locked
GP: policy érvényre jutása telephelyeken RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

   

  Az alábbi hibával, több infrastruktúránál is találkoztam (2003/2008 tartományi környezet). Egyetlen közös pont, hogy domain controlller nélküli telephelyek esetén sokszor nem frissül a policy, a gépek sokadik, hosszú idő utáni újraindításánál sem, viszont gpupdate /force használata azonnal megoldja a problémát. Próbálkoztam már a vonatkozott szabályok esetében a Group Policy slow link threshold érték módosításával is, de nem hozott eredményt. Általánosan jellemző hogy a telephelyi kapcsolatok 2-4 Mbit  sávszélesség bérelt vonali vagy ADSL technologia mellett is találkoztam a jelenséggel.

  Wednesday, June 2, 2010 7:08 PM

All replies

 • Egyetértek. Sőt, én ilyennel a központban is találkoztam (ahol a DC-k vannak). S nem a szinkronizáláson múlt, mert egyrészt kierőszakoltam, másrészt másnap (és további napokon) sem lépett életbe - csak gpupdate /force segítségével.

  A.

  Thursday, June 3, 2010 6:15 AM
 • A nem frissül pontosan mit jelent? Egyik változás sem érvényesül amit a központban beállítotok, vagy csak egy része nem? Csak nem érvényesülnek a változások, vagy nem is értékeli ki a policyt? :) Csak a változások nem jönnek át, vagy az új policy elemek sem? Logban néztétek, hogy aktív-e a slow link?
  Friday, June 4, 2010 9:04 AM
 • Akkor sorban haladva:

  Nem frissül alatt, azt értem hogy egy adott szabályt módosítok és a módosítás nem jut érvényre, csak GPupdate-el. Ez igaz arra, ha egy konkrét szabályban csak valamit módosítok, vagy egy új szabályt hozok létre, akkor is. gpresult alapján a megfelelően kiosztott és beállított szabályok jelennek meg kliensen. Ha új szabályt hozok létre, és mondjuk (természetesen a DC replikációk után...) másnap bekapcsolásnál nézem a klienst gpresult-nál megjelenik, de a beállított értékek nem módosulnak. És ez sem 100%-osan igaz, mert mondjuk ha egy telephelyen 7 gép van abból 3-nál fenn áll a hiba többinél nem. A gépek brand gépek, egy image-alapján készültek. De hogy a kliens oldali részt kizárjam, volt hogy egy időben adott helyen frissen telepített gépnél 1 nem frissült. Logban nem látom aktívnak a slow linket, gyanítom azért, mert 2-4 Mbit sebesség a valóságban tényleg nem slow. (főleg ha az értéket még csökkentem is....)

   

   

  Friday, June 4, 2010 11:08 AM