locked
Runnning Vista 64 Ultimate with VX-6000 RRS feed

  • Question

  •  

    I purchased the Microsoft VX-6000 on the intent that since it was a Microsoft product installing it should be flawless.  Boy was I suprised.  I cannot get this webcam to work at all.  It works fine on my XP laptop but Vista 64 - forget about it.  I also notice that in XP it has a desktop manager that lets you make pictures inside your Yahoo Messenger.  In Vista it appears only in Live Messenger.  Why is that?

     

    The webcam's USB plug is directly plugged into my computers USB port so no hub would be in the way.  Just comes up as Unknown Device under my USB Serial Port Controllers.  Does anyone know where the driver gets installed so I can manually try to install this device driver, thanks

    Sunday, November 18, 2007 3:05 PM

Answers

All replies

  • Hi,

     

    First we'd like to suggest you to upgrade the upgrade USB controller related drivers first.

     

    You can find the driver from the below link:

    LifeCam 1.4 32-bit and 64-bit for Windows Vista

     

    Also you can find other Internet Communication Software by specifying their features from the below link:

    http://www.microsoft.com/hardware/digitalcommunication/downloads/default.mspx

     

    You can read product documentation from the below link:

    http://www.microsoft.com/hardware/digitalcommunication/documentation/default.aspx

     

    If it still do not work, then you can also post in our public newsgroup "microsoft.public.mshardware.product" for peer experiences and recommendations:

     

    OLEXP: How to Configure Outlook Express for Internet News (171164)

    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q171164&SD=MSKB&

     

    Apart from that, you also can contact the CSS Support group for the hardware in question at:

    https://support.microsoft.com/common/survey.aspx?scid=sw;en;1214&showpage=1

     

     

    Meanwhile,I recommend you to ask for Yahoo Message support to solve the "cannot make pictures inside Yahoo Message" issue.

     

    Hope it helps.

    Thursday, November 22, 2007 6:52 AM
  • As this thread has been quiet for a while, we assume that the issue has been resolved. At this time, we will mark it as ‘Answered’ as the previous steps should be helpful for many similar scenarios.

     

    If the issue still persists and you want to return to this question, please reply this post directly so we will be notified to follow it up. You can also choose to unmark the answer as you wish.

     

    In addition, we’d love to hear your feedback about the solution. By sharing your experience you can help other community members facing similar problems.

     

    Thanks!

     
    Monday, November 26, 2007 2:03 AM
  • I am having the same problem now - I have XP SP3. I installed the software from the cd and even downloaded a new file from Microsoft. The camera doesn't work and audio has problems too... basically the same problem as mentioned initially
    Saturday, September 18, 2010 9:14 AM