none
DPM Tape Autoloder goes offline RRS feed

  • Question

  • Hi to all .

    I have SC DPM 2012 Service pack 1 and HP 1/8 Tape Autoloader that is attached directly to my Server using SAS interface.

    When I start Tape backup DPM write small amount of data and the Autoloader goes offline and it's missing in the device manager too.After rebooting the device it is showing at device manager .

    After re-run the backup goes offline again.

    We replaced the device with brand new.I think that somehow DPM shutdowns the device because of some errors .

    HP LT&T can't see the device too when it is offline and only rebooting the devices fix the issue.

    I did Read/Write test with the HP utility and it seems to be OK . It writes data and reads data on the whole tape

    Is there any way (log) to verify why this is happening and fix the issue. We tried latest drivers , firmware and patches (well we missed Rollup Update 1 for DPM SP 1)

    Friday, January 18, 2013 9:57 AM

All replies

  • Hi,

    Check the system event log for controller / tape drive errors.  DPM simply sends data to the device and cannot "make it disappear" from device manager.  The fact that a reboot is required to get it back online shows the problem is with the controller / device / drivers / cabling.  See if there are firmware updates available for the SAS controller and library.


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread. Regards, Mike J. [MSFT] This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    Saturday, January 19, 2013 3:53 PM
    Moderator
  • Did you every find a fix for this?  We have the exact same setup and the exact same issue.
    Tuesday, April 9, 2013 5:49 PM