett volna adnom, hogy az egyes kliensek mennyi max. memóriát foglalhatnak - de lehet hogy rosszul emlékszem. Viszont nem találok semmilyen erre vonatkozó beállítást.


  Köszönettel,

  G.A.
  Thursday, April 10, 2008 8:56 AM

Answers

 • Ugye szabályosan lett telepítve az az Office a TS-re? Egyébként jogosultság gyanús.

  • Marked as answer by Othorvath Saturday, March 28, 2009 6:45 PM
  Thursday, April 10, 2008 7:34 PM

All replies

 • En inkabb arra gyanakodnek, hogy jogosultsagi problema. Foleg azok utan, hogy ha csak egy felhasznalo van, akkor sem megy. Probakeppen letre lehet hozni egy teszt-usert, akivel kiprobalod "user" modban, utana meg adsz neki rgazdai jogokat?

   

  Ha nem konzolra lepsz be rendszergazdakent, akkor mukodik?

   

  A.

   

  Thursday, April 10, 2008 9:32 AM
 • Szia!

  Ezt folyamatosan csinálta vagy egy adott időponttól kezdve? Mert ha a kezdektól így van akkor biztos, hogy jogosultság gond lehet.
  Thursday, April 10, 2008 10:01 AM
 • Az Access elindul, tudok táblát és lekérdezést létrehozni. Elindul az űrlap varázsló is, csak x. lépésnél, amikor összeállítaná magát az űrlapot, akkor száll el ezzel a hibával (mindig ezen a ponton). Ezért gondoltam, hogy esetleg valami erőforrás elosztási beállítás lehet az akadály.

  A rendszergazda most épp nem tud távolról belépni (biztonsági okokból), de nem rossz ötlet, holnap megpróbálom hogy úgy mi történik.
  Thursday, April 10, 2008 1:15 PM
 • Ugye szabályosan lett telepítve az az Office a TS-re? Egyébként jogosultság gyanús.

  • Marked as answer by Othorvath Saturday, March 28, 2009 6:45 PM
  Thursday, April 10, 2008 7:34 PM