locked
SCCM DEPLOYMENT UNKNOWN RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I have installed and properly configure my sccm standalone (version 1902) and also installed agents on two test pc. However, i am unable to successfully deploy update created in my software update group on client machines. It doesn't show any error per say. Monitor status shows --- > complaint 0,required 0, Not requirement 0, unknown 2. 

    Any help with this will be appreciated 

    

    Monday, October 28, 2019 6:01 AM

All replies

  • Hi,

    Do you have distributed the Software Updates to the DP?

    Can you check the following log files if there are any error ("%WINDIR%\CCM\Logs"):

    • WUAHandler.log
    • UpdatesDeployment.log
    • CAS.log

    Regards,

    SAAD Youssef

    ______

    Please remember to mark the replies as answer if they help, thank you!


    Monday, October 28, 2019 7:21 AM
  • If the compliance state unknown, it means the scan not completed.

    Kindly check the below logs and ensure the WUA scan completed.

    Scanagent.log

    WUAHandler.log

    Windowsupdate.log

    Also ensure latest SSU is installed

    https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/security-guidance/advisory/ADV990001

    Monday, October 28, 2019 9:52 AM
  • Hi,

    Unknown means, either that the client system did not complete the software update scan or the site server did not receive the software update scan status from the client. You should check the logs for further troubleshooting. 
    wuahandler.log--scan status
    updatesdeployment.log--deployment
    updatestore.log--what is missing and what is installed

    Regards,
    Allen

    Please remember to mark the replies as answers if they help.

    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Tuesday, October 29, 2019 6:02 AM
  • WUAHandler.log on client has no errors:

    cas.log has one error..

    and updatesDeployment.log has no error.

    Thursday, October 31, 2019 12:09 AM
  • WUAHandler.log on client has no errors:

    cas.log has one error..

    and updatesDeployment.log has no error.

    Thursday, October 31, 2019 12:09 AM
  • WUAHandler.log on client has no errors:

    cas.log has one error..

    and updatesDeployment.log has no error.

    Thursday, October 31, 2019 12:09 AM
  • unable to attach images but i'm still with unknown issue 
    Thursday, October 31, 2019 12:18 AM
  • Hi,

    Have you tried to deploy applications or packages to the two clients?
    Please first make sure your client were installed successfully and have a good communication to the server:
    http://eskonr.com/2010/11/sccm-client-installation-troubleshooting-steps-check-list/

    Regards,
    Allen

    Please remember to mark the replies as answers if they help.

    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Friday, November 1, 2019 9:39 AM