locked
XP Upgrade to Vista Business Fails RRS feed

  • Question

  • I've spent days trying to upgrade from XP Pro to Vista Business with no success. I'm running a DFI LanPary board with an Opteron 165 cpu, 3mb memory, Nforce4 chipset. XP is on a 500gb Sata drive. My error log is below. Any clues as to why it won't upgrade?

    Thanks


    2007-02-21 22:36:55, Error      [0x08081e] MIG    Failed to load manifest at C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\errorreportingfaults-dl.man: class UnBCL::XmlException:  hResult = 0x0, Line = 2, Position = 134; . .
    void __thiscall UnBCL::XmlDocument::Load(class UnBCL::String *)

    2007-02-21 22:36:58, Error      [0x08085f] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::LoadAndRegisterServerInThreadContext: LoadLibraryExW(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, LOAD_WITH_ALTERED_SEARCH_PATH) failed gle=0x7f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:36:58, Error      [0x080863] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::COMGenericThreadingHostThreadProc: LoadAndRegisterServerInThreadContext() failed hr=0x8007007f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:36:58, Error      [0x0808ff] MIG    COutOfProcPluginFactory::CreateInstance: m_currentHostSurrogate->LoadDllServer(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, {6DF2D9DF-1294-4637-82D3-D53761CA2C11}, 0) failed, hr=[0x8007007f].
    2007-02-21 22:37:07, Error      [0x08085f] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::LoadAndRegisterServerInThreadContext: LoadLibraryExW(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, LOAD_WITH_ALTERED_SEARCH_PATH) failed gle=0x7f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:37:07, Error      [0x080863] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::COMGenericThreadingHostThreadProc: LoadAndRegisterServerInThreadContext() failed hr=0x8007007f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:37:07, Error      [0x0808ff] MIG    COutOfProcPluginFactory::CreateInstance: m_currentHostSurrogate->LoadDllServer(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, {6DF2D9DF-1294-4637-82D3-D53761CA2C11}, 0) failed, hr=[0x8007007f].
    2007-02-21 22:37:08, Error      [0x08085f] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::LoadAndRegisterServerInThreadContext: LoadLibraryExW(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, LOAD_WITH_ALTERED_SEARCH_PATH) failed gle=0x7f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:37:08, Error      [0x080863] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::COMGenericThreadingHostThreadProc: LoadAndRegisterServerInThreadContext() failed hr=0x8007007f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:37:08, Error      [0x0808ff] MIG    COutOfProcPluginFactory::CreateInstance: m_currentHostSurrogate->LoadDllServer(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, {6DF2D9DF-1294-4637-82D3-D53761CA2C11}, 0) failed, hr=[0x8007007f].
    2007-02-21 22:38:50, Error      [0x08071d] MIG    CDownlevelOCStore::GetOCCollection, Failed to load C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\errorreportingfaults-dl.man.: class UnBCL::XmlException:  hResult = 0x0, Line = 2, Position = 134; . .
    void __thiscall UnBCL::XmlDocument::Load(class UnBCL::String *)

    2007-02-21 22:38:50, Error      [0x08085f] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::LoadAndRegisterServerInThreadContext: LoadLibraryExW(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, LOAD_WITH_ALTERED_SEARCH_PATH) failed gle=0x7f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:38:50, Error      [0x080863] MIG    MigHost: CMigPluginSurrogate::COMGenericThreadingHostThreadProc: LoadAndRegisterServerInThreadContext() failed hr=0x8007007f.[gle=0x0000007f]
    2007-02-21 22:38:50, Error      [0x0808ff] MIG    COutOfProcPluginFactory::CreateInstance: m_currentHostSurrogate->LoadDllServer(C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\Microsoft-Windows-IasServer-MigPlugin\IasMigPlugin.dll, {6DF2D9DF-1294-4637-82D3-D53761CA2C11}, 0) failed, hr=[0x8007007f].
    2007-02-21 22:38:56, Error      [0x08081e] MIG    Failed to load manifest at C:\$WINDOWS.~BT\Sources\dlmanifests\errorreportingfaults-dl.man: class UnBCL::XmlException:  hResult = 0x0, Line = 2, Position = 134; . .
    void __thiscall UnBCL::XmlDocument::Load(class UnBCL::String *)
    Thursday, February 22, 2007 8:45 PM

All replies

  • I am receiving the same error, did you ever get it resolved? (or does anyone else have any ideas?)
    Wednesday, June 6, 2007 4:10 PM
  • We've got this issue with our ActionPack sub disks too - PC doesn't matter, seems to be the disk!
    Friday, June 8, 2007 8:23 AM
  • I have the same error - and did everything possible to try and eliminate any system issues that may have prevented the errors. I'm friggin' lost. I feel like a newb. My previous computer expertise has been rendered moot.
    Monday, June 11, 2007 11:53 AM
  • I gave up on it totally - decided to stay with XP - a known quantity....and installed Ubuntu linux for dual boot.
    Tuesday, June 12, 2007 3:59 PM
  • I ended up replacing the motherboard of that computer, it works now.  This may not be the solution for everyone though.

     

    -Brian

    Wednesday, June 20, 2007 1:51 PM
  • I've got the same problem using Windows Easy Transfer on the XP-SP2 side, while trying to copy files and settings from the XP machine to a new Vista machine - the Vista side comes up fine and is waiting for the other side.  As an experiment I installed the Easy Transfer on two other XP machines; one worked, one failed.  So overall I'm batting 333 with no solution in sight.

     

    Is anyone aware of a potential solution?  Microsoft, are you listening????

    Saturday, August 4, 2007 7:15 PM