locked
touble making Quick Launch after site restore RRS feed

  • Question

  • I have a site that I restored using Designer and a .cmp file.  When restored, the site did not bring in the quick launch menu.  When I tried Site Actions > Look and Feel > Quick Launch to rebuild the menu, I got error message "Value does not fall within the expected range."  I tried turning on PUblishing feature so that I could try building the Current Navigation via Site Actions > Look and Feel.  That method did not throw any error, but the menu item does not render in the QL menu. This restore has only given me headaches.  Any way to build a menu now?  I was able to successfully restore on  my test server.  

    Also, in editing the Site Navigation Settings, there is no option to select whether the creation of a new heading will go under Global or Current Navigation.  It's like those navigations aren't there. 


    There are no mistakes; every result tells you something of value about what you're are trying to accomplish.
    Wednesday, May 25, 2011 9:06 PM

Answers

  • Thought I'd post my solution in case anyone else experiences this issue.  I initially used Designer to create a new site into which I restored my .cmp file.  This is the way it is recommended to restore sites. For some reason this did not allow me to create any Global or QuickLaunch navigation. 

    I deleted this site and then, through the UI on the parent site, I created a new Blank Site.  Then I went into Designer and restored my .cmp file into this newly created blank site.  Then I could edit navigation bars as needed. 

     


    There are no mistakes; every result tells you something of value about what you're are trying to accomplish.
    • Edited by Mike Walsh FIN Thursday, May 26, 2011 10:02 AM further question edited out so thread could be closed
    • Marked as answer by Mike Walsh FIN Thursday, May 26, 2011 10:02 AM
    Wednesday, May 25, 2011 10:36 PM

All replies

  • Thought I'd post my solution in case anyone else experiences this issue.  I initially used Designer to create a new site into which I restored my .cmp file.  This is the way it is recommended to restore sites. For some reason this did not allow me to create any Global or QuickLaunch navigation. 

    I deleted this site and then, through the UI on the parent site, I created a new Blank Site.  Then I went into Designer and restored my .cmp file into this newly created blank site.  Then I could edit navigation bars as needed. 

     


    There are no mistakes; every result tells you something of value about what you're are trying to accomplish.
    • Edited by Mike Walsh FIN Thursday, May 26, 2011 10:02 AM further question edited out so thread could be closed
    • Marked as answer by Mike Walsh FIN Thursday, May 26, 2011 10:02 AM
    Wednesday, May 25, 2011 10:36 PM
  • Thanks for this hint. I also created a new site first through designer, then restored from cmp and had this problem with left Quick launch. I also want to mention that cmp was created from MOSS 2007 and restored on wss 3.0.   Once I used your method, to create site from UI, it  resloved this issue. Thanks again
    Monday, September 17, 2012 7:20 PM