locked
Problem with the secondary site RRS feed

  • Question

  • Hello,

    I'd appreciate if you could help me with the problem that I'm experiencing with the secondary site.

    The primary site runs on Windows 2012 and it's SCCM 2012 R2 CU4 and the secondary site runs on Windows 2012 R2 server.

    All components are green and the communication between sites is OK (I think). If I create a new package or OS image on the primary and distribute it to the secondary site it gets transmitted without any problems. Database replication is fine too -- all steps are green if I run Replication Link Analyzer.

    I can also deploy operating systems from the secondary site network by booting over PXE -- all images/packages (boot and OS) are indeed downloaded from the secondary site.

    What I can't get working is CCM clients installed on the computers in the secondary site network. Actually, they are installed fine but I can't seem to get deployed software appearing in the CCM client.

    I can push the client installation from the Configuration Manager, it gets installed but all components have "Installed" status (Software Distribution Agent is the only component with Enabled status).

    Under Actions tab I can only see two actions: "Machine Policy Retrieval & Evaluation Cycle" and "User Policy Retrieval & Evaluation Cycle".

    Under General tab:

    Assigned management point: FQDN of my primary site
    Proxy management point: FQDN of my secondary site
    Resident management point: FQDN of my secondary site
    Site code: SMS:PRIM (where PRIM is my primary site code)

    The following boundaries are defined for the secondary site:

    IP address range: /24 network of the secondary site network (Site system is set to FQDN of my secondary site)
    Active Directory site: (Site system is set to FQDN of my secondary site)

    There is also a Boundary group defined, which combines both boundaries. Under References tab, "Site assignment" is not checked and "Site system servers" is set to FQDN of my secondary site and relevant site code.

    Thank you in advance.

    Tuesday, April 21, 2015 10:21 AM

All replies

  • It sounds like the client is not registered. How is the client installed and what do you see in the client log files (for example: ClientIDManagerStartup.log)?

    My Blog: http://www.petervanderwoude.nl/
    Follow me on twitter: pvanderwoude

    Tuesday, April 21, 2015 12:07 PM
  • Thank you Peter.

    There is client push configured for the secondary site with Domain Administrator account and SMSSITECODE=PRIM SMSCACHESIZE=7680 as installation properties.

    I don't see any errors in ClientIDManagerStartup.log either. Here is the latest one (from yesterday):

    <![LOG[[----- STARTUP -----]]LOG]!><time="18:23:49.819-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmidstore.cpp:414">
    <![LOG[Machine: INT-SRV-AV]LOG]!><time="18:23:49.819-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmid.cpp:1408">
    <![LOG[OS Version: 6.2]LOG]!><time="18:23:49.819-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmid.cpp:1412">
    <![LOG[SCCM Client Version: 5.00.7958.1000]LOG]!><time="18:23:49.819-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmid.cpp:1416">
    <![LOG['RDV' Identity store does not support backup.]LOG]!><time="18:23:49.834-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmidstore.cpp:372">
    <![LOG[CCM Identity is in sync with Identity stores]LOG]!><time="18:23:49.834-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmid.cpp:1455">
    <![LOG[Deleted Certificate ID from registry successfully]LOG]!><time="18:23:49.834-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmgencert.cpp:3493">
    <![LOG[Client is set to use HTTPS when available. The current state is 224.]LOG]!><time="18:23:49.850-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="3408" file="ccmutillib.cpp:412">
    <![LOG[[RegTask] - Executing registration task synchronously.]LOG]!><time="18:23:53.053-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="regtask.cpp:891">
    <![LOG[Read SMBIOS (encoded): 56004D0077006100720065002D00340032002000310065002000620061002000320032002000330036002000320033002000380066002000630064002D0063003700200036006300200061003000200063003200200065003900200030006200200039003900200037006100]LOG]!><time="18:23:53.053-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="smbiosident.cpp:118">
    <![LOG[Evaluated SMBIOS (encoded): 56004D0077006100720065002D00340032002000310065002000620061002000320032002000330036002000320033002000380066002000630064002D0063003700200036006300200061003000200063003200200065003900200030006200200039003900200037006100]LOG]!><time="18:23:53.069-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="smbiosident.cpp:184">
    <![LOG[No SMBIOS Changed]LOG]!><time="18:23:53.069-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="smbiosident.cpp:65">
    <![LOG[SMBIOS unchanged]LOG]!><time="18:23:53.069-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="ccmid.cpp:671">
    <![LOG[SID unchanged]LOG]!><time="18:23:53.069-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="ccmid.cpp:688">
    <![LOG[HWID unchanged]LOG]!><time="18:23:54.272-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="ccmid.cpp:705">
    <![LOG[GetSystemEnclosureChassisInfo: IsFixed=FALSE, IsLaptop=FALSE]LOG]!><time="18:23:59.928-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="ccmid.cpp:215">
    <![LOG[Computed HardwareID=2:EA1D95FC8CDA029EFFC3302B9E151134DE6D9F4B
    	Win32_SystemEnclosure.SerialNumber=<empty>
    	Win32_SystemEnclosure.SMBIOSAssetTag=<empty>
    	Win32_BaseBoard.SerialNumber=None
    	Win32_BIOS.SerialNumber=VMware-42 1e ba 22 36 23 8f cd-c7 6c a0 c2 e9 0b 99 7a
    	Win32_NetworkAdapterConfiguration.MACAddress=00:50:56:9E:3E:1F]LOG]!><time="18:23:59.975-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="ccmid.cpp:476">
    <![LOG[[RegTask] - Client is not registered. Sending registration request for GUID:6690c1dc-30c3-403a-a356-def2e2f3a4ad ...]LOG]!><time="18:23:59.990-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="regtask.cpp:1609">
    <![LOG[[RegTask] - Client registration is pending. Server assigned ClientID is GUID:6690c1dc-30c3-403a-a356-def2e2f3a4ad]LOG]!><time="18:24:16.084-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="regtask.cpp:1639">
    <![LOG[[RegTask] - Sleeping for 60 seconds ...]LOG]!><time="18:24:16.100-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="regtask.cpp:1420">
    <![LOG[[RegTask] - Client registration is pending. Sending confirmation request for GUID:6690c1dc-30c3-403a-a356-def2e2f3a4ad ...]LOG]!><time="18:25:16.099-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="regtask.cpp:1721">
    <![LOG[[RegTask] - Client is registered. Server assigned ClientID is GUID:6690c1dc-30c3-403a-a356-def2e2f3a4ad. Approval status 0]LOG]!><time="18:25:32.364-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="regtask.cpp:1730">
    <![LOG['RDV' Identity store does not support backup.]LOG]!><time="18:25:32.427-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="ccmidstore.cpp:372">
    <![LOG[Raising event:
    [SMS_CodePage(437), SMS_LocaleID(1033)]
    instance of SMS_RemoteClient_Reassigned
    {
    	ClientID = "GUID:6690c1dc-30c3-403a-a356-def2e2f3a4ad";
    	DateTime = "20150420162532.427000+000";
    	LastAssignedSite = "";
    	MachineName = "INT-SRV-AV";
    	NewAssignedSite = "PRIM";
    	ProcessID = 6140;
    	SiteCode = "PRIM";
    	ThreadID = 1600;
    };
    ]LOG]!><time="18:25:32.442-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1600" file="event.cpp:715">
    <![LOG[Read SMBIOS (encoded): 56004D0077006100720065002D00340032002000310065002000620061002000320032002000330036002000320033002000380066002000630064002D0063003700200036006300200061003000200063003200200065003900200030006200200039003900200037006100]LOG]!><time="18:25:33.208-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="smbiosident.cpp:118">
    <![LOG[Evaluated SMBIOS (encoded): 56004D0077006100720065002D00340032002000310065002000620061002000320032002000330036002000320033002000380066002000630064002D0063003700200036006300200061003000200063003200200065003900200030006200200039003900200037006100]LOG]!><time="18:25:33.208-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="smbiosident.cpp:184">
    <![LOG[No SMBIOS Changed]LOG]!><time="18:25:33.208-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="smbiosident.cpp:65">
    <![LOG[SMBIOS unchanged]LOG]!><time="18:25:33.208-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="ccmid.cpp:671">
    <![LOG[SID unchanged]LOG]!><time="18:25:33.208-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="ccmid.cpp:688">
    <![LOG[HWID unchanged]LOG]!><time="18:25:33.224-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="ccmid.cpp:705">
    <![LOG[GetSystemEnclosureChassisInfo: IsFixed=FALSE, IsLaptop=FALSE]LOG]!><time="18:25:33.286-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="ccmid.cpp:215">
    <![LOG[Computed HardwareID=2:EA1D95FC8CDA029EFFC3302B9E151134DE6D9F4B
    	Win32_SystemEnclosure.SerialNumber=<empty>
    	Win32_SystemEnclosure.SMBIOSAssetTag=<empty>
    	Win32_BaseBoard.SerialNumber=None
    	Win32_BIOS.SerialNumber=VMware-42 1e ba 22 36 23 8f cd-c7 6c a0 c2 e9 0b 99 7a
    	Win32_NetworkAdapterConfiguration.MACAddress=00:50:56:9E:3E:1F]LOG]!><time="18:25:33.317-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="ccmid.cpp:476">
    <![LOG[Persisted hardware IDs in CCM_ClientIdentificationInformation=@:
    	HardwareID1=2:EA1D95FC8CDA029EFFC3302B9E151134DE6D9F4B
    	HardwareID2=30D50A00010000FE]LOG]!><time="18:25:33.317-120" date="04-20-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="1660" file="ccmid.cpp:575">
    


    Tuesday, April 21, 2015 12:40 PM
  • Hi,

    How about the LocationServices.log and CcmMessaging.log? You could also check the other client logs to find some helpful information.

    https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh427342.aspx#BKMK_ClientOpLogs

    Best Regards,

    Joyce


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Thursday, April 23, 2015 5:59 AM
  • Here is the last entry in LocalServices.log (SRV-SCCM-PRI is my primary SCCM):

    <![LOG[Refreshing trusted key information]LOG]!><time="13:28:39.730+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lssecurity.cpp:912">
    <![LOG[Refreshed Root Site Code from AD]LOG]!><time="13:28:39.730+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lsad.cpp:4868">
    <![LOG[Attempting to refresh TRK from AD]LOG]!><time="13:28:39.730+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lssecurity.cpp:2210">
    <![LOG[Refreshed TRK from AD]LOG]!><time="13:28:39.746+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lssecurity.cpp:2268">
    <![LOG[Raising event:
    
    instance of CCM_CcmHttp_Status
    {
    	ClientID = "GUID:ec6c50d2-c21c-4f9c-a10a-3eab1a4eaf97";
    	DateTime = "20150422162840.058000+000";
    	HostName = "SRV-SCCM-PRI.domain.net";
    	HRESULT = "0x00000000";
    	ProcessID = 2560;
    	StatusCode = 0;
    	ThreadID = 2792;
    };
    ]LOG]!><time="13:28:40.058+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="event.cpp:715">
    <![LOG[Persisting the management point authentication information in WMI]LOG]!><time="13:28:40.058+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lssecurity.cpp:921">
    <![LOG[Persisted Management Point Authentication Information locally]LOG]!><time="13:28:40.058+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lssecurity.cpp:928">
    <![LOG[Current AD site of machine is SEC]LOG]!><time="13:28:40.074+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lsad.cpp:771">
    <![LOG[Current AD site of machine is SEC]LOG]!><time="13:28:40.090+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lsad.cpp:771">
    <![LOG[Updated FSP '' from AD to local.]LOG]!><time="13:28:40.105+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2792" file="lsad.cpp:6620">
    <![LOG[Updating portal information.]LOG]!><time="13:28:40.871+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="1464" file="lssecurity.cpp:4103">
    <![LOG[Received reply of type PortalCertificateReply]LOG]!><time="13:28:41.230+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2780" file="replylocationsendpoint.cpp:303">
    <![LOG[The reply from location manager contains 1 certificates]LOG]!><time="13:28:41.230+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2780" file="lsportalutils.cpp:93">
    <![LOG[Updating portal certificates]LOG]!><time="13:28:41.230+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2780" file="lssecurity.cpp:4143">
    <![LOG[Successfully created context from the raw certificate.]LOG]!><time="13:28:41.230+180" date="04-22-2015" component="LocationServices" context="" type="1" thread="2780" file="lssecurity.cpp:4247">
    

    and CcmMessaging.log (SRV-SCCM-SEC is my secondary SCCM):

    <![LOG[Raising event:
    
    instance of CCM_CcmHttp_Status
    {
    	ClientID = "GUID:ec6c50d2-c21c-4f9c-a10a-3eab1a4eaf97";
    	DateTime = "20150423065838.345000+000";
    	HostName = "SRV-SCCM-SEC.domain.net";
    	HRESULT = "0x00000000";
    	ProcessID = 2560;
    	StatusCode = 0;
    	ThreadID = 2988;
    };
    ]LOG]!><time="03:58:38.345+180" date="04-23-2015" component="CcmMessaging" context="" type="1" thread="2988" file="event.cpp:715">
    

    Thursday, April 23, 2015 7:44 AM
  • You can check following things as well.

    - Check if port is blocked in any firewall from secondary site network to Primary

    - Check if any WMI issue in the client machine

    - Check the log file for site code and Management point assignment (Locationservices.log)

    - Check if the site boundary exist in other SCCM Servers

    -Check if the site code is assigned properly

    -Uninstall the sccm client, delete ccm folder, delete registry entry, restart pc then install agent again

    - If site is connected thru WAN link, wait for few hours after client installation

    Thursday, April 23, 2015 8:05 AM
  • - Check if port is blocked in any firewall from secondary site network to Primary

    Checked that.  Nothing is blocked and as far I can see they are communicating just fine. Images/packages are synced properly and all components are green.

    - Check if any WMI issue in the client machine

    All computers in the secondary site are affected, so I guess there is something wrong with the site configuration.

    - Check the log file for site code and Management point assignment (Locationservices.log)

    I provided both in the previous reply.

    - Check if the site boundary exist in other SCCM Servers

    It does (both network and AD).

    -Check if the site code is assigned properly

    Is it normal that I see primary side code assigned on the CCM clients installed in the secondary site? Here is what I see from the CCM client in the secondary site:

    Assigned management point: FQDN of my primary site
    Proxy management point: FQDN of my secondary site
    Resident management point: FQDN of my secondary site
    Site code: SMS:PRIM (where PRIM is my primary site code)

    -Uninstall the sccm client, delete ccm folder, delete registry entry, restart pc then install agent again

    Tried that and it didn't help. I can push the client uninstallation/installation from the Configuration Manager, it completes successfully but then I don't get deployed software appearing in the CCM client.

    - If site is connected thru WAN link, wait for few hours after client installation

    Yes, the secondary site is connected through WAN and I waited for days.


    • Edited by nov1ce Thursday, April 23, 2015 9:02 AM
    Thursday, April 23, 2015 9:02 AM