none
XMLSerializer error on GPMC in Window10 RRS feed

  • Question

  • Trying to troubleshoot GPO's in GPMC on Window10.

    I created a Group Policy Result and see in the Summary Tab that 4 errors are detected.

    I click the hyperlink and then receive the following error:

    Script Error

    =======

    And error has occurred in the script on this page. 

    Error: 'XMLSerializer' is undefined .

    Do you want to continue running scripts on this page. Y/N

    Click either Y/N does nothing and I am not able to see the 4 errors.

    This is a brand new install on Win10.

    Wednesday, February 24, 2016 5:21 PM

Answers

All replies

  • I also get this same in GPResult Wizard

    Additionally it shows as the GPOs being "Inaccessible, Empty or Disabled"

    This is truly annoying when trying to troubleshoot Group Policy issues remotely from GPMC

    See screenshot:

    (NOTE my account is verified, but it won't allow me to upload photo!)

    Any help appreciated.

    Regards,Chris

    Thursday, March 17, 2016 10:50 AM
  • I'm also experiencing the same problem. 

    Please help!

    Friday, March 18, 2016 5:29 PM
  • So.. are you guys editing group policy ON a Windows 10 machine, or on some other machine with GMPC?  The reason I ask is that I wonder if the policy templates don't match exactly with the policy definitions available.

    Are you syncing your policy templates in the Sysvol through AD replication?  You might want to make sure you're doing that.   

    How to create the central store for Group Policy

    Hope this helps,


    Kevin Remde US DX - IT Pro Evangelism - Microsoft Corporation http://aka.ms/FullofIT http://twitter.com/kevinremde


    • Edited by Kevin Remde Monday, March 21, 2016 6:36 PM
    • Proposed as answer by Kevin Remde Monday, March 28, 2016 5:36 PM
    • Marked as answer by Kevin Remde Monday, April 4, 2016 4:21 PM
    Monday, March 21, 2016 6:36 PM
  • Editing on Server 2008R2 via Win10 GPMC.

    Same issue here.

    Tuesday, March 29, 2016 7:00 AM
  • Same issue running RSOP on Windows 10 (1511).
    Monday, April 4, 2016 3:13 PM
  • This along with RDS not working correctly pretty much makes RSAT on Windows 10 useless.
    Thursday, August 11, 2016 1:03 PM
  • Are you syncing your policy templates in the Sysvol through AD replication?


    Kevin Remde

    Yes. Any other thoughts?

    I noticed the OP didn't include Line 462, Char 9, Code 0.

    Thursday, November 30, 2017 11:02 PM
  • Hi, I have the same issue on Win10 and directly in Server 2016

    @Microsoft how do we solve?

    Friday, February 2, 2018 10:07 AM