locked
VirtualStore RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!
  Észrevettem, hogy ha pl. netről lesz szeretnék tölteni egy fájlt és olyan helyre szeretném tenni ami a rendszer szerint védett (pl. Program Files), akkor nem utasítja el a mentést, hanem egy virtuális könyvtárba menti el a fájlt a valóságban.
  Ennek helye:
  "C:\Users\XXXXX\AppData\Local\VirtualStore\"
  Ha intézőben nézem a " Program Files" könyvtárat, akkor ott úgy látom az adott fájlt mintha az a valóságban is ott lenne (de volt amikor az intézőben sem láttam a fájlt csak "VirtualStore).
  Viszont mondjuk egy Total Commander esetén csak a "VirtualStore" könyvtárba látom a lementett fájlt.
  Megoldható, hogy a TC vagy más program is lássa a fájlokat úgy mint az intéző? Esetleg jelölve, hogy az fizikailag nem ott helyezkedik el...
  Segítségeteket előre is köszönöm.

  Zoli

  Monday, June 1, 2009 9:51 PM

All replies

 • 1. Nem véletlenül védi a Program Files könyvtárat, nem oda kell menteni, főleg nem IE-ből.
  2. 7-es verzió feletti tcmd-vel nem tapasztaltam hasonlót, maximum adminként kell indítani.
  Tuesday, June 2, 2009 8:35 AM
 • Szia!
  Köszi a gyors reagálást.
  Az tudom miért védi a rendszer magát, és nem is szoktam oda menteni dolgokat, csak az én esetemben egy program nyelvi fájlját akartam rögtön a helyére tenni.
  Ha jól emlékszem, akkor TC admin móddal is néztem, de akkor is csak a virtuális könyvtárba láttam a fájlt, de ott nem ahova eredetileg menteni szeretném. De ebbe nem vagyok biztos, ezért megnézem este.
  Úgy vettem észre, hogy más feltelepített program fájl is ebbe a virtuális könyvtárba kerülne, ha azok önmaguk könyvtárába szeretnének írni.

  Ez lapján elképzelhető, hogy az egyes fájlokat mindig csak az őt kreáló program látja?
  Ha igen, akkor ez hol van lehet nyilvántartva?

  Zoli

  Tuesday, June 2, 2009 10:40 AM
 • Nem feltetlenul kell programra gondolni. Inkabb a CreatorOwner szerintem a buvos kulcs-szo... Amugy jogos, hogy mas is ide akar irni, hiszen mas programnak sincs joga a valodi Program Files-ba irni - de ez nem kellene gondot okozzon.

  A.
  Tuesday, June 2, 2009 10:52 AM
 • Szia!
  Ezt hol tudom megnézni?
  Igaz most Vista-ba nézem, de az csak egy felhasználót vagy csoportot ad mint tulajdonos, viszont programot nem.

  Zoli

  Tuesday, June 2, 2009 11:28 AM
 • Mint mondtam, tudtommal program nem lehet tulajdonos.

  A.
  Tuesday, June 2, 2009 11:41 AM
 • Szia!
  Hazaérve kikísérleteztem hogyan is működik.
  Ha egy TC vagy más programmal szeretnék a "C" gyökerébe, netán a "Program Files" könyvtárba írni, akkor azt jogosultság hiányában nem tudom megtenni.
  Ha ugyanezt egy IE 8-cal teszem, akkor a mentés sikerül a védett területekre, természetesen úgy, hogy az fizikailag a fájlok a "VirtualStore" könyvtárba kerülnek.
  Az IE8-ben ha megnézem a fájlt, akkor pl. a Open ablakban úgy látom a mentett állományt mintha az fizikailag is a védett területen lenne.
  Megnéztem, hogy a "VirtualStore"-ban milyen programok hoztak létre fájlokat.
  Az egyik a DScaler volt. Ha ezzel a programmal megpróbálok felvenni valamit a TV-ből a saját könyvtárába (tehát védett területre), akkor minden ugyanúgy történik mint IE8 esetén. Sőt IE8-ből is látom az DScaler fájlját, illetve fordítva is.
  A többi "VirtualStore"-ba író program a "GBPVR", "SesamTV Media Center" és a "TerraTec".
  A közös bennük, hogy mind olyan program amin indulás után a gépet átkapcsol "Egyszerű színösszeállítás" üzemmódba.
  Tehát az IE8-on kívül azok a programok látják a "VirtualStore"-ban lévő fájlokat a virtuális területen, melyekkel valami gond van.

  A Total CMD-t hiába indítom admin módban, attól még csak a "VirtualStore"-ban látom a fájlokat.
  Meg lehet oldani, hogy a könnyebb kezelés miatt a TC is bekerüljön azon programok közé amik virtuálisan is látják a fájlokat?
  És ha már TC, akkor van arra mód, hogy egy programot úgy tudjak futtatni admin módban, hogy nem keljen mindig az UAC-ban erre engedélyt is adni, mert hiába adom meg a parancsikonnál, attól még minden futtatáskor újra és újra "Igen"-nel meg kell erősítenem, hogy valóban admin módban szeretném futtatni.

  Előre is köszi.
  Üdv:
  Zoli

  Tuesday, June 2, 2009 5:48 PM
 • A kulcs a virtualizáció. Tcmd-re például alapesetben nem aktív, így a renszer nem virtualizálja számára ezeket a területeket, ergó admin jog nélkül nem is tud írni ide. Egyébként semmi újdonság nincsen itt Vista-ban is így volt már ez. Task managerben lehet kapcsolgatni a virtualizációt. UAC-nak pedig lehet állítgatni a figyelmeztetési szintjeit.
  Wednesday, June 3, 2009 7:32 AM
 • Köszi a választ!
  És valóban a Vista alatt is megtaláltam azt a virtuális könyvtárat.
  Két kérdésem maradt:
  - A feladatkezelőben a folyamatoknál tényleg találok ilyet a TOTALCMD.EXE-re nyomva, hogy "VIRTUALIZÁLÁS". Ez lenne az? Ha igen, akkor hogyan lehet bekapcsolni mert inaktív az a menüpont, illetve be lehet -e kapcsolni úgy, hogy mindig lássa a virtuális részeket is?

  - Az UAC úgy van beállítva (most nem emlékszem, hogy a két középső közül melyiken áll), hogy csak akkor szóljon ha nem én indítok valamit. Ennek ellenére mégis mindig felteszi a kérdést a TC indításakor. Lehet nem ott kellene beállítanom ahol teszem? Start menü-> TC indítóikon->tulajdonságok->speciális->Futtatás rendszergazdaként, illetve kompatibilitás->A program futása rendszergazdaként.
  Én ezt a kettőt szoktam beállítani.

  Előre is köszönöm a segítséget.
  Zoli

  Ui:
  Az, hogy miért nem lehetett a Task-ban kiválasztani arra rájöttem: mert ha adminként futtatom, akkor ilyet nem enged.

  Wednesday, June 3, 2009 8:03 AM
 • Virtualizáció nálam bekapcsolható a tcmd-re, nem tudom milyen verziót használsz. Persze ez csak akkor igaz, ha nem adminként indítod.
  Wednesday, June 3, 2009 12:05 PM