locked
Exchange 2003 eltávolítás és utána 2007 telepítés RRS feed

 • Question

 • Szervusztok!

  Eltávolítottunk egy W2k3 SBS szerverből az Exchange-t. Alapvetően semmilyen adatra nem volt belőle szükség, nem használták, eddig POP3 levelezés volt náluk, Linuxon, csak a címlistát használták belőle. Az eltávolítás során nem volt különösebb gond, szépen hagyta is magát eltávolítani. Eltávolítottuk a connectorokat, de újabb hibákba ütköztünk.
  Gyakorlatilag azt mondja hogy :
  The Exchange organization is not in nativ mode. Ez elég furcsa, mert már nem nagyon van ilyen.
  A másik, hogy az AD schema nem jó neki, de azt gondolom, hogy ezzel nem lesz gond, csak AD és forest prep kell majd neki,
  A Best Practices Analyser pedig még látja a first storage groupot. És persze azt mondja, hogy itt mindenféle hibák vannak ezzel kapcsolatban, pl az OAB nem online, meg hasonlók. Persze, hogy nem, hiszen minden el lett távolítva szépen.
  Ezzel egy kicsit elakadtunk. Hogy lehetne ezeket a maradványokat eltávolítani, hogy tudjuk telepíteni a szép új szervert,

  És még egy dolog. Az SBS-en az ADUC user-ben benne vannak a következő objektumok az eltávolítás után is.
  - Exchange Enterprise servers
  - Exchange domain servers
  - Exchange services

  Köszönettel Hitman

  Monday, April 27, 2009 12:42 PM

Answers

 • Eleg erdekes cikk. A vegen ugyis azzal fejezi be, hogy telepitsd az Exch2k-t :) Elobb lehet, hogy megprobalnam a masik, altalad mondott modszerrel (tegnap), majd utana ha meg marad, akkor megprobalnam ezt is.. De ez mar tenyleg csak szemelyes velemeny :)

  A.
  • Marked as answer by Hitman1973 Saturday, May 2, 2009 2:59 PM
  Tuesday, April 28, 2009 10:42 AM

All replies

 • Monday, April 27, 2009 1:07 PM
 • Igazából ezzel az a gond, hogy a registry-ből még rendben a törlés, de  a szerver marad. Az IIS-t nem nagyon kellene rajta bolygatni, mert más is van rajta, mint OWA, és az ADSI edit rész is olyan, mintha arra vonatkozna, hogy a szervert el akarjuk távolítani a domainból. Vagy rosszul gondolom?

  Hitman
  Monday, April 27, 2009 1:20 PM
 • A KB cikk alapjan szamomra inkabb az szurodik le, hogy nem a szervert tavolitod el, hanem az Exch kiszolgalot csak - s ugy ertettem, hogy neked ez kell, hogy leszedni az osszes Exch maradvanyt, nem?

  A.

  Monday, April 27, 2009 1:28 PM
 • Nekem igazából sikerült leszedni mindenféle kérdés nélkül az Exchange-t. Letöröltük a mailboxokat ( volt némi gond azzal, hogy nem listázta mindet, de rákerestünk), és mondtuk neki, hogy most aztán minden remove. Szépen le is szedte, nem volt semmi gond. Csak, amikor elkezdtük telepíteni az új szervert, elkezdett hibákat dobálni. Először, hogy még vannak telepítve connectorok ( tényleg voltak, de mostanra már eltávvolítottuk), és, amiket már írtam. A registry-ben benne vannak a cikkben említett bejegyzések, és valószínűleg, ha ADSI editet indítok, akkor ott is. Egyszóval nem jelzett sehol hibát az uninstall, de mégis vannak maradványok az AD-ben, de az említett user csoportokon kívül erre sem utal semmi.

  Hitman
  Monday, April 27, 2009 1:43 PM
 • Mondjuk ez tipikusan az az eset amikor nem merném bevállalni, hogy erre a gépre még Exchange 2007-et telepítek...
  Monday, April 27, 2009 2:06 PM
 • Szia

  Nem erre a gépre szeretném. Ebbe a domainbe kellne. Ez a gép majd kijön szépen, format és lesz belőle egy w2k3 file szerver.
  Ez egy OEM SBS, ami megszűnik. Az ügyfélnek OVS szerződés keretei között egy szép új gépen Exchange 2007-je lesz.
  Egyébként ha azt az ADSI editet megcsinálom, a szerver még tartományvezérlő marad ugye? Azaz ez csak az AD-ben lévő Exhange bejegyzést törli?
  1. Mutasson a Start menü Programok , Windows 2000 Support Tools , majd Tools (Eszközök) pontjára, és kattintson az ADSI Edit parancsra.
  2. Bontsa ki a következő csomópontokat:
   Configuration Container
   CN=Configuration, DC=tartománynév ,DC=com
   CN=Services
   CN=Microsoft Exchange
   CN=saját szervezet neve
   CN=Administrative Groups
   CN=saját felügyeleti csoport neve vagy Exchange 5.5 alapú webhely neve
   CN=Servers

   Megjegyzés: Ebben a műveletsorban a tartománynév kifejezés a saját tartomány nevének, a saját szevezet neve kifejezés a saját szervezet nevének, a saját felügyeleti csoport neve vagy Exchange 5.5 alapú webhely neve kifejezés pedig a saját felügyeleti csoport vagy Exchange 5.5 alapú webhely nevének helyőrzője.
  3. Kattintson jobb gombbal az Exchange 2003 alapú kiszolgálóobjektumra, majd kattintson a Delete (Törlés) parancsra.
  4. Kattintson az Igen gombra minden olyan adsiedit párbeszédpanelben, amely a törlés megerősítését kéri.

  Monday, April 27, 2009 5:21 PM
 • Erre a gepre nem is lehet, hiszen nem hinnem, hogy 64 bites rendszerrol van szo...

  A.
  Monday, April 27, 2009 5:46 PM
 • Ahogy mondod :) Viszont most jól kigyomlálom a registry-t. Bár gyanítom, hogy ez nem fog segíteni.

  Hitman
  Monday, April 27, 2009 5:52 PM
 • Az a helyzet, hogy megnéztem adsiedit-vel és ebben a CN=Servers mappában semmi sincs, Azaz nincs mit törölni. :(
  Ez naon gas, viszont a fölötte lévőkben ( pl first administrator group), tele van mindenféle információkkal.

  Monday, April 27, 2009 6:06 PM
 • Az a helyzet, hogy megnéztem adsiedit-vel és ebben a CN=Servers mappában semmi sincs, Azaz nincs mit törölni. :(
  Ez naon gas, viszont a fölötte lévőkben ( pl first administrator group), tele van mindenféle információkkal.
  Monday, April 27, 2009 6:06 PM
 • Szervusztok!

  Nem írtottam a reget. Most, hogy okosodtam a neten, és Nektek köszönhetően is, azt gondolom, hogy megvan a megoldás. Amikor eltávolítottuk az Exchange-t, minden komponenst leszedtünk. A System manager-t is. A leírás szerint azonban az még kell, hogy a first storage group eltávolítható legyen az AD-ből. Legalább is a magyar nyelvű cikk kronológiailag így mutatja. Előbb az Exchange komponensek eltávolítása, majd a bejegyzések törlése az AD-ból a System manager-rel, utána a System manager eltávolítása. Nekünk az AD pucolás nem volt meg. Szerintem holnap visszarakom a System manager-t és megnézem, hogy mi a helyzet. A storage group fájlok még a helyükön vannak, megnéztem. Szerintem így működni fog.

  Vélemények?

  Hitman
  Monday, April 27, 2009 7:23 PM
 • Szervusztok!

  Találtam egy cikket, amivel elvileg el lehet távolítani az AD-ből az Exchange maradványokat. Szerintetek ez jó lehet nekem?

  http://support.microsoft.com/kb/273478

  Hitman
  Tuesday, April 28, 2009 10:34 AM
 • Eleg erdekes cikk. A vegen ugyis azzal fejezi be, hogy telepitsd az Exch2k-t :) Elobb lehet, hogy megprobalnam a masik, altalad mondott modszerrel (tegnap), majd utana ha meg marad, akkor megprobalnam ezt is.. De ez mar tenyleg csak szemelyes velemeny :)

  A.
  • Marked as answer by Hitman1973 Saturday, May 2, 2009 2:59 PM
  Tuesday, April 28, 2009 10:42 AM
 • Szia!

  Azt már megpróbáltuk. De ott nem van már szerver, viszont, ami beleragadt az AD-be ( first administrative group, offline address list, meg a connectorok), csak azok látszanak, azt meg nincs értelme törölni, mert attól még maga az exchange szervezet nem fog eltűnni, nekem pedig az kellene, hogy semmi ne maradjon belőle. Az lenne a jó, hogy ha az egyik megoldás végleg eltávolítaná az AD bejegyzéseket az Exchange vonatkozásában, mert addig nem fog fölmenni a másik szerverre a 2007.

  Hitman
  Tuesday, April 28, 2009 11:11 AM