locked
"The operation failed. The messaging interfaces have returned an unknown error" in Outlook RRS feed

  • Question

  • I'm having this error on some client's Outlook 2016 on laptop/PC.

    This only seems to happen when they leave an email/draft open for a few hours. Closing and reopening Outlook works, but they lose their work.

    Already tried recreating Outlook profile, installing all pending Office/Windows updates, repairing Office, but the issue remains.

    Any ideas?

    Tuesday, November 19, 2019 10:05 AM

All replies

  • Hi Marios,

    Might those users happen to have a Google Apps Sync for Microsoft Outlook account and a Microsoft Exchange Server account configured in the same Outlook profile?

    https://support.microsoft.com/tr-tr/help/3028159/the-operation-failed-error-when-you-send-email-messages-in-outlook

    If either that or possibly conflicting multiple Exchange-like accounts exist in the same profile, you can indeed try testing it by creating separate Outlook profiles for each account.

    Regards,
    Burak V.

    Tuesday, November 19, 2019 2:48 PM
  • Hi Marios,

    Since you have recreating Outlook profile and reparing Office, it is suggested to refer to the suggestions of Burak to create separate Outlook profiles for each account and see if there is any difference.

    Besides, you can also try reinstalling your Office.

    Regards,

    Aidan Wang


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.


    Wednesday, November 20, 2019 8:44 AM
  • Hi,

    Have you got the issue fixed?

    Please try our suggestions and let us know the results.

    Regards,

    Aidan Wang


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.


    Thursday, November 21, 2019 9:46 AM
  • Hi Burak, Aidan,

    Thank you very much for replying.

    No Google Apps for this client.

    I'm going to try removing any additional accounts from Outlook (and ask the user to access them via OWA if needed) to see if the issue persists. If that fails, then maybe a full Office reinstall might help.

    Thanks again for your suggestions.

    Regards,

    Marios

    Friday, November 22, 2019 12:24 PM
  • Hi Marios,

    It has been a while, how is everything going?

    Regards,

    Aidan Wang


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.

    Tuesday, November 26, 2019 6:24 AM
  • Hi,

    Have you got the issue fixed?

    I'm writing to see if the reply above is helpful to you. If yes, would you mind helping mark the reply as answer? So that others who might have a similar question can benefit from your thread? Thanks for your understanding and support.

    Regards, 

    Aidan Wang


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.


    Friday, November 29, 2019 7:58 AM